SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Irak'taki Saldırıda Malatyalı Asker Şehit

0
Güncellendi - 2021-04-15 14:42:38
Irak'taki Saldırıda Malatyalı Asker Şehit
A- A+ PAYLAŞ

REKTÖR KIZILAY'IN AKRABASI.. Irak'ın kuzeyindeki Başika (Gedu) üs bölgesine Çarşamba gecesi teröristler tarafından düzenlenen roketli saldırıda 27 yaşındaki Malatyalı Uzman Çavuş şehit düştü.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞININ AÇIKLAMASI..

Şehit olan askerin Hekimhan İlçesi Dursunlu Mahallesi nüfusuna kayıtlı Topçu Uzman Çavuş Hacı Halil Kızılay olduğu bildirildi.

Olayla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Başika üs bölgesine gece saatlerinde roketli saldırı düzenlendiği belirtildi.

Atılan üç roketten birinin üs bölgesine, diğer ikisinin ise köye düştüğü bildirilen açıklamada, saldırıda bir askerin şehit olduğu, köyde yaşayan bir çocuğun da yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, saldırı sonrası bölgede bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) görevlendirildiği ve gerekli tedbirlerin derhal alındığı vurgulanarak, "Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır, yaralı çocuğumuza da acil şifalar diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

ANKARA POLATLI'DAKİ EŞİNE ACI HABER VERİLDİ..

Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine gerçekleştirilen roketli saldırı sonucu şehit olan 27 yaşındaki 58'nci Topçu Tugay Komutanlığı'nda görevli Topçu Uzman Çavuş Hacı Halil Kızılay'ın acı haberi Ankara'nın Polatlı ilçesindeki ailesine ulaştı.

Şehidin acı haberini, Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak ve askeri yetkililer, gece yarısı Mehmet Akif Mahallesi'ne gelerek şehidin eşi Hatice Kızılay'a verdi. Ayrıca yetkililer, şehidin Malatya'daki anne ve babasına da şehidin acı haberini ulaştırdı.

Eşinin şehit olduğunu öğrenen Hatice Kızılay, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit haberinin verilmesinin ardından, komşuları aileye taziyelerini iletirken eve Türk bayrağı asıldı.

Şehidin evli ve 2 yaşında bir kız çocuğu babası olduğu, cenazesinin ise  Hekimhan ilçesinde defnedileceği öğrenildi.

VALİ BARUŞ'TAN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI..

Malatya Valisi Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine teröristler tarafından yapılan roketli saldırıda şehit olan Hekimhan İlçesi Dursunlu Mahallesi nüfusuna kayıtlı Topçu Uzman Çavuş Hacı Halil Kızılay şehidimize Cenab-ı Hak'tan sonsuz rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

REKTÖR KIZILAY'IN AKRABASI..

Bu arada, şehit Hacı Halil Kızılay'ın, aslen Hekimhan'ın Dursunlu köyünden (mahallesinden) olan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay'ın da akrabası olduğu öğrenildi.

malatyahaber.com- Ankara, AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Tf44 (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya oto (2 yıl önce)
    Allahtan rahmet diliyorum nur içinde yat. Milletimizin başı sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Rabbim mekanını cennet eylesin, Türk Devletinin yaşaması için kanlarının son damlasına kadar mücadele eden,hayatlarını feda eden tüm Vatan evlatlarını rahmet ve minnetle anıyoruz, tüm aileye sabır diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Şükrü (2 yıl önce)
    ALLAH rahmet etsin mekanı Cennet olur inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret K. (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (2 yıl önce)
    ??Bu Yüce Bayrağımızın ülkemizde özgürce ilelelbet Dalgalanması için Canlarını Kanlarını feda etmiş olan Askerimiz polisimiz Bütün Güvenlik güçlerimizin sivillerimizin Atalarımızın Mekanları CENNET Olsun Ruhlarına El Fatiha Malatyam Şehidin var Başımız sağolsunVatanımız Sağ olsun??
    0
    0
    Yanıtla
  • İlhan DÖNMEZ (2 yıl önce)
    Allahım rahmet eylesin, ailesine sabır metanet versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Allah mekanın cennet eylesin, kabri nur olsun... Ailesine bol bol sabırlar versin... Hepimizin başı sağolsun...
    0
    0
    Yanıtla