SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsmet İnönü Törenle Anıldı

0
Güncellendi - 2019-12-26 19:10:58
İsmet İnönü Törenle Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından, Atatürk'ün silah ve yakın çalışma arkadaşı, 2. Cumhurbaşkanı ve eski başbakanlardan, Malatya eski milletvekillerinden, büyük devlet adamı ve asker İsmet İnönü, vefatının 46'ncı yılında memleketi Malatya'da törenle anıldı.

Valilik önündeki tören, Malatya Valisi Aydın Baruş, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Salim Afgün, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Baro Başkanı Enver Han ile CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ın İsmet İnönü Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda anma programı düzenlendi.

Burada, 2. Ordu Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir personel tarafından "İsmet İnönü’nün Askeri Kişiliği" konulu sunum yapıldı.

Törene Vali Aydın Baruş, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğg. Salim Afgün, 7.Ana Jet Üs Komutanı Alb. Hasan Hüseyin Kanbur, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Enver Han, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Necmi İnce, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân ve vatandaşlar katıldı.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDE..

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 46. ölüm yıldönümü nedeniyle İnönü Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “II. Dünya Savaşı Türk Dış Politikası ve İsmet İnönü” konulu konferansta konuştu.

Program Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın açılış konuşmalarıyla başladı. İsmet İnönü’nün Türk siyasi tarihinde çok önemli bir komutan ve devlet adamı olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi’nin “İnönü” adını alma sürecindeki yaşanan gelişmelere değindi. Malatya’nın Turgut Özal ve İsmet İnönü olmak üzere iki Cumhurbaşkanı çıkardığını, dolayısıyla Cumhurbaşkanlarımızın Malatya için kıymetli olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “İnönü Üniversitesi olarak Cumhurbaşkanlarımız için şehrimizde büyük ve ortak bir müze açılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Rektör Prof. Dr. Kızılay, “Devlet adamı ve komutan İsmet İnönü’yü rahmet ve saygıyla anıyorum” diyerek konuşmayı sonlandırdı.

“Türk siyasi tarihinde önemli bir siyasi aktör olan İsmet İnönü’yü rahmet ve saygıyla anıyorum” diyerek konuşmalarına başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, II. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında uygulanacak politikaların Türkiye Cumhuriyeti açısından hayati önemi haiz olduğunu belirtti. Türkiye’nin çok ciddi yıkımlara neden olan II. Dünya Savaşı’nın dışında kalmasının Türk dış politikası açısından ciddi bir başarı hikayesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, İsmet İnönü’nün gerek diplomasiyi başarıyla uygulaması gerekse askeri ve siyasi tecrübesinin bu başarının sağlanmasında önemli bir etken olduğunu vurguladı.

AA- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • 44caliskan02 (4 yıl önce)
    milli gazilerimizi şerfle hürmetle anıyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)
    Kendisini malatya lı olarak görmeyen ve memlekete ülkeye hiçbir faydası olmayan birini anmak ne kadar beni üzüyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara cahil diyecem az gelir. Sen ve senin gibi zır kara cahiller nereden bilecek. Ülkenin tüm kurucu değerleri senin gibiler için zaten faydasız insanlar. Senin gibilere ne söylense zarar. Birazcık izanın idrakin olsa, Malatya'nın Malatya olmasına İsmet Paşa'nın katkılarını bilirsin. Ama nerede. Muhtemelen Malatyalı filan değil, sonradan gelip de Malatya'nın kadim değerlerinden sıkıntı duyanlardan birisin anladığım kadarıyla. Malatya'yı nereden bileceksiniz ki? Sana İsmet Paşa ve Malatya'ya ilişkin daha fazla bir şey söylemeye gerek yok. Mesela senin gibilere göre, "Ben Rizeliyim" diyen Tayyip Erdoğan, aslında İstanbullu. Öyle ya o ne derse desin. İstanbul'da doğmuş ya. Mustafa Bahadır Altaş beyin İnönü ile ilgili yazısında, İnönü'nün Malatya ile bağlantısına dair bir bölüm var. Eski seçim sistemine göre 2 ayrı yerden aday olabiliyorlar. İnönü Ankara ve Malatya'dan seçiliyor, Malatya Milletvekili olarak parlamentoda yeralacağını dilekçeyle meclise bildiriyor. Daha çok çok söylenecek yazılacak şey var ama senin gibilere bir şey anlatmak mümkün olmadığı için boşa gider. "Keşke Yunan işgal etseydi" diyenlerden olunca, Kurtuluş Savaşı'nın Garp Cephesi kumandanını nasıl sevebilirsin ki? Allah ıslah etsin sizin gibilerini.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yanlışları olmakla birlikte her fani gibi yani ( sizin icin geçerli değil üstünüze alinmayin )iyi bir lidermiş bakınız araştırınız her söylenene inanmayiniz...ama tabi hayat sizin yoksa kandirilirsiniz aldanirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    Allah rahmet etsin mekani cennet olsun Böyle bir lider yüz yilda bir gelir o da bize kismet olmuş kiymetini bilenlere ne mutlu Bilmeyenler de .....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    İnönü'nün ismini taşıyan İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ neden çelenk sunumu yapmamış. Çünkü ana resmi tören il merkezinde yapıldı. Ayrıyeten siyasetçilerle fotoğraf veren ancak üniversiteye katkı veremeyen Ahmet bey neden inönü'yü anma mesajı yayınlamamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne kadar boşsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Koç (4 yıl önce)Gamze isimli kullanıcı yorumuna
    Siz dolu tarafını gösterin o zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (4 yıl önce)
    Milli Şefimizi rahmet, minnetle ve saygıyla anıyorum.
    0
    0
    Yanıtla