SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşkur'a Kayıtlı İşsiz Sayısı 38 Bin 422 Kişi

0
Güncellendi - 2020-07-23 22:16:40
İşkur'a Kayıtlı İşsiz Sayısı 38 Bin 422 Kişi
A- A+ PAYLAŞ

İl İstihdam Kurulu Vali Aydın Baruş başkanlığında Temmuz ayı ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yılın ilk 6 aylık dönemine ilişkin değerlendirmelerin yanı sıra, özellik koronavirüs sürecinde  kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteği konuları ele alındı. Toplantıda Haziran ayı sonu itibariyle  İş-Kur’da iş arayanların toplam sayısının 38 bin 422 kişi olduğu da belirtildi.

İl İstihdam Kurulu’nun yaptığı toplantıya ilişkin olarak İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından  kurul üyelerine sunulan teknik bilgiler kamuoyu ile de paylaşıldı. Açıklamada kısa çalışma ödeneği, nakdi ödeme ile işsizlik sayılarına ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

“İşsizlik Sigortası kapsamında 2020 yılı Haziran ayı itibariyle Kuruma başvuran 7.170 kişiden 1.849 u işsizlik ödeneği almaya hak kazanmıştır. Toplamda işsizlik ödeneği kapsamında 21.562.105 TL ödeme yapılmıştır.

Covid-19 kapsamın da 4.044 firma kısa çalışma ödeneğine başvurmuştur yapılan başvurular da 28.114 kişi hak kazanmıştır. Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında 98.157.345 TL ödeme yapılmıştır.

Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanmayan kişilere de Nakdi Ücret Desteği yapılmıştır. Nakdi Ücret Desteği kapsamında 12.179 kişiye 20.521.674 TL ödeme yapılmıştır.

Kurumumuza 38.422 kayıtlı iş arayanların çok büyük bir kısmı genç işsizlerden oluşmaktadır. 15-24 yaş aralığında değerlendirdiğimiz bu gruptaki işsizlerin 13.788 kişi toplam işsizler içindeki oranı %35,9’dir.Erkeklerde iş arayanların en fazla görüldüğü yaş grubu %15,6 ile 20-24 yaş grubu olurken ikinci sırada %10,4 ile 25-29 yaş grubu gelmektedir.

Kadınlarda en yüksek oranın görüldüğü yaş grubu %12,1 ile 20-24 yaş grubu olup ikinci sırada %9 ile 25-29 yaş grubu yer almaktadır.

2020 Haziran ayı itibariyle İl Müdürlüğümüzce 10.319 açık iş alınmış olup özel sektörde 5.903 kişi, kamu sektöründe 76 kişi olmak üzere toplam 5.979 kişi işe yerleştirilmiştir. İstihdam edilenlerin meslek gruplarına göre dağılımına bakıldığında, en yüksek istihdamın gerçekleştiği meslek grubunun erkeklerde ve kadınlarda sanatkârlar ve ilgili işlerde çalışanlar ile hizmet ve satış elemanları olduğu görülmektedir.

2020 Haziran ayı itibariyle İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinden faydalanan 22.253 kişidir. 2020 yılında toplam 63 grupta yer alan 539 iş arayan ile grup görüşmeleri yapılmıştır. Ayrıca 3758 işyerine ziyaret düzenlenmiştir.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Murat Keleş (3 yıl önce)
    Meslek var gidiyorum iş yok alanımda. sadece bayan eleman istiyorlar işkur bu işe el atmalı vasıflı belgeli elemanlara öncelik vermeli işverenlere bunu sistemden iletmeli işçinin yasal çalışma süresi tam zamanlı yerine 8 saat olmalı işveren çorap değişir gibi işçi değişmemeli bir çok sorun var işkur valilik kurumlar buna çare olmalı bizler evde maaşsız oturur yokluk çekerken işsizlik maaşı dahi alamıyoruz son üç yıl 450 gün değil 432 gün maalesef olmuyor iş işçi kanunu sgk vb. İçerikleri düzenlesinler işçiden yana olan işverenin sürekli cebini düşünen maddeler bizleri mahfetti
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Keleş (3 yıl önce)Murat Keleş isimli kullanıcı yorumuna
    İşçiden yana olan maddeler olmalı yazım hatası düzeltiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalee (3 yıl önce)
    Beyaz yaka çalışanım işkura gidiyorum sen mühendissin sana göre işimiz yok , arada ilan denk geliyor gidiyorum senin tecrüben var çok maaş istersin biz asgari ücrete eleman arıyoruz diyorlar ... Vatandaş ne yapacak ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kirkdort (3 yıl önce)
    Işveren yaş sınırı ararsa tecrübe dite tutturursa tabi işsiz sayısı çok olur bırakın Allah aşkına sayılara kafa yorum istatistik veri ile olmaz önce bunlara çözüm bulun ne kadar sayı varmışsa millete ne millet iş istiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (3 yıl önce)
    typ de başlamadı başla ne olacak 6 çalışma süresini 3 ve 4 aya düşürmüşler o zaman 4 ay sonra bu insanlar ne yapacak göstermelik istihdam deyip işsiliği düşürdük diyecekler sonra yine aynı tas aynı hamam torpili olan heryerde işe giriyor torpili olmayanlar ne yapsın üniversite mezunuyum iş yok işkurda da iş yok cimere 10 tane şikayet yazdım hepsine aynı cevap veriliyor işkura gidin kriterlerinize uygun iş bulacaklardır diye ama halen iş yok
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (3 yıl önce)
    işkurun sitesinde firmalara başvuru yapıyoruz ondan sonra firma telefonunu arayıp görüşmeye gidin diyor madem öyle siteniz üzerinden niye başvuru alıyorsunuz ve yönlendirmiyorsunuz ayrıca yaş sınırlarından da bıktık ne yapalım hırsızlık mı yapalım intihar mı edelim 40 yaşından sonrakilerin çalışmaya ihtiyacı yokmu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezgin (3 yıl önce)
    İş bulamadigi için son 1 ay içinde tekrar müracaat etmeyenler buna dahilmi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Tarih 30 Ekim 2019 Malatya İşkur Müdürü Vahap Teoman il istihdam kurulunda 2019 yılında kentteki işsiz sayısının 52 bin 436 kişi olduğunu açıkladı.l Biri yalan söylüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ergun (3 yıl önce)
    İş kur değil işveren kurumu .....
    0
    0
    Yanıtla