SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Malatya'nın Yeni Nüfusu

0
Güncellendi - 2021-02-05 21:57:49
İşte Malatya'nın Yeni Nüfusu
A- A+ PAYLAŞ

NÜFUSU ARTAN SADECE  YEŞİLYURT.. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, 2020 yılının Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları açıklandı. Buna göre Türkiye nüfusu 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla 83 milyon 614 bin 362 kişi oldu. Malatya'nın nüfusu ise 806 156 kişi olarak kayıtlara geçti. Malatya genelinde nüfus artış hızı binde 7,5 ile gerçekleşti. İlçeler arasında sadece binde 37,7 ile artış Yeşilyurt'ta görülürken, 12 ilçede azalma olduğu ortaya çıktı.

Toplam nüfus itibarı ile Malatya, 81 il içerisinde 28. sırada yer aldı. 2020 yılında Malatya’nın nüfus artış hızı binde 7,5 olarak gerçekleşirken, nüfus artış hızına göre Malatya 81 il içerisinde 30. sırada yer aldı.

2020 yılında Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde nüfus ‰37,7 artarken diğer ilçelerde nüfus artış hızı azaldı. En çok düşüş, ‰79,9 ile Kale' de gerçekleşti.

Malatya'nın ilçelerinin yeni nüfusları ile artış ve azalış oranları şöyle:

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

50 yorum yapılmış

  • Malatyanın Yerlisi (3 yıl önce)
    Hekimhanla kale doğum kontrolünemi başlamış yoksa yaşlı nüfusumu fazla neden artış bu kadar az
    0
    0
    Yanıtla
  • Göç veriyor bu ilçeler.hatta merkez ilçeler hariç hepsi göç veriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • murtaza (3 yıl önce)
    her il göç aldı ama Malatya vasıfsız göç aldı. Tersinde vasıflı göç de verdi. kaliteyi şehri yönetenlerin vizyonlarına bakarak da görebilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Giris ve çıkışlarda nüfus yazıyor, yalnız o nüfus sadece kent (şehir merkezi nüfusu Yeşilyurt ile Battalgazi ilçelerinin köyler ile toplamının) nüfusu yazıyor örnek batı girişi viyadük başında yazıyor. Ayrıca Malatyamız son 30 yıl boyunca hep köyden şehire göç aldı köyler ilçeler boşaldı. Merkez iki ilçe nüfusunun büyük bir bölümünü de başta Adıyaman ve Elazığ olmak üzere doğu ve güneydoğu illerinden büyük ölçüde göç aldı ve aldığımız kadar da başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya olmak üzere daha yaşanabilir, gelişmiş, sanaiyi, endüstri ve turizm bölgelerine göç etmiş bulunmaktadırlar. Malatyamıza yapılan en büyük kötülük büyükşehir yasası çıktığında var olan iki (Yeşilyurt, Battalgazi) ilçelerine doğu ve batı olmak üzere şehri bölmek oldu, aynı dönemde bizimle birlikte aynı şartlarda büyükşehir olan diğer illerde durum bizimle aynı değil hepsinde de en az iki olmak üzere yeni alt kademe ilçe belediyeleri kuruldu. Bizimde bu iki içenin yanında Beydağı ve Yeşiltepe ilçeleri kurulmuş olsaydı böyle tek taraflı büyüme, gelişme olmazdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (3 yıl önce)
    Parası olan Tecde, bostanbaşı ve Fahri Kayahan a kaçtığı için olabilirmi acaba. Malatya nın akciğerlerini imara açan aklı tebrik eder bu dünyada da öbür dünyada da afiyet dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Turizmci arkadaşlar Suriyelileri eklememişler
    0
    0
    Yanıtla
  • karaca (3 yıl önce)
    Çocukluğum mimarsinan ve dörtyolda geçti, 2003 yılından beri gurbetteyim, senede 3-4 kere Malatyaya geliyorum ve her geldiğimde şehir ve insanlar daha yabancı geliyor ve cidden üzülüyorum.... lise yıllarımda dışarı çıktığımda en az 6-7 tanıdık görür selamlaşırdık, birçok simayı da bilirdik kimdir, necidir diye... hele babamla çıkarsak ooo.... babam nerdeyse insanların %70ini bilirdi, rahmetli muhtarımız hadi amca gibisin derdik...Şimdi yüzler, duyduğum konuşmalar, hal hareketler, içime hiç sinmiyor, anılarıma çok uzak.... bunu sadece şehir büyüdü, nüfus arttı ile açıklamak yetersiz... birşeyler kayboluyor güzel memleketimden... üzülüyorum.... elden ne gelir onu da bilemiyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • offf offf
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne kadar güzel özetlemişsin ağzına sağlğk. Bende 2000 yılından beri dışardayım inanın ertık bura daha tanıdık geliyor.Keşke bu kadar hızlı büyümesiydi Malatya, keşke dışardan göç almasaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    İlimiz gelişmiş Büyük köyü andırıyor plansız bir yapılaşma yılda 35 bin civarında göç alıyor 35 bin civarında göç veriyor işsizlik çok yoğun bu durum ileride bir takım sorunlara yol açabilir keşke büyük şehir olurken mevcut merkezde yeni iki ilçe kurulsa battalgaziye Orduzu, hanımın çiftliği bölgeleri bağlansa ilçe olarak kalsa yesilyurt ise eski halinde yani yakinkent bostanbasi bölgesi ile ilçe olarak kalsa ve 4 merkez ilçemiz olsaydi iyi olurdu sosyal,kültürel,sanatsal etkinlikler yok denecek kadar az şehir ordu evi AVM arasına sıkışmış trafik berbat .
    0
    0
    Yanıtla
  • haklısın
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (3 yıl önce)
    Malaaef Malatya doğunun parisi diye tüm doğudaki işsiz güçsüz boş insanlar buraya geldi ve haraç çeteleri oluştu..Nitelikli eğitimli veya ekonomik gücü olan insanlar da malesef terk etti güzel memleketimizi..Ve güzelim Malatya bozuldu hızla da bozulmaya devam ediyor..Sanırım yakın zamanda biz de gitmek zorunda kalacağız artık..
    0
    0
    Yanıtla
  • bravo
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (3 yıl önce)
    Malatyayı fethettik malatyada malatyalı kalmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • eeee bizim bag bahce isimizi yapacak maraba lazimdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (3 yıl önce)ali duran isimli kullanıcı yorumuna
    Artık onlar size marabalik yaptiriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu kafayla 2 bayramı nasıl görüyorsunuz hayret bişey..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'daki eğitim kalitesinin neden düştüğünü böylece ısbat etmiş oldun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    20 yıl önce tezek yakılıyordu. Hala yakmaya devam edelim? Eşek arabaları vardı onları mı kullanalım? Gecekondunlarda mı yaşayalım? Modern tıp varken çıkıkçıya mı gidelim? Yıl 2021 olmuş, şehrin göbeği şalvarlılardan geçilmiyor. Zamana ayak uydurmak, değişime açık olmak bu kadar mı zor? Kent kültürü denen birşey var efendi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı efendi edep haya ahlak gidiyor sen şalvarlı insanlardan mı rahatsız oluyorsun..? kısacık daracık tayt giyen insanlar olunca herşey düzgün mü olacak? İnsanları giyim kuşamı ile yargılamak en büyük cehalettir yıl 2021 olsa da .....
    0
    0
    Yanıtla
  • Sesli güldüm trajikomik kesinlikle size katılıyorum millet uzaya yolculuk yapıyor biz sanki geriye gidiyormuşuz gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Suriyeli sayısı kaç acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Diger illeri bilmem ama malatyanin nufusu kadarda suriyeli olmus.nere baksan suriyeli.bunlara afat evleri gibi bir yer versinler dagitmislar her mahalleye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben diyeyim 5 sen de 6 milyon..arkadaşlar savaştan burada sanki çocuk yapmak için kaçmışlar..tez zamanda ülkelerine gönderilmemeleri takdirde gelecekte ülkemiz için en büyük tehlike
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye’deki geçici koruma altındaki kayıtlı Suriyeli sayısı 13 Ocak 2021 tarihi itibarıyla bir önceki aya göre 4 bin 187kişi artarak toplam 3 milyon 645 bin 557 kişi oldu. Bu kişilerin 1 milyon 732 bin 44’ünü (%47,5) 0-18 yaş arası çocuklar oluşturuyor. 0-18 yaş arası çocukların ve kadınların toplam sayısı ise 2 milyon 583 bin 373 kişi. (%70,9)..muhtemelen 5 milyon var kayıtsızlarla beraber..bunlar geçici sığınmacı statüsündeler..vatandaşlık verilmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Cevre yolu altinda komsuluk vardi yardimlasma vardi simdi butunune yakini suriyeli oldu ayda bir mi doguruyorlar anlamadim bir evde yirmi kisi yasiyor.yasantilari cok farkli asiri ses yapiyorlar gece ikiye kadar muzik dinliyorlar dogan cocuklari turk vatandasi oldu.malatya cok goc aldi. Eski tadida kalmadi.
    0
    0
    Yanıtla
  • burada geçici sığınmacı statüsündeler..ülkenin başına bela ettiler..tez zamanda gitmeseler sıkıntı daha çok büyüyecek..çünkü artık savaş yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili arkadaş,onu akp ye oy vermeden önce düşünecektin??
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Üçüncü merkez ilçe şart en uygun yer gelişime açık yeşiltepeye selam olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Haca444 (3 yıl önce)
    Acilen Akçadağ il olmalı...şehir batıya ilerliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Haca444 isimli kullanıcı yorumuna
    ? ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya kayısısı (2 yıl önce)Haca444 isimli kullanıcı yorumuna
    ? ? ? Baba ne güldüm ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    Memlekette Malatya lı mı kalmış.. 20 yıldır uzak kaldığım memlekete döndüm, ama ne göreyim.. Memleket diye bir şey kalmamış.. Şalvarlı ve kasketlilerden geçilmiyor.. Yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Secret_of_Petra (3 yıl önce)Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Hahahah. Evet size katılıyorum. Aborijin eksikliği var. Sayıları her geçen gün azalıyor. Yerliler azaldı yabancılar çoğaldı. Apaçiler olmadan olmaz!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • İnsanları ötekileştirme..
    0
    0
    Yanıtla
  • Şalvar ve kasket 20 yıl öncede vardı Yusuf efendi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen..20 yıl öncede vardı ki osmanlı döneminde erkekler in giydiği bir kıyafettir..ayrıca yöresel olarak giyilmeye devam edilmektedir..devlet bahçeli bu kıyafetler ile poz vermiştir..bu yorumu yapan kişi 20 yıl boyunca nerde yaşadı bilmiyorum ama kendisine bir tavsiyede bulunuyorum..kafanızı bu tür gereksiz şeylerle meşgul etmeyin yeni yerlerde yaşıyorsunuz oralardan kendinize birşeyler katın
    0
    0
    Yanıtla
  • Y. A. S. (3 yıl önce)Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Sen paris ten mi geldin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Şalvar ve kasket zaten Malatya'nın kültüründe vardır,sen yabancı olmayasın ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf kardeşim Malatya sokaklarında geçmişte Şalvar, Kasket çok vardı. Bazı annelerimizde siyah kareli örtüleri vardı. Tabiki o eski sevgi saygı hoş görüye günümüzde rastlamak daha zor. Ancak bu Malatya değil tüm şehirlerde artan nüfus ile azaldı. Döndüğün Malatyamızda huzurlu ve güzel günler dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • murtaza (3 yıl önce)Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    aynen
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf bey görüşlerinize aynen katılıyorum, şalvar ve kasket ile neyi kastetiğnizi anlamayan insanların varlığı bu görüşünüzü güçlendiriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Zeki nitelikli kaliteli Malatyali şehri terk ediyor doğudan şehre geliyorlar niteliksiz insnlar şehrin kalitesi düşüyor nerede eski Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • aynen
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    83 milyon+suriyeliler
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Nüfus dağılımında dengesizlik var. Trafik keşmekeşinin nedeni de bu. Nüfus 800 bin, 600 bini iki ilçede yani Battalgazi ve Yeşilyurt ilçesinde yaşıyor. Acilen üçüncü merkez ilçe mesela Yeşiltepe veya Beydağı taraflarında kurulup nüfus dengeli bir şekilde dağıtılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asil (3 yıl önce)
    806156 rakamın yazması gerekmiyormu
    0
    0
    Yanıtla
  • Asil (3 yıl önce)
    Doğu ve batı girişlerinde neden bu rakam yazmıyor peki saygı değer yetkililer
    0
    0
    Yanıtla
  • Artık il girişlerine il nüfusları yazılmıyor. İçişleri bakanlığının kararı. Onlarda haklı biri giriyor biri çıkıyor, biri doğuyor biri ölüyor. İçişleri Bakanlığının adı da yalancıya çıkıyor. En iyisi nüfusu yazmamak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Parası olmayan memleketimin köylüleri! Yeşilyurt gibi köy görünümlü fahri kayahan, bostanbaşı, tecde siteleri ile yakınca villalarına taşınmış. Helal olsun
    0
    0
    Yanıtla