SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçişleri'nden 'Görev Belgesi' İçin Ek Süre Genelgesi

0
Güncellendi - 2021-05-02 22:00:00
İçişleri'nden 'Görev Belgesi' İçin Ek Süre Genelgesi
A- A+ PAYLAŞ

İL HFIZISSIHHA DA KARAR ALDI.. İçişleri Bakanlığı, çalışma izni görev belgelerine ilişkin genelge yayımladı. Genelgede izin formunun düzenleme süresinin 2 gün daha uzatıldığı belirtildi.

Genelgeye göre muafiyet kapsamında olmakla birlikte e-başvuru sistemi üzerinden belge alamayanlar için, 29 Nisan tarihli daha önceki genelge ile yeni oluşturulan çalışma izni görev belgesi formunun işveren ve çalışan tarafından manuel düzenlenerek imza altına alınarak kullanılabilmesine ilişkin süre iki gün daha uzatılarak 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 24.00’a kadar kullanılmasına imkan tanındı.

Muafiyet kapsamında bulunanlara yönelik iki ayrı izin sistemi detaylı olarak hatırlatıldığı genelgede, esas usul olan e-başvuru sitemi üzerinden 2 Mayıs saat 17.00’ye kadar 2 milyon 677 bin çalışma izni görev belgesinin verildiği, muafiyet kapsamında olmakla birlikte e-başvuru sistemi üzerinden çeşitli nedenlerle belge alamayanlar için ise işveren ve çalışanların taahhütlerinin ve imzalarının bulunduğu, yeni oluşturulan çalışma izni görev belgesi formunun geçerlilik süresi 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 24.00’e kadar uzatıldı.

Ayrıca muafiyet alanında olmasına rağmen sistem üzerinden henüz çalışma izni görev belgesi alamayan işyeri sahipleri, kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlar, kendi özel sandıklarına tabi olmaları nedeniyle sosyal güvenlik sisteminde kayıtları bulunmayan bankacılık sektörü çalışanları, için de yeni düzenlemenin yapıldığı ve bu amaçla Gelir İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Bankalar Birliği başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarca gerekli entegrasyonların sağlandığı bildirilmiştir. Son olarak valiler ve kolluk kuvvetlerince yürütülecek denetim faaliyetlerinde çalışma izni görev belgeleri detaylı olarak kontrole tabi tutulacağı ve herhangi bir suiistimalin tespiti halinde taahhütte bulunanlarla ilgili olarak gerekli idari/adli işlemler gerçekleştirileceği ifade edildi.

İL HIFZISSIHHA KURULU KARARI..

Bu arada, aynı konuda Vali Aydın Baruş başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu da bir karar alarak açıkladı.

Kurulun kararı şöyle:

"..Hem muafiyet kapsamında bulunan işkollarında görevli kişilerin üretim devamlılıklarının sürdürülmesi ve hem de muafiyetlerin kötüye kullanılmasının önüne geçilebilmesi amacıyla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 29.04.2021 tarih ve 2021/25 ‘no’lu kararıyla;

- E-başvuru sistemi üzerinden çalışma izin belgesi alınmasına,

- Ek’te belirtilen çalışma izni görev belgesi formuna, dair usul ve esaslar belirlenmiştir.

Sokağa çıkma kısıtlaması esnasında muafiyet tanınan işkollarında çalışan kişilerin başvurularının değerlendirildiği, e-devlet platformunda yer alan İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden ilgili vatandaşlarımız için çalışma izni görev belgesi düzenlenmiştir.

Hâlihazırda muafiyet alanında olmasına rağmen sistem üzerinden çalışma izni görev belgesi alma imkânı olmayan;

- İşyeri sahipleri,

- Kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlar,

- Kendi özel sandıklarına tabi olmaları nedeniyle sosyal güvenlik sisteminde kayıtları bulunmayan bankacılık sektörü çalışanları, gibi alanlarda da gerekli kurumlar arası entegrasyonun Gelir İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Bankalar Birliği başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarca 2 Mayıs 2021 Pazar gününe kadar tamamlanması planlanmıştır.

Tam kapanma döneminde; üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması ve vatandaşlarımızın temel ihtiyaç malzemelerine erişimlerinin sağlanması için her türlü tedbir alınmış/alınmakta olmasına rağmen, bu işkollarında zorunlu bir görevin ifası için işyerine gidip gelmek durumundaki işyeri sahipleri veya çalışanların herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmaması amacıyla; İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 29.04.2021 tarih ve 2021/25 ‘no’lu kararıyla yeni oluşturulan “çalışma izni görev belgesi formunun” 5 Mayıs Çarşamba gününe kadar geçerli olacağı karar altına alınmıştı.

Bu kapsamda;

1- Muafiyet alanındaki işkolları için işverenin ve çalışanın beyanı ve taahhüdüyle elle doldurularak çalışan ve işyeri/firma yetkilisinin imzasıyla, düzenlenecek “çalışma izni görev belgesi formunun” geçerlilik süresinin 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 24.00’e kadar uzatılmasına,

2- Çalışma izni görev belgesinin, esas itibariyle e-devlet platformu üzerinde yer alan İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden alınmasının, gerek denetimlerde gerekse de düzenlenmesi ve işleyişi açısından rahatlık sağlayacağı ve suiistimali engelleyeceği değerlendirildiğinden, karar ekinde bulunan forma uygun şekilde elle çalışma izni görev belgesi düzenlenmesinin; sadece e-başvuru sisteminin kullanımında oluşabilecek problemler, sistemsel yoğunluk, erişim hatası gibi geçici durumlar nedeniyle zamanında görev belgesi alınamaması gibi zorunlu hallerde kullanılabilmesine,

3- Kolluk görevlilerince yapılacak denetimlerde, e-başvuru sistemi üzerinden alınan çalışma izni görev belgelerinin rutin olarak kontrolüne, manuel tanzim edilen çalışma izni görev belgelerinin ise kolluk kuvvetlerinin kullandıkları bilgi sistemleri üzerinden ayrıca denetime tabi tutulmasına, bu kontrollerde çalışma izni görev belgesinin suiistimal edildiğinin tespiti halinde taahhütte bulunanlarla ilgili gerekli idari/adli işlemlerin tesis edilmesine,

Yukarıda belirtilen karara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."

Ankara, iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Metehan (2 yıl önce)
    Herkesin evinde yazıcı bilgisayar internet var da millet mi almıyor daha e devlete giriş yapmayan binlerce insan var zorlaştırıyor lar bazı şeyleri giriş yaptın diyelim belgeyi aldın çıktısını nerden alacak da mühür imza attırıp işe gidecek de yasak bitti zaten uğraşmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay (2 yıl önce)
    Sistem kurmadan e devlete yönlendirdiler. Sonra sistem çöktü süre uzattılar. Traji komik.
    0
    0
    Yanıtla
  • çifçi44 (2 yıl önce)
    bahçeye ilaç atmam lazım..çks belgem var. e başvuru yapayım dedim, çiftçiler ile ilgili bir seçenek yok.. tapu yada çks yi göstermek yeterli mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Her işleri yarım yamalak, kapanmanın başlamasına iki saat kala e devletten çıktı istiyorlar, iki gündür alt yapı olmadığı için sistem hata veriyor. Sisteme girdin diyelim muafiyet olmasına rağmen muaf değildir yazısı çıkıyor.?
    0
    0
    Yanıtla