SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Irak'ta Trump İçin Tutuklama Kararı

A- A+ PAYLAŞ

Irak Yüksek Yargı Konseyi, geçtiğimiz yıl İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El-Mühendis’in Bağdat'ta ABD tarafından düzenlenen saldırıyla öldürülmesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında ABD Başkanı Donald Trump hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Irak Yüksek Yargı Konseyi'nden geçtiğimiz yıl İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El-Mühendis’in Bağdat'ta ABD tarafından düzenlenen saldırıyla öldürülmesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, Süleymani, El-Mühendis ve korumalarının suikast olayını soruşturan Bağdat’taki Rusafa Mahkemesinin soruşturmayı tamamladığı, ABD Başkanı Donald Trump hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Tutuklama kararının Ceza Kanunu’nun 406. maddesi uyarınca alındığı belirtilerek suikast olayına karışan yabancıların ve Iraklıların kimliklerini tespit etmek için soruşturmanın devam edeceği vurgulandı.

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Örgütü Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El-Mühendis 3 Ocak 2020’de Irak’ın başkenti Bağdat’taki Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınlarında ABD’nin düzenlediği operasyonda öldürülmüştü. Olayın ardından toplanan Irak Meclisi, ülkedeki bütün yabancı askerlerin çıkarılmasını içeren karar almıştı. Ancak Sünni ve Kürtlerin katılmadığı oturumda alınan karar yürürlüğe girmedi.

Erbil, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız