SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarmadan Konteynerdeki Depremzedelere Ziyaret

0
Güncellendi - 2021-01-24 08:14:01
Jandarmadan Konteynerdeki Depremzedelere Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

24 Ocak Elazığ-Malatya 6,8 büyüklüğündeki depreminde Malatya’da evleri yıkılıp da yeni evleri yapılana kadar konteynere taşınan aileleri jandarma personeli ziyaret etti.  

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 24 Ocak depremi yıldönümü kapsamında konteynerlerde kalan depremzede vatandaşları ziyaret ettiler. 

Depremzede vatandaşlarla sohbet eden jandarma ekipleri, ailelere gıda yardımı dağıtırken, çocuklara ise çeşitli hediyeler verdiler. 

24 Ocak depremin de Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi enkaz altından sağ çıkarıldı, 1631 kişi hastanelere başvurdu.  

Deprem ‘de Doğanyol ilçesinde 202, Pütürge'de 150, Kale'de 37, Battalgazi'de 18, Yeşilyurt'ta ise 2 olmak üzere 409 binanın yıkıldığı Malatya'da, Pütürge ilçesinde 2 bin 250, Battalgazi'de 1229, Kale'de 827, Doğanyol'da 444, Yeşilyurt'ta ise 183 olmak üzere 4 bin 933 binada 9 bin 323 bağımsız bölümün ağır hasarlı olduğu belirlendi. Depremde Elazığ'da 38, Malatya'da 36 olmak üzere 74 okul zarar gördü 

AFAD Başkanlığı, Elazığ'da 2 bin 47, Malatya'da 1770 olmak üzere 3 bin 817 kişiye 26 milyon 524 bin lira kiracı ve ev sahibi yardımı yaptı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • koray (3 yıl önce)
    1 yıl geçmiş hala konteynırlarda yaşıyorsunuz. Suriyeli olsaydınız şimdiden size 2+1 daire yapılıp verilmişti. Türk vatandaşlığının dayanılmaz büyüklüğünü ve ezikliğini böyle taşıyın işte
    0
    0
    Yanıtla