SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Japon Hükümetinde 'Etik İhlal' Skandalı

0
Güncellendi - 2021-06-06 01:25:00
Japon Hükümetinde 'Etik İhlal' Skandalı
A- A+ PAYLAŞ

Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı'nda görevli 32 kişi, denetledikleri şirketler tarafından pahalı yemeklere götürüldükleri gerekçesiyle çeşitli disiplin cezalarına çarptırıldı. "Etik ihlal" skandalının ardından Bakan Ryota Takeda 3 aylık maaşını gönüllü olarak iade edeceğini açıklayarak kamuoyundan özür diledi.

Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı, yaşanan etik ihlal skandalıyla sarsıldı. 32 bakanlık çalışanının, denetledikleri şirketlerin davet ettiği pahalı yemeklere katıldığının ortaya çıkmasının ardından Bakan Ryota Takeda, basın toplantısı düzenleyerek halkın hükümete olan güvenini sarstığı için özür diledi. Takeda, yaşanan olay nedeniyle 3 aylık maaşını da gönüllü olarak iade edeceğini açıkladı. Skandala karışan personelden 9'una disiplin cezası verildiği, söz konusu personelden 5'i için ayrıca maaş kesintisine başvurulacağı ifade edildi. Aralarında eski Bakan Yardımcısı Buichiro Kuroda'nın da bulunduğu 23 kişinin ise kınama cezası aldığı belirtildi.

Soruşturma ortaya çıkardı

Japonya kamuoyunda daha önce de gündeme gelen söz konusu iddialar üzerine bakanlık soruşturma başlatmış, yapılan incelemelerde bazı telekomünikasyon ve medya şirketi temsilcilerinin üst düzey bakanlık personelini pahalı yemeklere götürdüğü tespit edilmişti. Ülkede 2015'ten bu yana etik kuralları ihlal eden 78 yemeğin mercek altına alındığı kamuoyuna yansırken, en pahalı yemeğin bir uydu şirketi tarafından ödenen 31 bin 320 yen (yaklaşık 2 bin 500 lira) değerindeki toplantı olduğu ifade edilmişti. Söz konusu yemeğe katılan bakanlık çalışanının kendisine hediye edilen bir beyzbol maçı biletini de kabul ettiği gündeme gelmişti.

Tokyo, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Murat (2 yıl önce)
    Vay be bir de müslüman olsalar var ya dürüstlüklerine kimse yetişemeyecek ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahmeran (2 yıl önce)
    Adamlar bu yüzden gelişiyor ve yabancı sermaye ülkelerine yatırım yapıyor bizde ayakkabı kutularinda para çıkıyor kimsede tık yok .
    0
    0
    Yanıtla