SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Bu Ödül Gerçek.. 'OECD Şampiyon Belediye Başkanı'

0
Güncellendi - 2021-05-25 03:49:59
İşte Bu Ödül Gerçek.. 'OECD Şampiyon Belediye Başkanı'
A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'nin de kurucu üye olduğu, aralarında ABD ve AB ülkelerinin de yer aldığı Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından, "Kapsayıcı Büyüme için Şampiyon Belediye Başkanları Girişimi"nin değerlendirmesi sonucunda, OECD nezdinde 'Şampiyon Belediye Başkanı' olarak seçildi ve OECD Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu'na davet edildi.

Fatma Şahin, bu unvanı Türkiye'den kazanan ilk Belediye Başkanı oldu.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı da olan Fatma Şahin, Gaziantep'te; belediye kaynaklarının yoksulluğun azaltılması, dezavantajlı toplumsal kesimlerin desteklenerek maddi ve kültürel yaşam kalitesinin yükseltilmesi, kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, sağlık hizmetlerinin sunulmasında yerel yönetim kaynaklarının harekete geçirilmesi, zengin ile fakir arasındaki gelir farklarının ve sosyal adaletsizliğin azaltılması, Gaziantep'in kültürel mirasının evrensel ölçekte tanıtılması, Türkiye Arkeoloji Enstütüsü'nün kurulması ve Gaziantep'in ev sahipliği yapması yolunda yaptığı katkılar ve Gaziantep'in, UNESCO'nun 'En Yaratıcı Gastronomi Şehirleri' listesine girmesi alanında yürüttüğü yerel politikalar ve projelerin takdire değer bulunması nedeniyle OECD Nezdinde Şampiyon Belediye Başkanı ilan edildi.

OECD'ye üye 37 ülkeden 63 belediye başkanının Şampiyon Belediye Başkanı olarak ilan eden OECD Yönetimi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra, Los Angeles, Tokyo, Montreal, Hamburg, Bologna, Porto, Rotterdam, Toledo, Seville, Rennes, Palermo Belediye Başkanları da 'Şampiyon Belediye Başkanları' arasında yer aldı.

Ankara'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanların katılımı ile kutlandı

Bu arada, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in OECD Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu'na seçilmesi onuruna Pazartesi günü Ankara'da bir resepsiyon verildi.

Resepsiyona, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu, AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Ankara Valisi Vasip Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, OECD Türkiye Daimi Temslicisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı - Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü Genel Koordinatörü Hakan Tanrıöver, Gaziantep sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Yeşilyurt Belediyesi, sahte 'UNESCO Ödülü' ile gündeme gelmişti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, dünya metropol kentlerinin belediye başkanları ile birlikte, Gaziantep'te ürettiği ve uyguladığı yerel yönetim politikaları ile 'OECD Nezdinde Şampiyon Belediye Başkanı' seçilmesi, ironik biçimde, Malatya - Yeşilyurt Belediyesi'nin kazandığı açıklanan, ancak daha sonra sahte olduğu ortaya çıkan 'UNESCO Ödülü'nü hatırlattı.

Yeşilyurt Belediyesi'nin de ilişkide olduğu bir reklam ajansı, belediyelerden topladığı paralar karşılığında, Paris'te UNESCO tabelasının olduğu ve bu tür etkinliklere kiralanan bir binada, sadece Türkiye'den giden belediye başkanlarının katılımı ile bir tören düzenlemiş, para tahsil ettiği belediyelerin başkanlarına birer plaket vererek Türkiye'ye göndermişti.

Bu belediye başkanlarından biri de Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'dı. Mehmet Çınar, belediyenin para ödediği reklam ve organizasyon şirketinin davetlisi olarak Paris'e giderek, bir plaket almış, bu plaket, Yeşilyurt Belediyesi tarafından, kamuoyuna, "UNESCO'dan Yeşilyurt Belediyesi'ne Kentsel Gelişim Ödülü" olarak pazarlanmıştı.

Başkan Mehmet Çınar aldığı plaket ile Malatya'ya döndüğünde, havaalanında havai fişekler ile karşılanmıştı.

malatyahaber.com, söz konusu 'ödül'ün arka planını araştırmış, sözde ödülün UNESCO ile hiçbir ilişkisinin olmadığı, bir reklam ve organizasyon şirketinin ticari faaliyeti olduğunu ortaya çıkarmıştı. UNESCO da bu doğrultuda açıklama yapmıştı.

Para karşılığında 'Yılın Belediye Başkanı', 'Bölgenin En Başarılı Belediye Başkanı' unvanları satın alınıyor

Diğer yandan, birçok belediye başkanı, çeşitli dergiler tarafından ve bazı anket şirketleri tarafından 'yılın belediye başkanı' ya da 'Bölgenin En Başarılı Belediye Başkanı' ilan ediliyor.

Bu unvanların da 30 bin TL'den başlayan 200 bin TL'ye kadar ulaşan çeşitli meblağlardaki ödemelerle belediye başkanlarına verildiği öne sürülüyor.

Bazı şahısların, yıllardır araştırma şirketi, ajans ya da yayın kuruluşu adı altında Malatya'daki belediyeleri de arayıp, bu tür teklifleri götürdükleri ve 'müşteri buldukları' biliniyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • SERKAN (2 yıl önce)
    Fatma Şahin, OECD Şampiyonu olsa da bizim Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'la asla yarışamaz. Bizim Başkan Selahattin Gürkan, OECD'ye üye 37 ülkenin değil, 206 ülkenin, yani dünyadaki toplam ülkelerin hepsinin şampiyon Belediye Başkanı'dır. 10 km asfalt serer dünya çapında hizmet der, 2 mahalleye su götürür Cumhuriyet tarihinin rekoru der. Bu olağanüstü hizmetler karşısında, Fatma Şahin nasıl yarışsın Selahattin Gürkan'la.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    kimin gelini malatyalıların gelini.. gelinimize yakışır çünkü harika çalışıyor bu gün antep güney doğu ve doğu anadolu bölgesinin gerek sanayi gerek esnaf gerek şehrin güzelliği ve sosyal aktiviteleriyle ve herşeyi ile gaziantep bence hak ediyor. antepe her gittiğimizde inanılmaz gelişme sağlamış olarak görüyoruz. bide malatyamıza bakın şehir merkezinde bi değişiklik varmı yıllardan beri yok.. trafik sorunu çözülmüşmü yok.. sosyal aktivite olarak ne var malatyamızda hiç birşey.. kaliteli ve halbur üstü malatyalı hemşerilerimiz malsef kaçıyor gidiyor. gençlerimiz tek tek malatyayı terk ediyor. iki tane üniversitemiz var süperligde takımımız var dünya nın en iyi karaciğer nakli malatyada yapılıyor üç tane organize sanayin var.. allah aşkına uçak sefer sayılarına bakın ve uçak saatlerine bakınya allah aşkına bide hiç bir şeyi olmayan elazığın uçak seferlerine va saatlerine bakın... delik deşik yollara yama vurmakttan aciz bir belediyeyiz. arabası olanlar çok iyi bilir logar kapaklarının etrafına bakın bi etrafı açık arabanla hız bir giriş yapsan lastik gitti. eeeee bide sayın gürkan ne diyor malatyamız 1924. beri görmediği hizmeti gördü diyorrr
    0
    0
    Yanıtla
  • Banazili (2 yıl önce)
    Bizi de dünyaya duyuran unumuze ün katan değerli başkanımız Mehmet çınar a sonsuz teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU. (2 yıl önce)
    Çakma ödülcülere duyurulur...???
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Dünyada ve Türkiyede ilkleri başaran büyükşehir başkanımız neden yok?
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim Çelik (2 yıl önce)
    Malatya da habercilik yapan bir yayın grubu olarak Malatya' ya bu kadar düşman olmanızı anlamak zor. Bana ne G.Antep Body. Başkanın almış olduğu ödülden Çok büyük ismi yapmış oluyor acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gerçekten büyük düşünüyor. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız 100 metrelik yoldaki çizgileri gururla övüyor. 3 kilometrelik yolu 30 kilometre olarak açıklıyor. Hele Malatya'ya bak bir de Gaziantep'e bak. Vizyonsuzluk ve beceriksizlik Malatya'yı mahvetti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    80'li yıllarda Antep ve Kayseri Malatya'dan gerideydi maalesef şimdi Malatya'ya fark atmış durumdalar. 25 yıl önce Malatya'da hafif raylı sistem, teleferik gibi projeler konuşuluyordu, şimdi kaldırım ve yol çalışmalarının önünde poz verilerek haber yapılıyor. 30 yıldır şehrin çevre yolu bitirilemedi, Doğuyu batıya bağlayan Turgut Özal Viyadüğü Allah'a emanet, geçerken şehadet getiriyoruz üstelik alternatifi yok, en küçük kazada saatlerce trafik kapanıyor, Yazık Malatya bunu hakketmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayır hakediyor. Ezbere oy atmasın Malatyalılar da kim iktidarsaysa hep ona oy atıyorlar. Seçimde rekabet olursa faydalı iş olur. Bu konuda hep İzmir eleştirilir devamlı ana muhalefete yerelde hep oy veriyor, ama altyapı hizmeti kötü diye fakat bunu derken anadoludaki 50-60 şehri nedense hep pas geçiyorlar. Onlar da hep iktidara oy veriyorlar ve aşağı yukarı onlar da aynı şeylerden şikayetçi oysa :)
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    63 Adet belediye şampiyon ilan edilmiş. Gaziantep belediyesi de bu 63 belediyeden biri olmuş. Çok ta abartılacak bir durum yok ancak bakanlar kurulunun katıldığı resepsiyonlu bir kutlama biraz abartı geldi. Normalde bir yarışmada şampiyon bir tane olur. 63 Tane şehir şampiyon oluyorsa bunun yorumu farklı olur. Bu şampiyon kelimesini de bizimkiler kullanmış olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Bey, dünyanın en büyük ekonomik işbirliği ve kalkınma örgütü, 37 ülkeden binlerce belediye başkanı arasında 63 şampiyon seçmiş. Bu küçümsenecek bir başarı mıdır Türkiye ve Gaziantep için? Hele Fatma Şahin'in hangi ülkelerin hangi şehirlerinin belediye başkanları ile birlikte bu ödüle layık görüldüğünü dikkatle incelerseniz ödülün büyüklüğü daha da anlaşılır hale gelmektedir. Fatma Şahin Tokyo, Los Angeles, Rotterdam ve daha birçok dünya metropollerinin başkanları ile en iyi belediye başkanı seçiliyor, bizimkiler ise parasını belediye bütçesinden verdikleri paralı çakma unesco ödülleri ile Malatya halkını kandırmaya çalışıyor... Fark büyük yani.
    0
    0
    Yanıtla