SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı

0
Güncellendi - 2021-02-12 01:41:47
İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu 2021 yılı ilk toplantısını Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından 2021 yılı ilk toplantısı işveren vekili Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu başkanlığında toplandı. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu toplantıda, kurulun çalışma prensibi, görev ve yetkileri, iş sağlığı ve güvenliği konularında ulusal mevzuat ve standartlar, sıkça rastlanan iş kazaları ve tehlikeli vakaların nedenleri, iş yeri hijyeninin temel nedenleri, etkili iletişim teknikleri, acil durum önlemleri, meslek hastalıkları, çalışma alanları, özel riskler hakkında değerlendirmeler yapıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu tarafından yapılan toplantıda; Büyükşehir Belediyesinde görevli çalışanların iş kollarına göre CBC (hemogram), Solunum fonksiyon testi (SFT), Odyometri ve Akciğer Grafisi testlerinin hizmet satın alınarak yaptırılmasına, Büyükşehir Belediyesi kurum hekimi tarafından tetanoz aşısı ve çalışan temizlik işçilerine Hepatit B aşısı yaptırılması kararlaştırıldı. Ayrıca kurul tarafından iş ekipmanlarını yetkili kuruluşlar ve kişiler tarafından periyodik sürelerine göre ölçümlerinin ilgili birimler tarafından yapılması ve çalışma alanlarının periyodik olarak İş Sağlığı Güvenliği biriminin görevlendirilen denetleme personeli tarafından saha gözlem ve düzenleyici önleyici faaliyetleri yapılarak İş Sağlığı ve Güvenliği Kuruluna sunulması kararlaştırıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız