SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail'in Mescid-i Aksa Saldırılarına Tepki Konvoyu

0
Güncellendi - 2021-05-11 02:20:52
İsrail'in Mescid-i Aksa Saldırılarına Tepki Konvoyu
A- A+ PAYLAŞ

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik düzenlediği saldırılara tepki göstermek için akşam saatlerinde bir araya gelen binlerce Malatyalı, oluşturdukları araç konvoyu ile Filistin halkına destek verdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda bir araya gelen Malatya Sivil Toplum Kuruluşları üyesi çok sayıda kişi, ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla, tekbirler getirerek, "Kahrolsun İsrail", "Kudüse selam direnişe devam" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Oğuzhan Önver, İsrail'in yaptığı zulmü kınamak için bir araya geldiklerini söyledi.

İsrail'in kan ve vahşetle şekillendirdiği işgal stratejisini devam ettirdiğini belirten Önver, kirli düzenin üzerini örtmeye çalıştığı hakikati yılmadan usanmadan hatırlatmaya ve gerçekleri yüzlerine çarpmaya devam edeceklerini ifade etti.

Önver, katil İsrail'in oluşturduğu kanlı politikalara karşı kulaklarını tıkayıp, başını kuma gömenlerin, büyük bir hüsrana uğrayacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlahi hükmünce hareket edip adalet sağlanıncaya, Mescid-i Aksa ve Kudüs özgürleşinceye, Filistin bağımsızlığına kavuşuncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Herkes bilsin ve duysun ki

Mescid-i Aksa, barış dini İslamın ve Müslümanların mabedidir. Bununla birlikte bu kutlu mabed barış ve huzur için bütün insanların haremidir. Kudüs Filistindir. Kudüs İslam şehridir. Kudüs, bütün inançların medeniyet birikimidir. Filistin, özgür ve bağımsız yaşayacak. Filistin, siyonist işgalden, Filistinliler siyonist vahşetten çok yakında azade olacak. İnanıyor ve iman ediyoruz, zulüm değil adalet hakim olacak."

Basın açıklamasının ardından katılımcılar tepkilerini göstermek amacıyla çok sayıda araçla klakson çalarak şehir turu attı.

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Vatan (2 yıl önce)
    Ben bir esnafım, işyerim kapalı hiç bir gelirim yok, işyerim açmama izin verilmiyor sokağa çıkamıyorum. Ama iş oy getirecek şeyler olunca her şey serbest. Kardeşim 17 gün yasak burada çalışmıyor mu ?, bu millet israili protesto etmek için toplandığında bulaşı olmuyor mu ?. Karabağ savaşında , İsrail ve Türkiye Azerbeycan ı destekledi. Filistin devleti ise ermenilerin yanında yer aldı.. Filistin ermeni soykırımı oldu savındaki bir ülke. 1915-2015 soykırım pulu bastırmış bir devlet.Kıbrısta Rum devletini destekliyor. Birazcık araştırın.Kimse benim mehmetçiğim üzerinden filistini savunmasın.Boykot için sokağa çıkanlar 1-2 saat malatya turu yaptı sonra herkes evine gidip çayını yudumlayıp dizi film izlemeye devam etti. yok asker filistine yok kudüs e . Önce ekonomini yüksek tut sonra israil e kafa tut. Evet Zulum'ün kimliği yok kardeşim nerede yapılıyorsa Allah belalarını versin. Fakat birazda geçmişinizi ve kimi desteklediğinizi araştırın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    İsrail'i korumak için yanı başımızda ki Kürecik radar üstüne izin verenler çıkıp şov yapıyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • NİYAZİ DOĞAN (2 yıl önce)
    …Ve bu sırada; AKP Hükümeti’nin iflas eden Suriye politikasının mimarı, “Stratejik Ahmaklık” yazarı Ahmet Davutoğlu‘nun Dışişleri Bakanlığı döneminde imzalanan bir anlaşmayla kurulan; AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ile Öznur Çalık’ın da Türkiye dış politikasının büyük başarısı olarak pazarladıkları, Malatya – Kürecik’teki NATO görünümlü, ABD’ye ait, bu konvoya sadece 30-35 km. uzaklıktaki, Kürecik Radar Üssü; İsrail’in güvenliği için; İslam Dünyası, Kafkasya ve Rusya coğrafyasında topladığı en hassas istihbarat verilerini, kesintisiz biçimde ABD’ye aktarmaya devam etmektedir… Hani tweet bu kadar denilir ya, yorum bu kadar…
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar GÜZEL (2 yıl önce)
    ?Bedir Savaşındaki 313 piyade & süvari: 2 at ve 70 deve ile Sahabe..! Bugün 2Milyar Müslüman dan Çokmuş..? #yg44Şpınar
    0
    0
    Yanıtla
  • Gamze (2 yıl önce)
    Müslümanlari korumak icin konvoy yapiyosunuz ama bu hastalikta binlerce insanin hakkina giriyosunuz emekler boşa gidiyor acliktan kepenk kapatan esnafin cektikleri ne olacak ins vakalar artmaz yine
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    show yapıyorlar ..başka bi şey değil...yüreğiniz yetiyorsa doğu türkistan ı da dile getirin çin e muhtaç olmuşuz ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Tam kapanmada Filistin protestosu serbest, çocuklarımızın rızkı için dükkanımızı açmak yasak ?
    0
    0
    Yanıtla
  • KöyünDelisi (2 yıl önce)
    Bilgi rica ediyorum : Hz. Muhammet (SAV) ilk kıble olarak hangi tarihte Mescidi aksayı belirledi. Hangi tarihte değiştirdi. Değiştirme sebebi bir baskımı yoksa başka bir gerekçe mi. Eğer peygamber efendimiz değiştirdi ise bu konuda ısrarcı olmamızın Müslümanlara ve diğer din mensuplarına faydası ne ? Bu soruyu ciddi bir şekilde soruyorum. ( Sokak ağzı veya yetersiz bilgi ile cevap verilmemesi rica olunur. Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim )
    0
    0
    Yanıtla
  • Samimî olsan burda lakayiklik yapmaz internette araştırırdın
    0
    0
    Yanıtla
  • KöyünDelisi (2 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Bilgileriniz için teşekkür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan öz (2 yıl önce)
    Dogu Türkistan da zulm görenler şehit edilenler ırzına geçirenlerde müslüman. Bir kerede Uygurlara sahip çıkın. Ayrıca Allah filistinlilerin yardımıcısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Şu kalabalığa hadi kudüs’e gidiyoruz deseler kaç kişi gider acaba ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Rabbimiz CELLECELALUHU RAZI OLSUN
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (2 yıl önce)
    • Keşke araç konvoyunda yaktığınız benzin paralarını toplayıp yardım olarak gönderseydiniz daha iyi olurdu.
    • Yada Filistinli çocuklara eğitim bursu verebilirsiniz. Onlara balık ısmarlamaktansa balık tutmasını öğretecek işlerle uğraşsanız.
    İşin özeti, bizim yollarda araçlarla konvoy yapmamızın çok bir etkisi yok, ulusal basında haber mi yaptılar bu konvoyu, biraz gezip fotoğraflar çektik, Whats up' da durum yaptık, sosyal medyada paylaştık o kadar, üstelik sokağa çıkma yasağı varken. Bu mu kurtaracak Filistin'i
    0
    0
    Yanıtla
  • berk Asil (2 yıl önce)
    israilin ürettiği mallarla israili protesto etmek sadece bizde olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Sokağa çıkma kısıtlaması yok galiba..sadece gariban esnafa var
    0
    0
    Yanıtla
  • mert (2 yıl önce)
    Yine boş insanların boş hareketleri kornayla bağırıp çağırıp bayrak sallamayla destek olduklarını sanıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Konvoy yapıp kornaya basmak ve bu saçmalığa ön ayak olan Malatya Belediyesi .Allah akıl fikir versin ne diyem ?
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    İsrailin yaptıklarını kınıyorum allah kahretsin.bunu en başta söyleyeyim.Yaşım oldu 40,yıllardır israil ne zaman zulüm yapsa cuma namazı sonrası miting,gıyabi cenaze namazı,israile tepki konvoyu yapılır.yıllardır da değişen birşey oldumu.kocaman bir hayır.eğer gerçekten samimi isek somut adımlar atmalıyız.yoksa böyle işlerle birşey elde edemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (2 yıl önce)
    Sokaga cikma yasagi ne oldu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğukan (2 yıl önce)
    Konvoyla korna basmayla destek olunmuyor. Devlet konvoya cıkanlara silah verse hangisi savaşmaya gidecek ? ALLAH (cc) : Fakirleri doyurun diyor Biz fakirleri doyur diye dua ediyoruz Yetimlere bakın diyor Yetimleri koru diye dua ediyoruz Acizlere merhamet edin diyor Acizlere merhamet et diye dua ediyoruz Allahın bizden istediğini biz tekrar Allah a havale ediyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet korna çalmayla direniş olmaz 1 ay bedelli askerlik yapmayı çok görüyorlar savaş çıksa hepsi kaçacak delik arar tamamen gösteriş
    0
    0
    Yanıtla
  • Ender kızmaz (2 yıl önce)
    Vay be Filistin i kurtardılar o filistin ki kıbrıs rum kesimine destek veriyor pkk ya destek veriyor bizim akıl fukaraları da dedelerimizi sırtından bıçaklayan o Filistinlilerin derdinde önce kendi derdinize düşün bu miting kimden izin alındı kovid rakamları halen çok yüksek ve şov
    0
    0
    Yanıtla