SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşçinin Alın Terinden, Mesaisinden Tasarruf Olmaz"

0
Güncellendi - 2020-12-17 22:42:22
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba personel maaşlarında düşüşe gidilmesi, mesai ücretlerinin kesilmesi, toplu sözleşme haklarının gaspı ve işçiyi 30 gün çalıştırılıp 15 gün sigorta yaptırılması gibi konularla gündeme gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde son olarak bir işçinin intihara teşebbüs etmesi bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan bir işçinin “Biz işçiyiz hayvan değiliz. Bizi sömürdüğün yeter. Hakkımı sana helal etmiyorum” şeklindeki isyanı ve intihar girişimi sonrası Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan açıklama geldi.

"İŞÇİNİN ALINTERİNDEN TASARRUF OLMAZ"

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçiler uzun süredir personel politikasını eleştirerek, mesailerin, sosyal denge tazminatının kesildiğini, maaşlarda azalışa gidildiğini, sorunun çözülmesini istediklerini belirten ve konuyu konuyu TBMM gündemine getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “İşçinin alın terinden, mesaisinden tasarruf olmaz. Tasarruf yapacaksanız makam araçlarından, çeşitli vakıf ve derneklere peşkeş çekilen paralardan yapılsın. İşçinin alın terinden tasarrufa gidilmesi son derece yanlıştır.” demişti.

Büyükşehir belediyesinde son günlerde yine işçilerin haklarının gasp edildiği yönünde iddialar gelmeye başladığını belirten Ağbaba, “Temmuz ayında yapılması gereken toplu sözleşme çeşitli gerekçelerle Aralık ayına sarkmış. Sözleşmede geriye dönük 5 aylık işçi alacağının ödeneceği belirtiliyor. Ancak ‘bütçemiz yeterli değil’ denilerek, işçilere  halen bazı ödemelerinin yapılmadığı iddia ediliyor. 2 bin 200 işçinin çalıştırıldığı Melid A.Ş bünyesinde çalışan işçiler eksik kalan 5 aylık hak edişlerini almayı bekliyor. Ancak seslerini belediye yönetimine duyurmakta zorlanıyorlar” dedi.

Ağbaba, belediye işçilerinin ayrıca kısa çalışma ödeneği ile ilgili de sıkıntılar yaşadığını belirterek, “İşçiler 30 gün çalışmalarına rağmen,15 gün çalışıyor gösterildiklerini, SGK primlerinin 15 gün yatırıldığını, belediyenin devletten kısa çalışma ödeneğini alıp kendilerini 30 gün çalıştırarak haksız kazanç elde ettiğini ve 15 günlük yemek ücretlerinin bu nedenle kesildiğini belirtiyorlar. Bu iddialar çok ciddi ve mutlaka araştırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, belediyede yaşanılan sıkıntıların dün bir işçinin intihar girişimine varan isyanı ile doruğa çıktığını kaydederek, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin emekçinin hakkını vermek istemeyen tavrına bir an önce son verilmesini, hakkını isteyen emekçilerin canlarına son vermek çaresizliğinden kurtarılması gerektiğini kaydetti. Ağbaba, konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • ahmet (3 yıl önce)
    Gerçekten Opjektif bir kura ve sınav ile Malatya'da alım yapılamaz mı illa yandaş mı almalılar. KPSS vs güven kalmadı. Gençler umutsuz. Bu seçimde karşınıza Hangi parti güçlüyse ona vereceğiz oyumuzu. Hem Genelde hemde Yerelde İşiniz zor.... TORPİL ve İŞ ADAMI Partisisiniz. CHP'de sadece laf alternatif olamıyor. Kurtulamadı Kafatasçılıktan. MHP desen zaten takipçiniz Ekonoyi düzeltecek bir kadro kuruğ karşına çıkmıyor. Bağımsız iyi bir aday çıkar inşallah karşınıza.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Keşke Ağbaba İstanbul büyükşehir belediyesi bin çıkardığı iscileride dinlese onların da sesi olsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Burdan Selahattin Gürkan Başkanıma çok açık ve net sorular sormak istiyorum. 1) Başkanım kısa çalışma ödeneğinden faydalanmak için tam zamanlı çalışan personelinizi 15 gün çalışıyormuş gibi gösteriyor musunuz? 2) Başkanım her bir çalışanınız, çalıştığı her anın hakettiği karşılığı alıyor mu? Mesaiye kalan her personele mesaisi ödeniyor mu? 2) Başkanım hiç empati kuruyor musunuz? Ay sonunu getiremeyen, elektrik suyunu ödeyemeyen çalışanlarınızın yerine kendinizi koyuyor musunuz? 3) Başkanım binlerce çalışanı olan belediyede bugün ayrılsanız vicdanen rahat olur musunuz? Çalışanlarınızın gözlerinin içine rahat bakabilir misiniz? Başkanım valla yükünüz çok ağır, bence milletin hakkına hukukuna sahip çıkınki yükünüz artmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Filiz (3 yıl önce)
    Millet ve devlet olarak zor günlerden geçiyoruz. Bu zor günleri el ele vererek aşabiliriz. Emekçinin emeğinden, ekmeğinden tasarruf olmaz. Belediye bizim ekmek kapımız. Böyle olaylarla anılmasını istemeyiz. Güzel haberlerle neden manşet olmuyoruz. Hepimizin oturup düşünmesi lazım gelir bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Koca Reis (3 yıl önce)
    Valla ben Selahattin Başkanın işciyle, memurla birebir görüşmesinde fayda görüyorum. Eminim birinci ağızdan sorunları dinlese bu kadar problem olmaz. Bütun mesele iletişim problemi olduğunu düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat (3 yıl önce)
    Allah hepimizin yardimcısı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Beynim yandi (3 yıl önce)
    Ah ne günlere kaldık adelet den dem vuran Parti'nin belediye başkanının yaptığına bak yıllardır dinsiz dediğimiz CHP nin vekilinin yaptığına bak. Yıllardır Ak Parti'ye oy veren bir çalışan olarak ne diyeceğini bilemiyorum.İsci kardeşimizin söyledikleri tamamen doğru
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Sayın vekil senelerdir belediyelerde yan gelip yatanların çeşmesinde suyu kesilince bağıranların hakkını savunduğu kadar özel sektörde aylardır kısa çalışma ödeneği ile haftanın neredeyse 7 günü günde 12 saat belediyeden daha zor şartlarda çalışan insanların haklarını neden savunmuyor.o insanlarda 15 günlük sigorta ile tam zamanlı çalışıyor.buna niye ses çıkarmıyor??
    0
    0
    Yanıtla
  • Barguzulu (3 yıl önce)
    Bunlara oy verenlerin hepsi gün gelecek biz oy vermedik diye inkâr edecekler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Veli Ağbabaya tesekkür ediyorum. Selahattin Başkan en büyük projem sosyal entegrasyon diyordu. Belediyede huzur bırakmadılar, belediyede aynı odada oturan personel bile artık birbirine güvenmiyor. Başkan odalarımıza gelip halimizi, hatırımızı soracağına moralimizi allak bullak ederek bizi rencide ediyor. 35 yaşında 3 çocuk babasıyım. Çocuklarımızın ekmeğinin hatrına katlanıyoruz. Vallahide billahide ben hakkımı helal etmiyorum. 3 çocugumun hakkı sebep olanlara haram olsun. Doğalgazlı evimde doğalgaz yakamıyorum. Bizede yazık günah ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • O işe Hakkınlamı Girdin Yoksa Bir iki Oya mı Girdin Kardeş..Belediyeye bir işimis için Geliyoruz Ofalarda en Az 10 kişi oturuyor Bazılarının Oturacağı yer bile yok işimizi kim halledecek diyoruz Abi az Bekle Arkadaş Gelecek Diyorlar..Mejburi bekliyoruz o arada ister istemezde Konişulanlara kulak misafiri oluyoruz..Hep Havadan Sudan Mevzular Akşama Şu Yemegi Yapacam Bu Yemeği Yapacam..Kaynanam Gelecek..Neyse Bizim işi Yapacak Arkadaş Geliyor La Gardaş Nerdesin Diyoruz Abi Namazdaydım Bu Arkadaslar işinizi Halletmedimi Diyor..Bizde ister istemez Yok Bu işi Sen Halledoyormuşun Deyincede Olurmu Abi Hepomiz Aynı işi Yapiyoruz Diyor..Yani Anlayacağin Bir iş icin 20 kişi Almışlar Odalar Dolu Ama işi Yapacak Arkadaşta Ne Tesadütürki Namazda..
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin ne özelliğin var kimin torpiliyle girdin belediyeye araya kaç adam soktunuz o şimdi beğenmez olduğunuz işe girebilmek için halinize şükredin yapıyormuş gibi yaptığınız o işi sizden 100 kat daha iyi yapacak pırlanta gibi adamlar işsiz güçsüz geziyor dışarıda
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (3 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    başkasının ekmeğinde gözü olanlar işsiz güçsüz boş boş gezip sosyal medyada yazanlar hased le iş bulamazsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekçi (3 yıl önce)
    Sayın Ağbaba, 7 sülalesinde CHP ye bir tek oy vermemiş bir kardeşiniz olarak sizi tebrik ediyorum. Size minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu duruşunuzu unutursak yediğimiz ekmek dizimize dursun. Değerli Vekilim, Büyükşehir Belediyesi kısa calışma ödeneği altında hem binlerce çalışanını hem de babamız bildiğimiz devletimizi kandırıyor. Bize zulmediyor. Emeğimiz ve alın terimiz çalınıyor. Devletin kör kuruşu 80 milyonun hakkıdır. Tüyu bitmemiş yetimlerin hakkını, gece yarılarına kadar çalışan emekçilerin hakkını gasp edenler Allaha hesap veremezler. Büyükşehirin yaptığını CHP li bir Belediye yapsaydı AK Partili vekiller sabah akşam Belediyenin önünde basın açıklaması adı altında şov yaparlardı. Emek; ekmek ve mushaf kadar kutsaldır. Kutsala saygısı olmayanların dünyada da ahirette de yeri yurdu yoktur. Bizi aldatabilirler, devleti de aldatabilirler. Peki Allahı nasıl aldatabilirler. Bıçak kemiğe dayandı. Eve ekmek gotüremiyoruz dediğimiz zaman iş bekleyen binlerce kişi var, işinize gelmiyirsa aha kapı orda deniyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)Emekçi isimli kullanıcı yorumuna
    Abartıyorsunuz. Kargo adresinizi verirseniz size keyif çayı göndermek istiyorum, beyefendi. Yedi sülalenizle birlikte keyifle içersiniz... Çünkü en son ekmek bulamıyoruz diyen AKP seçmenine bunlar tavsiye edilmişti :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardaş,benim yazacağım yorumu yazmışsın vallaha ben CHP li değildim sonradan olacam bu gidişle.akrabam eşim dostum dann utanıyorum o kadar laf söyledim zamaninda (bir yıl öncesine kadar yani)şimdi karşıma çıkartırlar
    0
    0
    Yanıtla