SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi ki Malatya'ya Gelmişim.. Hiç Unutmayacağım"

0
Güncellendi - 2019-12-30 02:43:08
A- A+ PAYLAŞ

İLK ASİSTANLIKTAN PROF'LUĞA İNÖNÜ TIP'TA 30 YIL.. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk asistanı unvanına da sahip olan, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Güneş, dolu dolu geçen otuz yıllık mesleki yaşamını tamamlayarak emekliye ayrıldı.

Emekli olması nedeniyle, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi ve ürolog meslektaşları ile çalışma arkadaşları, Prof. Dr. Ali Güneş’in onuruna Mövenpick Hotel’de bir veda yemeği verdi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde görev yaptığı uzun yıllar süresince sayısız başarılı ameliyat gerçekleştiren ve yaptığı akademik çalışmalarla, alanında İnönü Üniversitesi’ni Türkiye üniversiteleri arasında öne çıkaran Prof. Dr. Ali Güneş onuruna verilen yemekte, geçmiş yılların anıları tazelendi, duygusal anlar yaşandı.

Prof. Dr. Güneş “Malatya’da görev yaptığım sürece hiç keşkem olmadı, mutlulukla ayrılıyorum”

Türkiye’de ilk kapalı böbrek (parkitan, nefrolotomi) ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Güneş, onuruna verilen yemekte yaptığı konuşmada, Malatya’da ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nde otuz yıl boyunca hizmet vermekten son derece mutlu olduğunu belirterek, “Burada görev yaptığım süre içinde hiç keşke dediğim bir şey olmadı. Bu şekilde gururla ve mutlulukla ayrılıyorum” dedi.

Tıpta uzmanlık sınavını kazanarak Ekim 1990’de Malatya’ya gelen Prof. Dr. Ali Güneş, Malatya’ya geldiği ilk yıllara ilişkin olarak “Aslen Gaziantepliyim ama Ankara’da doğup büyüdüm.Malatya’ya ilk geldiğinde Malatya’nın neredeyse yerini bile bilmiyordum çünkü doğma-büyüme Ankara’daydım. Nasılsa Ankara’da kalacağız diye Malatya’yı yazmıştım çünkü o tarihlerde buralarda hastaneler açılmamıştı” şeklinde konuştu.

“Binlerce ameliyata katkımız oldu, bunları Malatya sayesinde elde ettim”

Geriye dönüp baktığında “İyi ki Malatya’ya gelmişim” dediğini vurgulayan Prof. Dr. Ali Güneş, mesleki kariyerinde İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nin ayrıcalıklı bir yeri olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Burada görev yaptığım süre içinde hiç keşke dediğim bir şey olmadı. Bu şekilde gururla ve mutlulukla ayrılıyorum.  Burada birçok insana dokunmuşluğum oldu. Gerek asistan gerek öğrenci ve gerekse hasta bakımından. Binlerce on binlerce belki ameliyata katkımız oldu ve bunları hep Malatya sayesinde elde ettim. Yurt dışına eğitime yine Malatya ve İnönü Üniversitesi sayesinde gittim. Bu deneyimlerimi aktarabildiysem ne mutlu bana diyorum” dedi.

Onuruna düzenlenen veda yemeğinden dolayı da mutluluğunu dile getiren Prof. Dr. Ali Güneş, “Tüm üroloji camiasına, İnönü Üniversitesi’ne, Tıp Fakültesi’ne ve Malatya’ya teşekkür ediyorum. Malatya’yı ve sizleri unutmayacağım” ifadelerini kullandı.

Turgut  Özal Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur da, Ali Güneş Hoca’nın uzun yıllar gerek bir hekim olarak gerekse bir hoca olarak Malatya’ya hizmet ettiğini belirterek, bütün bu hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Beytur,  “Ali Hocama bundan sonraki yaşantısında da başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra Prof. Dr. Ali Güneş'e Başhekim Ali Beytur tarafından plaket, meslektaşları tarafından Atatürk resminin yer aldığı bir el dokuma halı, çalışma arkadaşları ve hastane personeli tarafından Malatyaspor forması takdim edildi.

Prof. Dr. Ali Güneş Kimdir?

Aslen Gaziantepli olan Prof. Dr. Ali Güneş, 09.03.1967 tarihinde Ankara’da doğdu. İlk-orta-lise eğitimini Ankara’da derece ile tamamladıktan sonra, 1984 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Ağustos 1990 tarihinde mezun oldu.

Tıpta Uzmanlık sınavını kazanarak 17 Ekim 1990 tarihinde İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı asistanlığına başladı. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk asistanıdır.

Eylül 1996’da üroloji uzmanı oldu; bu klinikte 1996-1997 tarihleri arasında öğretim görevlisi olarak çalıştı.

1997 yılında, yardımcı doçentliğe yükseldi; Aralık 2000 ile Temmuz 2001 tarihleri arasında University of Texas-Houston’ da Endoüroloji ve Pediatrik Üroloji alanında eğitim aldı. Bu üniversitede Misafir Öğretim Üyesi olarak bilimsel çalışmalara katıldı.

2004 yılında doçentlik unvanını aldı, Şubat 2010 tarihinde ise profesörlüğe yükseldi.

Yüzden fazla uluslararası makale ve bildirisi, İki yüzden fazla ulusal makale ve bildirisi, onbeş kitap bölümü bulunmaktadır.

 Prof. Dr. Ali Güneş Türkiye’de ilk kapalı böbrek (parkitan, nefrolotomi) ameliyatını gerçekleştiren hekimdir. Binlerce öğrenci yetiştirdi, binlerce ameliyat ve binlerce kapalı böbrek cerrahisi gerçekleştirdi, çok sayıda tıpta uzmanlık tezi yönetti.

ISI Web of Science dizinlerinde taranan dergilerde, diğer uluslararası yayınlarda ve ulusa yayınlarda yoğun atıf aldı.

Prof. Dr. Gülşen Güneş ile Kasım 1990 tarihinde evlenen Prof. Dr. Ali Güneş, Oytun isimli bir erkek çocuk babasıdır.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Hasan ŞEN (4 yıl önce)
    Üniversitemiz ve Turgut Özal Tıp merkezimizin çok kıymetli bir akademisyeni ve bilim adamının emekli olduğunu duymak gerçekten bizleri üzdü. Prof. Dr Ali GÜNEŞ hocam bundan sonraki hayatınızda, ailenizle birlikte mutluluğunuz ve başarılarınız daim olsun. Güler yüzlü hocam, gülen yüzün hiç solmasın. Selam ve dualarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Nisan Öztaş (4 yıl önce)
    Saygıdeğer Ali Hocam...Üniversiteye katkılarınızdan dolayı, bizlere de iligi ve alakanızdan dolayı sayılar sunar...bundan sonraki çalışmalarında başarılar.., yaşamınızda mutluluklar dilerim.. Dr.Ahmet Nisan Öztaş .
    0
    0
    Yanıtla
  • rıza (4 yıl önce)
    Hastane kan kaybetmeye devam ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (4 yıl önce)
    Hıdır hocamızın isminin geçmemesi manidar olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bureli (4 yıl önce)
    Çok değerli hocama malatya'da vermiş olduğu hizmetler için teşekkür ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Şenol (4 yıl önce)
    Değerli Kardeşim Ali Güneş Bey'e hizmetleri için teşekkür eder bundan sonraki hayatında başarılar dilerim! Prof. Dr. Mustafa Şenol (Erdemli-Mersin)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa yıldırım (4 yıl önce)
    Saygıdeğer hocamız, gerek Malatya halkına ve gerekse tıp camiasına yaptığınız katkılar için sonsuz teşekkür ederiz, Sizden çok şey öğrendim, bir insanın nasıl memleket sevdalısı olacağını, nasıl dimdik doğruların arkasında durmadı gerektiğini, tüm olumsuzluklara karşı nasıl zarif ve kibar kalınabileceğini , herkese kapılarının ve kucağının açılacağını.. saymakla bitiremem. Yolunuz açık olsun, sizi çok özleyeceğiz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent AKSOY (4 yıl önce)
    Değerli hocama bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyorum.Samimiyeti güleryüzlülüğü dürüstlüğü taktire şayandır.Hayırlı olsun dileklerimle...
    0
    0
    Yanıtla
  • yucel yıldırım (4 yıl önce)
    emeklerinize yüreginize sağlık.Cok güzel bir duygudur, bu şekilde onure edilerek emekli olmak ayrılmak.Bunan sonraki yaşamınızda basarılar sayın hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Alçak gönüllü, egosuz, yardım sever biriydi. Bu özellikleri diğer doktorlardan kendisini ayırmaktaydı. Teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Siz hiç kimseyi incitmediniz.Kapınız tüm insanlara açıktı.Allah yolunuzu açık etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şemsettin ÖNER (4 yıl önce)
    Kendisini yakinen tanıma fırsatı buldum Hakikaten işinin erbabı , Hatır şinas dürüst kişiliği olan bir insan İnşallah Malatya da kalır Bundan sonraki Hayatında Başarılar, Mutluluklar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Teşekkür ediyoruz Allah uzun ömür versin insan merkezli çalışan belkide başka meslekler seçseler daha çok maddi imkan ve şöhrete sahip olacak hocalarimizi saygı ile anacağız ama şunuda belirteyim õzel hastanelerin doğru dürüst insani onceleyerek çalışanlarıni tenzih ediyorum ama maalesef bu isede ozellerle birlikte para girdi bir işte para girdimi tehlike çanları çalıyor demektir.bir diğer konuda tıp açılmayan il kalmadı buda eğitimde kaliteyi düşürdü diyorum .her meslek hata kabul eder ama doktorluk asla diyorum çünkü hata demek can kaybı demek tıpta anlamadığım bir konu yoğun bakim yerlerinin fiziki olarak hastanelerin en olumsuz yerlerine yapılması oraya düşen insan bilinci yerindeyse psikolojik olarak ölüyor demektir çünkü gökyüzü bir toprak parçası dahi göremezsiniz yoğun bakim odalarında.
    0
    0
    Yanıtla