SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Gerçek.. En Pahalı Pide Malatya'da

A- A+ PAYLAŞ

VATANDAŞA 1.5 TL, LOKANTALARA 90 KURUŞ!. Malatya Fırıncılar Odası’nın aylardan beri keyfi olarak 170 gram pideyi 1.50 TL’den sattırmasına karşın, komşu kentler Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Sivas’ta 200 gram ekmek 1.25 TL’den satılıyor. Fırınların lokantalara ise 90 kuruştan pide verdiği belirtiliyor.

Malatya Fırıncılar Odası’nın Malatya İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması talebiyle yapmış olduğu başvurunun 25 Haziran 2020’de reddedilmesine karşın, halen aynı kararda ısrar etmesine resmi kurumlar ve belediyeler hiçbir yasal işlem yapmazken, komşu kentlerde uygulanan pide ekmeği tarifesi, Malatyalıların ekmeği üzerindeki “keyfiliği ve denetimsizliği”  gösteriyor.

Malatya’da resmi tarifee gereği 200 gram pide ekmeğinin 1.25 TL’den satılması gerekirken, aylardan beri Malatya Fırıncılar Meslek Odası’nın öncülüğünde uygulanan keyfi tarife ile 170 gram ekmek 1.25 TL’den satılıyordu. Fırıncılar geçtiğimiz haftalarda 170 gram pidenin fiyatını 1.5 TL'ye çıkardıklarını açıklamışlardı. Aynı fırınların lokantalara ise pide ekmeğini 90 kuruştan verdiği bildiriliyor.

EN PAHALISI MALATYA!..

Alınan bilgilere göre, 13 Temmuz 2020 tarihi itibariyle komşu kentler ile Malatya’da uygulanan pide ekmeği tarifesi üzerinde büyük fark görünüyor.  Malatya ile aynı ekonomik ve aynı sosyal şartları yaşayan komşu kentler Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Sivas’ta 200 gram pide ekmeği 1.25 TL’den satılıyor. Bingöl’de 220 gram pidenin fiyatı 1.25 TL.

Bölgedeki diğer illerden Şanlıurfa’da 180 gram pide 1.25 TL’den, Van’da 210 gram pide 1.25 TL’den, Kayseri’de 180 gram pide 1.25 TL’den, Tunceli’de 350 gram pide 2.50 TL, Diyarbakır’da 400 gram pide 2.50 TL ve Gaziantep’te ise 150 gram pide 1.00 TL’den satılıyor.

Malatya’da gramaj olarak düşük, fiyatta ise yüksek tarife uygulanmasının Malatya Valiliği ve Ticaret İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesinin görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ekmek tarifesindeki vurgunu CİMER üzerinden şikayet ettikleri, başta Valilik ve Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini halkın günlük temel tüketim maddesi olan ekmeğine sahip çıkmamakla suçladıkları öğrenildi. Vatandaşların yine AKP Milletvekillerini de yaşanan durum karşısında halkın yanında yer almamakla ve aylardan beri devam eden korsan tarifenin uygulanmaması için hiçbir girişimde bulunmadıklarından da şikayetçi olduğu öğrenildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • veli (3 yıl önce)
    hem pahalı hem sağlıklı denetim yok içinden her şey çıkıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurullah demir (3 yıl önce)
    Malatyalıların ortak bi özelliği var gidin bakın sizde onay vereceksiniz fırına ekmek almaya giden vatandaş hipnotize olmuş gibi ocakcıyla tırnakçıyı izliyor ki bir sıcak ekmek kapa insan bu kadar da aciz olmaz bi sıcak ekmek için fırın önleri korona saçıyor.ABE AĞAN GEDİK ABE Bİ SİCAĞ EKMEK ALAĞ ABE
    0
    0
    Yanıtla
  • yalçın (3 yıl önce)
    Ayıptır kardeşim sırf birilerine yaranacam diye yaptığınız habere bak yüzlerce esnafın binlerce ailenin on binlerce insanın Vebalini alıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAK İLE İŞ YAP (3 yıl önce)
    koyunoğlu mah. de iki fırın 1 tlye ekmek satıyor .temellide fırın 1,25 den satıyor .bazı fırınlar 1,5 tl satıyor .sıtmapınarında 250gr 2tl satıyor..hepsindede ekmek aldım ... fırıncılar kendini geliştirme adına birşey yapmıyor ...ekmek sıcak yedin yedin .5-6 saat sonra tahta gibi yenilmiyor...sebebini fırıncılar biliyor...düzetmiyor...daha çok satam ne olursa olsun ...ekmekler yenilmezse çöpe gidiyor...eskiden 1 gün kalsa yeniliyordu...ekmeğin fiyatından çok gramajı 250 gr aşağı olmasın ... ekmek tam mayalansın hamur bekleme surelerine uyulsun un kalitesi artsın ...temizliğe hijyene önem verilsin ...fiyatı ne ise hakkını alsın...neye fuzuli harcama yapılmıyorki sigaraya ,şise suya ,abur cubura lüzumsuz gsm kontöre vs...işini hakkı ile yapsınlar 50 kuruş fazla alsınlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)
    Devleti aciz gösteren idarecilere soruşturma açılmalı Fırıncılar odası kadar Engel olmayanlar da suçlu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar çiçek (3 yıl önce)
    Kardeş diğer illerin gramaj ve fiyat bilgilerini yazmışlar. Onlar para kazanıyor siz kazanamıyosanız başka meslek seçin. Onlar unu bedavaya mı alıyo işçileri hayrına mı çalışıyo. 10 dakika önce çıkan ekmeği almayız tabi çünkü 5 dakika içinde bayatlıyor. 1 pideyi 5 yaşındaki kızım bitirebiliyor. Daha eve gelmeden yolda bayatlayan mayasız tuzsuz ekmek yapıyorsunuz. Biri demiş fırınları kapatırsak görürsünüz, diğeri yazmış yemek pişirmeye para istersek görürsünüz. Tehdit ediyorlar yani. Burdaki fırıncılar sayesinde Bi kaç Diyarbakır ekmeği pişiren fırın hariç ekmek yemeyi bıraktım bu şehirde.
    0
    0
    Yanıtla
  • hüseyin (3 yıl önce)
    yetkililer kulaklarının üstüne yapmışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali YILMAZ (3 yıl önce)
    En iyisi ekmeği evde kendimiz yapalım. Teknoloji gelişti. Her ortamda ekmek yapmak mümkün. Ekmek yapma makineleri bile var. Ev hanımları ne iş yaparlar?! Her işin makinesi çıkmış. Evde kendi ekmeğini yap için rahat ye.. Hem daha ucuz ve kaliteli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Sahipsiz şehir
    0
    0
    Yanıtla
  • Baris (3 yıl önce)
    Ekmeğe zam yapilmazsa malatyada tum pişirimler ucretli olur diger illerde olduğu gibi siz gidin unculari durdurun firincilarla uğraşmayın biride çıkmış bir iki gun pide almayin diyor hele firincilar cok degil birgün kapatsin bakalim neler oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbey (3 yıl önce)Baris isimli kullanıcı yorumuna
    Tamam herkes pidecinin emeğine saygı gösteriyor. 20 yıl gurbette kalmış biri olarak pide ekmeğimizi her yerde öve öve anlatıyordum.Fakat hayatta hiçbir kurum devletin üstünde değildir. Hele hele yaptığı işten kazandığı parayı vatandaştan alıyor ve bunun karşılığında vatandaşı hizmet vermemekle tehdit ediyorsa bu yanlış bir davranıştır. Fırıncının burada yapması gereken şey kanunlar dairesinde adım atmaktır. Bu vatandaş gerekirse somun ekmekde yer. O yüzden velinimetimiz olan müşteriye gereken saygıyı gösterin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Unun torbasından haberiniz yok bir işçi maliyeti günlük 220 tl ekmek 1500 ocağın önü 80 derece 10 dakika önce çıkan ekmeyi vatandaş yemiyor pahalı ha pahalı
    0
    0
    Yanıtla
  • bilinmezlik (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    bırakın yapmayın o zaman, zorla mı yapıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (3 yıl önce)
    Belediye biri belediye mi dedi kısık sesle Malatya yı kim büyük şehir yaptıysa geri eski haline döndürsün eski halimiz dahada iyiydi bari hizmet alıyorduk herkes eline bı saz almış türküsünü söylüyor hiçbirbirlerini çekemiyorlar bizene sizin koltuk sevdanızdan sizi o makamlara hava atasınız diye seçmedik hizmet yapasınız diye seçtik bırakın artık şuculuğu buculuğu bı öğrenmiş Anadolu'yu Ana yurt yapan Malatya ya hoş geldiniz eski malatyadaykende diyiyodu 15 sene eski Malatya'ya ne yaptıki malatyayada yapsın yazık güzel im memleketimize antebe Kayseri'ye Diyarbakır'a Urfa'ya gittiğimizde utanıyoruz bu illerin ilçesi gibiyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (3 yıl önce)
    Biz herşeyin en iyisini Hakediyoruz Akıllı Telefon bile kendini Güncelleme Yapıyor ? Olduğumuz yerde sekmeye devam edelim ...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (3 yıl önce)
    vatandaşın sucu 2-3 gün açık ekmek almasın hiç kimse herkes somun alsın bakalım nasıl fiyat düşüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (3 yıl önce)
    Fazla söze gerek yok Ya Devlet başa, Ya kuzgun leşe..
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (3 yıl önce)
    Sahipsiz malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Burası dağ basimi kardeşim sayın vali ve sayın belediye baskaninin olaya müdahale etmesi gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yuzde 68 ile oy verdiniz. Sızlanmayın 1.5 tl az bile Allah vere 5 tl olsun :) Yinede akillanmaz bizim millet .
    0
    0
    Yanıtla
  • GÖKMEN (3 yıl önce)
    yorumumu niye yayınlamıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne.basaran (3 yıl önce)
    Miley kime güveneceyini şaşırmış c Allah milete yardım ede siyasilerimiz medyada sur da burda bol bol gövde göstermeye devam etsin c Allah bunların hakkında bir gün gelir inşllah bu miletin çilesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Hakkımızı yiyen kim varsa Rabbim o kesime en hayırlısını versin... Rabbim büyüktür...Siz hak yemeye devam edin...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Nerde çok çalışan siyasiler nerde yaptıkları tek şey aynı yerlere hergün birinin gidip kameralara poz vermesi milletin ekmeği umurlarında olmaz çünkü hepsi birer KARUN kadar zengin hiçbiri ekmeğin fiyatınida bilmez
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (3 yıl önce)
    Valilik ve Belediyeler işlerini yapmazsa yarın öbür gün 2 veya 3 tl den satmazlarsa şaşırmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Bakın Malatya fırıncılar oda başkanı akçadagli olursa onun üyeleri yardımcıları onay imzası atan elamnlari yandaşları oldukça ekmek seneye 2.250tl bunlar çünkü akçadagli üyeler başkan kafa dengi bizim büyüklerde de tık yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (3 yıl önce)
    Bir kuru ekmek kalmıştı ona da göz diktiler . Çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Roberto Carlos (3 yıl önce)
    Ve en lezzetsizi... Anlamiyorum ki arkadas, onunuzde Adana, Antep, Diyarbakir var. Adamlar harika pide yapiyor. Insan biraz ornek alir... Hem en pahalisi hem en kotusu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Necatin (3 yıl önce)
    Bence en pahalı suda malatyada
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Garibanin ekmegiyle oynamayin yaziktir. ALLAH bizi ıslah etsin. Acilen 1.25 e indirilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    selahattin gürkan meclis toplantısının masalarını ve koltuklarını değişssin. türkiyenin en pahalı ekmeği malatyada satılıyor. kim malatyalının hakkını koruyor. fırıncılar kimseyi takmıyor bilee
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (3 yıl önce)
    Adıyaman ve Elazığ ekmeği uğday unundan yapmıyor der şimdi fırıncılar odası başkanı. Kendine has doğruları var sayın başkanın ne kanun nede yönetmelik bağlıyor. Kimse denetleyemez bizi, bizi yine biz denetleriz diyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ekin (3 yıl önce)
    Sayın Editör lütfen hergün ekmek fiyatları ile alakalı yayınladığınız haberlere ek olarak birde fırın esnafının röportajını eklesenize. acaba onlar bu konuda ne düşünüyor. en azından halka doğru ve adil bir haber vermiş olursunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    Nerde vekiller nerde büyükşehir belediyesi sahipsiz memleketim
    0
    0
    Yanıtla
  • Az ekmek Çok sağlık (3 yıl önce)
    Fırıncılar ya valiyi belediye reisini sallamıyor, onlarında gücü yetmiyor fırıncılara ya da karşılıklı al gülüm ver gülüm vatandaşı oynatıyorlar başka bir açıklaması yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet koc (3 yıl önce)
    Fırıncılar Odası Başkanı olan şahıs lokantaya kaç liradan veriyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    burdan şu anlaşılıyor fırıncılar devletin üstünde bi kurum yazık vallahi...
    0
    0
    Yanıtla
  • GÖKMEN (3 yıl önce)
    Almayalım arkadaşlar bakalım ne kadar dayanacaklar.lokantalardan pide ekmek değil somun ekmek isteyelim evimize de somun ekmek alalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Yetkililer fırıncılar gücünüz yetmiyormu
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazık ki koskoca devlet bir fırıncılar odasına sözünü geçiremiyor
    0
    0
    Yanıtla