SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İyi Hedefler Koyup Güzel Şeyler Konuşma Zamanı'

0
Güncellendi - 2020-10-10 13:21:30
'İyi Hedefler Koyup Güzel Şeyler Konuşma Zamanı'
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un takım kaptanı Adem Büyük, “Yeni bir takımız. Alışma, adaptasyon sürecimiz devam ediyor. Bunu en kısa sürede atlatıp, tabii ki 2-3 hafta sonra daha sağlam, daha gücünü gösteren, rakiplerine korku vermeye çalışan bir Malatyaspor olacaktır” dedi.

Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulunan Büyük, Galatasaray gibi büyük camiadan Yeni Malatyaspor gibi büyük bir camiaya gelmenin kendisi için güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

Galatasaray’da güzel günlerinin geçtiğini anlatan Büyük, “Galatasaray’a çok teşekkür ediyorum, yeni sezonda da başarılar diliyorum” dedi.

Tecrübeli futbolcu, Yeni Malatyaspor’da şehir, camia ve kulübün kendisini istediğini ifade ederek, “Açıkçası bende istiyordum. İlk geldiğimde de şehir, kulüp ve taraftar olarak gelmek istediğim yere gelmek istediğimi söylemiştim. Burada olduğum için ayrıca mutluyum” diye konuştu.

Lige iyi başlayamadıklarını kaydeden Büyük, “Skor olarak iyi başlayamadık. Aslında kötü de oynamadık. Aslında yeni oyunculardan kurulu bir takımız. Bu yüzden ilk 4 haftada biraz sıkıntılar yaşadık ama bu milli ara bize çok iyi gelecek. Karagümrük maçında yaptığımız olumlu işlerin yanı sıra özeleştiri yapmak gerekirse yediğimiz basit gollerde var. Ardından oynadığımız Göztepe maçında takım olarak biraz daha düzenli bir duruş gösterdik. Trabzonspor maçında da özellikle ilk yarım saat iyi oynadık, belki golü bulabilseydik daha farklı olabilirdi. Dediğim gibi yeni takım olmamız bizi biraz saha içinde etkiliyor. Antalyaspor maçında takım olarak çok iyi savunma yaptık. Çok net olmasa da pozisyonlarımız var, net pozisyonlarda yakaladık. Yakaladığımız pozisyonları gole çevirebilseydik daha farklı bir skora gidebilirdik. En önemli olan şeyde; takım olarak hep beraber birlikte oynamamızdı. Herkes mücadele etti, koştu. Daha önceki yıllarda burada başarılı olduğumuz sezonda da yaptığımız en önemli iş buydu; birlikte oynamak. Bunu da başardık. Sonuçta 1-0’da olsa kazandık, 3 puanı hanemize yazdırdık” değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli futbolcu, Antalyaspor karşısında aldıkları 3 puanın kendileri için moral olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Milli araya moralli girdik. Şimdi biraz daha sıkı çalışmamız gerekiyor. O yüzden çalışmalarımıza başladık. Şuanda da her şey yolunda gidiyor. Geçen seneki kötü durumu bir daha yaşamamak adına kulüp ve şehir olarak hep beraber bütün olmamız gerekiyor. Biz, bundan önce nasıl yaptıysak, bundan sonrada elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Geçen sezonu geride bırakıp artık kötüyü konuşmamak lazım artık iyi hedefler koyup, güzel şeyler konuşmanın zamanıdır. O yüzden de taraftarlarımıza buradan ricada bulunuyorum; sadece bize destek olsunlar. Biz zaten elimizden geleni yapıyoruz, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz.”

Takımın iyi ve önemli transferler yaptığını kaydeden Büyük, “Ama burada takıma bir uyum süreci de var. Daha önce burada oynamamış, buranın havasını ve kültürünü bilmeyen yabancı futbolcularda var. Onları en kısa sürede takıma adapte etmeye çalışıyoruz. Biz arkadaşları olarak yardımcı oluyoruz. Önemli transferler bize çok faydaları olacak. Fayda sağlayacaklar, bunun için yardımcı olmaya çalışacağız. Geçen seneki kötü tabloyu bir daha yaşamamak için böyle transferlere ihtiyacımız vardı. Yönetim ve teknik kadro sıkı bir çalışma dönemi geçirdiler. O yüzden onlara da teşekkür ederiz. Tabii ki eksiklerimiz var, yine bundan sonrada eksiklerimiz olacak. Ama biz Malatyaspor’u tekrar en iyi düzeye, o eski günlere döndürmek için var gücümüzle çalışacağız. Tabii Avrupa gören takımların genelde yaşadığı sıkıntı budur. O sıkıntıyı bir daha yaşamamak istiyoruz. Milli takıma giden oyuncular var, onlarında dönmesiyle beraber Konyaspor maçından iyi bir sonuçlar dönmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hedef koymak için biraz erken olduğunu belirten Büyük, “Yeni bir takımız. Alışma, adaptasyon sürecimiz devam ediyor. Bunu en kısa sürede atlatıp, tabii ki 2-3 hafta sonra daha sağlam, daha gücünü gösteren, rakiplerine korku vermeye çalışan bir Malatyaspor olacaktır. Bunun içinde çok sıkı çalışacağız” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Adem keşke hiç gitmeseydin, şu takıma abilik yap toparla güzel oyunlara ve sonuçlara imza atın üzgün kırgın taraftarı sevindirin
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz hoca (3 yıl önce)
    Helal olsun Kaptan sana.Adın gibi Adam gibi Adamsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (3 yıl önce)
    Malatya ya gelmene en çok ben sevindim Adem Bey kardeşim Büyük takımda yedek kalacağına Burada ilk 11 in değişmez oyuncusu olursun akıllılık yaptın Malatyadan BJK ya GS ya FB ye giden nice futbolcu sönmüştür Örneğin Sadık Örneğin Bünyamin şu an hatırlayamadığım birkaç isim daha var Ertaç geri geldi çok aman aman değilse de kaleci diye alınan yabancılara on çeker ligde kötü takım yok işiniz zor allah kolaylıklar versin Malatyamızı bu yıl ilk 5 e sokmalısınız dileğim odur.
    0
    0
    Yanıtla
  • suat dayı (3 yıl önce)
    bu adem büyük. adam gibi bi adam... her futbolcu istanbul takımlarına gitmek için can atarken, bu çocuk takımın içinde bulunduğu sıkıntılı durumu bildiği halde malatyayı tercih etti. koşarak bize geldi... koşarak geleni biz de bağrımıza basarız.. teşekkürler güzel insan...seni seviyoruz...Dünya küçük Adem BÜYÜK...
    0
    0
    Yanıtla