SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtalyan Gazeteciler Arslantepe'de

0
Güncellendi - 2021-12-03 14:23:01
İtalyan Gazeteciler Arslantepe'de
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) koordinasyonunda İtalyan gazeteciler Malatya Arslantepe Höyüğünde ağırlandı.

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğiyle işbirliği halinde Malatya’ya davet edilen Archeo dergisinden Andreas Steiner, Espresso dergisinden Gianfrancesco Turano, Archeologia Viva dergisinden Giulia Prunetti, Artribune dergisinden Giulia Gioume, Finestra Sull’Arte gazetesinden Michela Bassonello ile Domani gazetesinden Aart Heering 30 Kasım’da Roma’dan İstanbul aktarmalı olarak Şanlıurfa’ya uçtu. Ertesi gün burada Göbeklitepe ve Karahantepe’yi gezen heyet, 2 Aralık’ta Arslantepe’yi ziyaret etti.

1976 yılında çalışmaya başladığı Arslantepe’de 1990’dan 2019’a kadar kazıları yöneten Prof. Dr. Marcella Frangipane İtalya’dan Malatya’ya gelerek heyete Arslantepe’yi gezdirdi. Frangipane, yaklaşık 7 bin yıl önce ilk kez yerleşilen Arslantepe’deki tarihsel süreci, höyüğün UNESCO Dünya Miras Listesine girmesini sağlayan bilimsel bulgu, belge ve bilgileri aktardı, anıtlar, eserler ve kazıların tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Heyet, ziyaret kapsamında, Malatya Arkeoloji Müzesi ile Şire Pazarını gezdi.

Roma ve Milano merkezli arkeoloji dergileri ile gazetelerde görev yapan basın mensuplarını Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder yemekte ağırladı.

Gürkan’ın yemeğine Malatya Valisi Aydın Baruş ile eski devlet bakanlarından Kürşad Tüzmen de katıldı.

Heyet, 3 Aralık Cuma günü İtalya’ya dönüş yaptı.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    ümit ederim ki bizim medyamız da aynı alakayı gösterir
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Alttaki fotoğraf çok ilginç. Önde Kürşat Tüzmen, Vali, belediye başkanı, arkada da bay bayan misafirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (2 yıl önce)
    Arslantepe'nin Dünya kültür mirasına girmesinden sonra büyük ilgi gördü ve özellikle yabancılar ziyaret etmeye başladılar.Tanıtım açısından bu yeterli değil.İzmir'bu ayın 2.sinde başlayan Travel Turkey Turizm Fuarı tam zamanıydı.Maalesef konu İzmir olunca ilimiz yetkilileri sürekli uzak duruyorlar.
    0
    0
    Yanıtla