SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Personelini Savundu, Görevden Alındı

0
Güncellendi - 2021-10-26 22:10:30
Personelini Savundu, Görevden Alındı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde, 25 itfaiye personelinin mesai ücretlerinin kesilmesine ve özlük haklarının verilmemesine tepki göstererek, haklarının iadesi için yargıya başvurmasına kızan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, itfaiye personelini Park ve Bahçeler Müdürlüğüne gönderdikten sonra, personelinin haklarının verilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nde üst düzey yetkililerle müzakere eden İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanı Hanifi Acarı da (fotoğraftaki) görevden alarak, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na atadı.

Acar'ın görevden alınması ile boşalan İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığı'na ise Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu atanırken, Katipoğlu'nun bu göreve getirilmesi ile boşalan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na da Toplu Ulaşım ve Terminaller Şube Müdürü Adem Bedir Ergül tayin edildi.

Ne olmuştu?

Selahattin Gürkan, 2019 yılında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra, yaptığı ilk açıklamada, bazı belediye personelinin hak ettiğinden fazla ücret aldığını söylemiş, çalışanların mesai ücretlerinden kesinti yapılacağına yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığı - İtfaiye Müdahale Şube Müdürlüğü'nde çalışan 25 itfaiyeci, haftada 45 saat, ayda toplam 145 saat çalışmaları gerekirken, ayda 240 saat çalıştıklarını, ancak aradaki farka ilişkin mesai ücretlerini alamadıklarını belirterek, İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanı Hanifi Acar'dan, haklarının verilmesi için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile görüşmesini talep etti.

İşçilerin bu taleplerini Başkan Gürkan'a ileten ve itfaiye erlerinin daha etkin ve verimli çalışabilmesi için fazla mesai ücretlerinin ödenmesi gerektiğini belirten İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanı Hanifi Acar'ın bu çabası, Gürkan yönetimindeki Büyükşehir Belediyesinden olumsuz cevap verildi.

İtfaiyeciler, bu gelişme üzerine, özlük haklarının ve mesai ücretlerinin verilmesi için son çare olarak yargıya başvurdu.

Tecrübeli itfaiyeciler park ve bahçe temizliğine..

İtfaiyecilerin mesai konusunu mahkemeye taşımasının, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı rahatsız ettiği, mahkemeye giden itfaiyecilerin bu nedenle Gürkan’ın talimatıyla görevlerinden alındıkları öğrenildi.

Bu talimat üzerine, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay imzası ile İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığı'na gönderilen bir yazı ekindeki isim listesinde yer alan İtfaiye Müdahale Şube Müdürlüğü'nde görevli itfaiyecilerin Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne atandığı bildirildi.

Park ve Bahçeler'in bakımında görevlendirilen itfaiyecilerin uzun yılların tecrübesine sahip oldukları, sadece yangınlara müdahalede değil, arama kurtarma ve su altı arama (dalgıç) konusunda da deneyimli personel olduğu öğrenildi.

Kriz büyüdü, Acar görevden alındı

İtfaiyecilerin park bakımına gönderilmesi ile yetinmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'mesai ücreti krizi' sürecinde, itfaiyecilerin moral ve motivasyonunun sağlanabilmesi, etkin ve verimli çalışabilmeleri için hak ettikleri mesai ücretlerinin ödenmesi için işçilerin taleplerini Belediyenin üst düzey yetkililerine ilettiği belirtilen İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanı Hanifi Acarı da 25 Ekim Salı günü görevden aldı.

Başkan Gürkan, Acar'ı Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na atarken, Acar'dan boşalan İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığı'na, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu'nu getirdi.

Mustafa Katipoğlu'nun İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığı'na atanması ile boşalan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na ise Toplu Ulaşım ve Terminaller Şube Müdürü Adem Bedir Ergül atandı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

58 yorum yapılmış

  • Emrah (2 yıl önce)
    Kendi personellerini savunan bir adam. İtfaye başkanımız görevden alma gibi bir söz konusu olamaz. Selahattin başkan hani ilk geldiğinde belediyede fazla maaş alanları söylemişti. evet bu bir haktır. Ama İtfaye başkanımızı kendi personellerini savundu diye görevden almak kendisini küçük düşürmektir. Burda kim haklı derseniz itfaye başkanımız haklıdır. Kimsenin kimsede hakkı kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET TAŞKINSOY (2 yıl önce)
    Ne yapak yani !!!!! Bu belediye de Çalışan memuru Seçilmiş belediye başkanının önüne geçirme çabanız !!!! ilginç.......
    %0
    %100
    Yanıtla
  • seçilmişler kul hakkı yiyorsa babam olsa tanımam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet ekici (2 yıl önce)
    Sayin gurkan önce ce miladi dolmus emekli olmuş personelini tekrar calistiriyorsun bukadar genc bostayken sizden genclerimize gelecegimize ekmek cikmaz yaslari 34 olmus hala bekarlar bir T. C gencligini gelecegini yok ediyorsunuz Tekrardan emekli olmuş kisileri işe almaniz yalansa yalan yazin konunun altina isim verip rencide etmek istemem o kisileri
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şeref (2 yıl önce)
    En azından mahiyetinde çalışan insanları sahiplenmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    SAYIN:GÜRKAN .Siz ne yaptığınızı biliyormuş boş işlerle uğraşanlar ulaşımı ve vatandaş ne istiyor anket yap okul binalarını yakacağını ağaç katliamı yapacağınıza vatandaşın isteğine isteğine bak adres aldırıp arkanı dönme yaptır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (2 yıl önce)
    Olurda birgün birgun yangın çıkarsa ve yetersiz kalınırsa bu olayları emsal ve delil olması amaçlı saklayın..... Allah akıl fikir versin. Ve nedense o koltuğa oturan kendinden geçiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiremit e cevap (2 yıl önce)
    Kiremit kardaş 10 saatini yatarak geçiriyor demişsin bir gün gece kaza yaparsın yada bir akraban yakinin yada ayni şekilde evin yanar yada bir akraban yada yakinin evi yanar daha sayamadigim itfaiyenin gece yaptiği işler.deprem sel boğulma olayları gelir başına Kiremit kardaş o zaman itfaiyeni yatmadigini anlarsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiremit (2 yıl önce)
    24 saat mesainin 10 saatini yatarak geçir sonra da mesai de bende bunu anlamıyorum arkadaş
    0
    0
    Yanıtla
  • Pardonda ne yapsın peki ? İtfaiye eri iş yokken evinemi gitsin? Sadece "idrak"
    0
    0
    Yanıtla
  • murat gülez (2 yıl önce)Kiremit isimli kullanıcı yorumuna
    Bu nasıl mantık arkadaş? Sen itfaiyecilerin asker gibi iş olmasa da tatbikat spor ve eğitim yaptığını biliyor musun? bilemezsin çünkü başına birşey gelmemiş. gelmesin de ama sen gece vakti kaza yapıp arabanda sıkışınca veya evin yandığında kim gelecek birader? ayıptır günahtır. Hak yiyeni savunmak yerine kafayı çalıştırsak daha mantıklı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Kiremit isimli kullanıcı yorumuna
    Ne yapsın adamlar gelip evinimi ateşe versinler.Kafa yapısına bak Allah'ım ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiremit (2 yıl önce)
    Malatya haber olarak neye dayanarak bunu iddia ediyorsunuz anlamadım. Şelaleler akmayı kesince şemsiye mi açmaya başladınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat gülez (2 yıl önce)Kiremit isimli kullanıcı yorumuna
    Sana da şaşırmamak lazım sahte isimli arkadaş. Çünkü gürkan bile mahkemeye verildiğinden haberi olmadığına göre senin de bu durumlardan haberin olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Asil (2 yıl önce)
    Memleketi mahvettiniz elinize sağlık sadece bu konuyla ilgili değil her konuda
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Başkan doğru olanı yapmış malatyada yangınmı var malatya akp nin kalesi arkadaşlar malatyanın yarısından çoğuda akp ye oy veriyor sesinizi çıkarmayın sakın layık olduğunuz gibi yönetileceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan (2 yıl önce)
    Adam yine daire başkanı olmuş görevden alınmamış ki.Daire Başkanı olarak devam edecek yine:)Kahraman ilan etmişsiniz adamı
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazmy (2 yıl önce)
    Yangın ihbarı için PARK BAHCELERİ ARAYINIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferda (2 yıl önce)
    Hala eski yönetim yeni yönetim, onun adamı - benim adamım savaşı... İşler bu seviyede mi yürütülüyor hala? Oysa Hanifi Acar yıllardır en az 5 dönem bu görevi yürütmüştü. Gürkan'ı daha aktif dinamik buluyorum ama bu liyakatı önemsemeyen sert tarzi, başarılarını golgeliyor, zira vatandaş bu üsluptan bıktı artık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Allah var gam yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (2 yıl önce)
    Bu durum sadece itfaiye personelleri etkilenmedi Zabita Güvenlik temizlik ve yol alt yapı çalısanlarida etkilendi ama bütün personeller tehdit altında en ufak şeyde hakkini aramaya kalksan seni isten çıkartırız şuraya süreriz buraya sureriz gibi baskılar var büyük şehir belediyesinde 1.5 yıl boyunca sigortalar 15 er gün yatti her ay maaslar 300 500 tl arasi eksik yatti ulusal bayramlarda dini bayramlarda calistirildi yerine 1 tane mesai verilmedi bunların hepsinin araştırılması lazim ve acilen birileri Selahattin başkana dur demeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (2 yıl önce)
    "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan dır" diyor Rahmet peygamberi,bu nasıl bir düzen bu nasıl bir sistem,bu devran Selahattin Gürkana da kalmaz yarın ahirette hesap var mizan var cehennem var,bu adaletsizliği yapanların yanına kalmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (2 yıl önce)
    Şunun surasinda 2023 e nekaldı canım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mukanhan44 (2 yıl önce)
    Liyakat konusu bu ülkenin kabusu adam yıllardır bu işin yönetimini yapıyor tecrübe sahibi hakkında en ufak bir yanlış yok iş arkadaşlarini savunmuş ne yapsaydı makam koltuk için yola çıktıklarını mı satsaydi o vakit kral olurdu öyle mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (2 yıl önce)Mukanhan44 isimli kullanıcı yorumuna
    Malesef çoğu yönetici tamda ifade ettiğiniz gibi makam koltuk için personellerini ezdiriyor diğer birimlerdede mesai verilmiyor ve koltuklarindan olmamak için personelin hakkını aavunmuyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı.. (2 yıl önce)
    Malatya bu belediye yönetimine layık.Suya 1 yılda %45 zam geldi kimseden tepki yok.. Paralar film festivaline,defilelere ve yandaş basına. Gariban işçilerin hakkını verme,hakkını arayınca sürgün.Günah keçisi daire başkanı.Uyumaya devam Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    mesai ücretlerinin kesilmesi işi.mühendislerden. belediye başkan yardımcılarından.. daire başkanlarından ve daire müdürülerinden de kesiliyormu..!. yoksa sadece ve sadece itfayede çalışanların veya kazma kürek işinde çalışanlarınınmı kesiliyor.. ben bir vatandaş olarak merak ediyorum ve soruyorum eğer ayrımcılık varsa selahattin gürkan kul hakkından dolayı allaha hesap veremezsin cezası çok ağır olur bilesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Herkesten kesiliyor da birkaçı burada algı peşinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (2 yıl önce)
    Hanifi ACAR İtfaiye müdürü yada itfaiye daire başkanı olarakmı yaratılmış acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yok Allah yaratmış ki sizinkiler egosunu tatmin ede
    0
    0
    Yanıtla
  • Olayı yanlış anlamışsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Şimdi Park bahçelerde ağaçları hortumla sulayan ağabeyler itfayeci oldu öyle mi Selahattin Gürkan yanlış iş yanlış hesap olası bir ciddi yangın durumunda kendini kurtaramazssın milletin elinden demedi deme
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Başkan Gürkan ciddi hata yapmış kriz böyle yönetilmez! Kasımpaşalılık yapmış!
    0
    0
    Yanıtla
  • Apk (2 yıl önce)
    Akp li biri olarak utaç vereci bir Durum işiçinin iki kuruş maaş göz dikenler bu güzelim malatyamıza hizmet edemez
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    adil düzen iktidarda laf yok
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    itaat etmemiş görevden alınmış burayı finlandiya sanmış ..normal
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    ihtisas meslek itfaiyecilik, her önüne gelene yaptırılmaz, itfaiye işi profesyonellik, bilgi, eğitim, özveri, cesaret gerektirir. sadece su sıkmak değildir. söndürür, arar, kurtarır, güvenlik sağlar, rapor tutar... ama neyse "iyiyi Allah korur, kötüye de bir şey olmaz" değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevmek lazım (2 yıl önce)
    Etme , kulum bulursun ............
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhsin (2 yıl önce)
    Malatya Belediye Başkanı Sn Selahattin Gürkan Bey Herşey Tamam şehirde sıra personelin alacağı 3 kruşlk mesai ücretinemi kafayı taktınız gönderdiğiniz makamınızdaki verdiğiniz hediyelerle tüm belediye çalışanlarına her ay Ikramiye verirsiniz yapacağınız tasarruflarla reklam adı altında hertarafa astığınız afişlerle itfaiyede bir okadar daha personel istihdam edersiniz yimpaşın tadilatı için verdiğiniz söylenen 15 Milyon parayla fakir fukaraya yardım yapardınız nede olsa Kiraya verdiniz gerek varmıydı kiraya verdiğiniz yere tadilat yapıp belediyenin cebinden para çıkmasına televizyonlara basına her ay verdiğiniz paralarla neler yapılmaz saymakla bitmezde neyse Allah Kul hakkını soracak merak etmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • İtfayeci (2 yıl önce)
    Geç kalınmış bir karar .Çoktan alınmalıydı aslında .........
    0
    0
    Yanıtla
  • Hem adın itfaiyeci hem de bu yorum. Enteresan geldi bana. İşin içinde iseniz geç kalınmışlığın sebebini söyleyin lütfen. Biz de bilelim kimseyi zan ve töhmet altında koymayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • ERHAN (2 yıl önce)
    hani adalet gürkan böylemi adaleti savunacan
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Demek hakkınızı ararsınız . Alın size hak. Selahattin Gürkan saltanatı. İtfaiye müdürü işçinin yanında durmuş helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Sule (2 yıl önce)
    Sayın Gürkan ‘a cevap hakkı doğdu bir açıklama yapması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkant (2 yıl önce)
    Siyaset en keskin kılıç ahireti unutmayalım ne oldum demiyelim ne olacağım diyelim makam mevki gelip geçici Allah kul hakkı ile gelmeyin demiyormu
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkant (2 yıl önce)
    Vaybe daha çok şey ler görüp duyacağız
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdülkadir (2 yıl önce)
    Hanifi Acar tecrübeli bir belediyeci ve itfaiyeci, hem de doğru dürüst bir adam. Gelecek seçimde büyük şehir belediye başkanı adayı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Koray (2 yıl önce)
    Malatya da demekki ciddi bir yangın çıksa park ve bahçe işi ile uğraşan arkadaşlar gidecek söndürmeye böyle bir saçmalık görülmemiş. Haktan hukuktan bahsedenler nerede acaba unutmayın ki şuanda bulunduğunuz konuma sizleri bu halk getirdi sizlere güvenip oy veren şuan hakkını vermediğiniz insanlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    ne kadar saçma sapan bir iş. tecrübeli iftayecileri parka bahçeye ver.. vasıfsız insanların yapacağı bir iş değil ki. ülkenin grldiği durum bu işini yapan, hakkını isteyen suçlu. illa ağaların dediği olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Hakkını hukuk yolunda arayanları içine sindiremeyenlere ne demek gerek bilemiyorum. Bilen varsa söylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Ayda 240 saat çalışmak çok değil..Hak arayışlarına verilen cevap elbette bu olmamalı;ama mantık olarak bakıldığında ortada bir çalışma mağduriyeti yok gibi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Nasıl 240 saat çok değil. Ya hesap bilmiyosunuz yada sırf yazmak için yazıyosunuz. Günlük 8 saat 30 gün eder 240 saat. Itfaiyeciler 7/24 çalışıyor. Sabah 8 akşam 5 değil. Vardiyeli çalışıyor. Gece vardiyasina gelen bir personel belli bir saat dinlenme hakkına sahip. Bunu başkanda biliyor. Haklı olmasalar yargıya gitmezler. Herkes evine ekmek götürüyor, herkesin çoluğu çocuğu var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)Murathan isimli kullanıcı yorumuna
    240 saat yangın vakası mı var?Herkes evine ekmek götürmeye çalışıyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir fabrika isçisi 45×4 180 saat kadar çalışıyor. Yeniden düşünün. Ayrıca adamlar çalışmayalım demiyor. Çalışıyorsak mesaimizi alalım demişler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)AliM isimli kullanıcı yorumuna
    Fabrikadaki işçi bir dakka oturmadan çalışıyor,itfaiyeci 240 saat yangın mı söndürüyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Haberde öyle bir başlık, öyle bir üslup var ki tüm suç Hanifi Acar'da sanılacak. Başkan Gürkan incinmesin diye bu kadar yumuşak bir üslüba gerek var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık! Hanifi başkan gereğini olmasını gerekeni yapmış ! Helal olsun! Kimseye boyun egmemis !
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    Biz aynı gemideyiz lafı tarih oldu o zaman.
    0
    0
    Yanıtla