SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiye Merkezi 2020'de Tamamlanacak

0
Güncellendi - 2019-10-16 01:43:33
İtfaiye Merkezi  2020'de Tamamlanacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi’nin karşısında yapımına devam edilen ‘İtfaiye Merkezi’nin inşaatında çalışmalar yoğun bir şekilde sürdüğü ve önümüzdeki yıl tamamlanacağı bildirildi.

Malatya’nın geneline hizmet vermekte olan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından olası yangın ve afetlere anında müdahale edebilmek amacıyla 229 personelle 1 merkez ve 18 şube olmak üzere toplam 19 noktada 51 müdahale aracıyla 7/24 hizmet veriyor.

Büyükşehir Belediyesi basın birimi tarafından yapılan açıklamada, “Hem araç bakımından hem de idari bina bakımından daha modern bir yapıya kavuşturulması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yeni itfaiye binasının inşaatı hızla yükseliyor.

Alpaslan Türkeş Bulvarı girişinde 11 bin 712 metrekare alan üzerinde inşaat çalışmaları devam eden İtfaiye Merkezi bodrum-zemin ve birinci kat olmak üzere üç kattan oluşuyor.

İtfaiye binasının son durumu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Yeni İtfaiye Binası Birinci kısımda, Karkas taşıyıcı sistem tamamlandı. Bodrum ve zemin kat duvar sıvası imalatları bitti. 1. kat duvara başlanıldı.

İkinci kısımda ise, karkas taşıyıcı sistem tamamlandı. bodrum, zemin ve 1. kat duvar imalatları bitti. Sıva işlemleri devam ediyor. Dış cephe sıvasına başlanıldı. Elektrik ve mekanik tesisatlar devam ediyor. Fiziki olarak elektrik ve mekanik tesisatlar devam ediyor. Fiziki olarak yüzde 55 seviyesinde iş devam etmektedir.

Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra müdahale amirliği garajının kazısına ve çevre duvarı saha tanzimlerine başlanılacak” bilgilerine yer verildi.

Önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan modern itfaiye binası bittiğinde, itfaiye personelinin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, 8 peronluk garajın yanında, Sivil Savunma ve Afet Koordinasyon Merkezi, sauna, spor salonu, yatakhane, yemekhane, malzeme odası, personellerin ihtiyaçlarının karşılanacağı odalar ve idari birimlerin yer alacağı bir yapıya kavuşacak.

İha-Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Gül (4 yıl önce)
    2 yıldır bitirilemedi.Anlamadım nasıl bir inş.bu kadar uzatmanın sebebi ne acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (4 yıl önce)
    Oranın trafiği zaten berbat bir de itfaiye orada Allah akıl fikir versin bu şehire çevre yolu lazım göremeyenler yönetim koltuğunda
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)Metin isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen de öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    O alanda bulunan ve öğrencilerini o trafikte ozalperden alan bir zamanlar herkesin çocuğunu okutmak için hayal kurduğu şeker okulu zamana yenilmiş etrafı hastane itfaiye binası olmuştur bir an önce kapatılması gerekmektedir veya Sakarya ilkokulunun yerine yapılan binaya taşınmalıdır artık o barakalara benzer binalarda eğitim ve öğretim yapılmamalıdır inşallah sesimizi milli eğitim duyar diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozmalatyali (4 yıl önce)
    Acaba 3 hastanenin olduğu ve sabah trafiğin keşmekeş olduğu yere itfaye binasına ne gerek vardi
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYANIN ÖZ EVLADI (4 yıl önce)
    Söz konusu bu iş 03.07.2018 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilmiş ve 01.08.2018 de esenlik şirketiyle 400 gün içinde bitirmek şartıyla sözleşme yapılmış. Aradan 435 gün geçmiş fakat iş yüzde 55 seviyesinde. 1-) Bu gecikmenin sebebi esenlik şirketinin işleri yürütememesi mi, yoksa esenlik belediye şirketi olduğu için belediyenin yeterince denetlememesi midir? 2-) Bu gecikme için esenlik şirketine ceza kesilecek midir? 3-) Bundan sonra kaç gün içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır.?
    0
    0
    Yanıtla