SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Bir Başarı Yakalayacağımıza İnanıyorum"

0
Güncellendi - 2021-03-18 06:49:26
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü İrfan Buz, “Son 12 müsabakada futbolcularımızda neler yapmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Bizde onlara yardımcı olacağız. Aynı zamanda doğru kadro tercihlerini de iyi bir şekilde yaptığımız taktirde ve kenetlendiğimizde burada iyi bir başarı yakalayacağımıza kesinlikle inanıyorum” dedi.

Buz, yeniden Malatya’da olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Malatya’da olmak güzel bir duygu. İstanbul’dan Malatya’ya geldiğimde kendimi gerçekten evimde gibi hissettim. Malatya’da güzel anılarımız oldu. Ben çok mutlu oldum, heyecanlandım” dedi.

Malatya’ya pozitif bir enerjiyle geldiklerini kaydeden tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: “Ben gerçekten çok mutluyum. İnşallah Cenabı Allah bizleri muvaffak eyler. Buradan iyi bir şekilde çıkacağımızı umuyorum. Taraftarlarla çok güzel bir sinerji yakalamıştık. Biz onları, onlarda bizi seviyor. Gerçek bir sevgi ve bağ var. Bu sevgiye karşılık vermek için var gücümüzle çalışacağız.”

İrfan Buz, Malatya’ya geldikten sonra takımın emarını çektiklerini ve çeşitli analizler yaptıklarını belirtti.

Süper Ligi ve Yeni Malatyaspor’u takip ettiğine dikkat çeken Buz, “Futbolcuları da çok iyi tanıyorum. 9 hafta maç kazanamamış, bu anlamda moral ve motivasyonu düşmüş bir takımla karşılaştık, bu da normal. Şehrin ve kaliteli futbolcularımızın beklentisinin altında kaldığı için tabii ki moral ve motivasyon dip yapmış ama çok istekli, bu durumun içerisinden başkanımız, yönetimimiz ve futbolcularımız çıkmak istiyor. Çalışmalarımızda da bunu hemen hissettik. Analizlerimizi yaptıktan sonra nerede sıkıntı var, neleri düzeltmek gerekir bay haftasında bunların üzerinde durduk. Futbolcularımızda özverili bir şekilde çalışıyorlar. Son 12 müsabakada futbolcularımızda neler yapmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Bizde onlara yardımcı olacağız. Aynı zamanda doğru kadro tercihlerini de iyi bir şekilde yaptığımız taktirde ve kenetlendiğimizde burada iyi bir başarı yakalayacağımıza kesinlikle inanıyorum” diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, Yeni Malatyaspor’un UEFA’ya gitmiş ve önemli başarılar elde etmiş bir camia olduğuna işaret etti.

Bundan sonraki süreçte özgüvene, coşkuya ve enerjiye ihtiyaçlarının olduğunu belirten Buz, “Aynı zamanda taktiksel anlamda doğru duruş ve dokunuşlarla birlikte bunu sahaya yansıtmak istiyoruz. İnanıyoruz, aynı zamanda inancımızı doldurmak için doğru çalışmaları yapmak durumundayız. Şunda çalışma zamanımız. 12 müsabaka içerisinde en maksimum puanı çıkararak, takımı layık olduğu yere getirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, özgüvenin alınacak galibiyetlerle oluşacağını kaydederek, şuanda Gaziantep Futbol Kulübü maçına odaklandıklarını ve başka bir şey düşünmediklerini söyledi.

Müsabaka müsabaka gideceklerini ve diğer takımların durumlarıyla ilgilenmediklerini dile getiren Buz, “Bizim şu ada tamamen odaklanacağımız tek şey; Gaziantep Futbol Kulübü müsabakası. Milli takım arası var. 3 puanı alıp, yolumuza öyle devam etmek istiyoruz. Başka şeyler bizim odaklanmamızı dağıtabilir, Biz, bizim yapacağımıza bakalım. Öncelikle Gaziantep karşısında 3 puanı almak istiyoruz” diye konuştu.

Buz, öncelikli düşüncelerinin takımın bulunduğu bu ortamdan çıkarmak olduğunu kaydederek, sonrasında takımla ilgili geleceklerini yönetimle görüşeceklerini de sözlerine ekledi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Emrah (3 yıl önce)
    Futbolcular paralarını almadıysa oynamazlar irfan hocam herkes ekmeğinin derdinde bu yönetimle nasil anlaştın anlayamadım. Ama ıns başarılı olursun.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (3 yıl önce)
    Bazı yorumcuların futbolcu ödemelerinin yapılmadığı yönünde serzenişleri var.Ancak güvenilir bir kaynaktan öğrendiğim kadarıyla günü geçmiş borcun olmadığını belirtmek istedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Yönetim küme düşmüştür.Hala biz yönetimin diye ortalıkta gezenler siz ne yaptınız bu kulübe maaşları ödemesinin mali kongreyi ve kongreleri yangından mal kaçırır gibi zamanı ayarlayıp yaptı iz.sonuç ortada sıfır.YONETİM KUME DUSMUSTUR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu zamanda tam kenetlenmemiz gerektiği durumda sizin yaptığınıza bakın yönetimle ne işiniz var?Futbolcuda gelir geçer,teknik heyet de yönetimde kalıcı olan taraftar ve takım.Lütfen takımın enerjisini düşürmeyin.Sizler neyin peşindesiniz? İpiniz birilerin elinde mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Hoca,takimi tanımadığınız belli.Bence Antep maçının,sonucunu bekleyip,açıklama yapmaniz daha uygun olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celâl ersoy (3 yıl önce)
    Futbolcuların alacakları ödememişse 3 puanı rüyanda gör hoca ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayim (3 yıl önce)
    Madem sorun para sorunu çözelim bir kapanya yapalim bu sorun hel olur bunu fener gs bjk yapiyorda ayip olmiyorda malatya ben bunu belki beşkera yazdim bazileri şidetle karşi çikiyorlar ben bulari anlamiyorum en az on miliyon toplanir buda sorunu çözer ben sorun çıkaran deyilim sorun çu zanim
    0
    0
    Yanıtla
  • SAĞDUYU ZAMANI (3 yıl önce)
    Sayın hocam Malatya'da tekrar görev almanız nedeniyle hoş geldiniz dileklerimle başarılar dilerim.Futbol şansı yanınızda olsun.takım içi adaleti tesis edeceğinizden eminiz. .Takım kalitesinin puan sıralamasında bulunduğu yerin üstünde bir kapasitede olması bizim için artı değer. Teknik kadronun sahasına müdahale etmek bizim işimiz de haddimiz de değil umarım yanlış anlamazsınız. Uzun yıllardır takımı yakından izleyen biri olarak takımla ilgili gözlemlerimi de paylaşmak isterim.Bir takımda uyum en büyük avantaj uyumsuzluk ise sorun olabiliyor.Bizim şansımıza ileride teteh ile mustafa eskihallaç uyumu bir şans birbirlerinin ne yapmak istediğini hissederek oynuyorlar ve top birindeyken depar attığında diğeri de olması gereken yerde hazır oluyor.Önceki teknik ekibin son zamanlarında Tettehi kanatta oynatma isteği verimini düşürüyor bunu bir çok maçta gözlemledik. Yine defansta wallece-hadebe uyumu bir şans bizim için.defansta chabeke ve kerim hafez ataklarda ileri çıktığında güzel işler yapıyorlar ama geri dönüşlerinde biraz problem var bu eksikliği giderecek tedbirleri alacağınızı düşünüyorum.Ademin takım liderliğini takıma katkısı açık biraz daha ileri aşamada yapması beklentimiz kapasitesinde çok daha fazlası var ancak son zamanlarda sürekli oynadığı pozisyon değiştirildi verimi düştü biraz Yousufe ile iyi ikili oluşturmuşlardı yousufe satılınca şimdi yalnız kaldı onun yanına takım defansif oynanacağı zaman semih, takım ofansif oynanacağı zaman hadebe olursa daha başarılı olur ve orta sahada da etkinliğimiz artar diye düşünüyorum. Kubilayın ofansif oyunuyla rakip defansa yaşattığı zorluklar ve diğer forvetlere alan açmasıyla takımımıza her zaman katkı sağlayacağını düşünüyorum.Allah yardımıcınız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • SAGDUYU ZAMANI (3 yıl önce)SAĞDUYU ZAMANI isimli kullanıcı yorumuna
    Yazımda defans önünde yousufe acquah ikilisini anlatırjen acquah ismini yazmadığımdan ademle ilgili görüşlerimin devamı gibi algılanabilir yousefin satılmasıyla yalnız kalan acquah.düzeltir özür dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (3 yıl önce)
    Allah yardımcın olsun Hocam. Malatya da seni seviyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (3 yıl önce)
    Çocukluğumda köyde top oynuyoruz o zamanlar para kimsede bulunmuyor babasının durumu iyi olan ve topumuzu alan arkadaşımiz sahanın tek konuşanı takımları kuran istediği pozisyona aut korner taç faul kararı veren de o kısacası para konuşuyor para günümüzde de futbolda para konuşuyor para hocam oyuncu alacağına bakar kısaca bugün başarının şartlarından biri paradır para.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Hocam size ve takıma güveniyoruz, Allah yar ve yardımcınız olsun. plakayı (44) yakalarsak ligde kalacağız inşAllah..
    0
    0
    Yanıtla