SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kabinede İki Kadın Bakan Gitti, Biri Kadın Üç Bakan Geldi

0
Güncellendi - 2021-04-21 03:16:27
Kabinede İki Kadın Bakan Gitti, Biri Kadın Üç Bakan Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan (soldaki) ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk (sağdaki) görevden aldı.

Ticaret Bakanlığı'na AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile varlığı sona erdirilen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yerine kurulan iki yeni Bakanlıktan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ise Vedat Bilgin atandı.

Resmi Gazete'nin 21 Nisan 2021 tarihli mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları'nda, son zamanlarda, eşine ait şirketten yönettiği Bakanlığa 9 milyon TL düzeyinde dezenfektan satın alınmasına onay verdiği ileri sürülen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan için "Görevine son verildi" ifadesi kullanıldı.

Önce Bakanlık ikiye ayrıldı, sonra Kabine değişikliği yapıldı

Siyaset kulislerinde, Bakanlar Kurulu'nda değişiklik yapılacağı yönündeki iddia ve beklentiler, 21 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete ile Resmi Gazete'nin aynı tarihli mükerrer sayısının gecenin ilerleyen saatlerinde yayınlanması ile söz konusu değişiklik, dar kapsamlı da olsa karşılık buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile önce, Resmi Gazete'nin 21 Nisan 2021 tarihli nüshasında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlğı adıyla iki yeni Bakanlık kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı.

Bu Kararname, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ikiye bölündüğü anlamına geliyordu.

İki yeni Bakanlığın kurulması hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin yayımlanmasından yaklaşık 15 dakika sonra, Bakanlıklara atama yapılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları yayımlandı.

Ticaret Bakanı Pekcan görevden alındı, yerine Mehmet Muş atandı

Buna göre;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevine son verdi; yerine AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Muş'u atadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Derya Yanık atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına AKP MKYK Üyesi, televizyon tartışmalarının tanınan yüzü Derya Yanık'ı (yandaki fotoğrafta) atadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Vedat Bilgin atandı

Yeniden kurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dönem danışmanlığını da yapan, sosyolog Prof. Dr. Vedat Bilgin'i atadı.

Ülkücü camiadan gelen Prof. Dr. Vedat Bilgin, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde AKP Ankara Milletvekili olarak görev yaptı.

Ticaret Bakanı Pekcan için Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı'nda dikkat çeken ifade: "Görevine son verildi"

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları'nda, görevden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan için "Görevine son verildi" ifadesi kullanıldı.

Görevden alınan Kabinen bir diğer kadın Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un adı ise, Bakanlğı ikiye bölünerek varlığı sona erdirildiği için Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları'nda adı geçmedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı görevden alınan kadın bakanlara teşekkür etti

Cumhurbakanlığı Kabinesi'ndeki bu değişikliklerin Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, görevden alınan kadın Bakanlara yaptıkları katkı için teşekkür etti. Fahrettin Altun, "9 Temmuz 2018’den bu yana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yapan Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ve Ticaret Bakanı olarak görev yapan Sayın Ruhsar Pekcan hanımefendilere gece gündüz çalışarak ülkemize kattıkları için şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Kabinede tek kadın bakan

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları sonrasında, oluşan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde, tek kadın bakan olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yer alacak.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • çakırrr (3 yıl önce)
    eskiden beri olan bir gelenektir.oyu doğu ve iç anadolu verir.kaymağını diğer bölgeler yer.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Biri Trabzon, biri Bayburt diğeri Adana...Malatya dahil doğudan oy var ama, bakanlık yok. Trabzon'dan iş sahibi olmayan kalmadı. Hepisu bakan oldu. Hadi Malatyam durma devamke...
    0
    0
    Yanıtla