SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kablo Hırsızlarına Suçüstü

0
Güncellendi - 2018-10-06 04:26:59
Kablo Hırsızlarına Suçüstü
A- A+ PAYLAŞ

Kırsal mahallenin telefon hattındaki kabloyu çalan 2 hırsız, jandarmanın takibi sonucu suçüstü yakalandı ve mahkemece tutuklandı.

Mahallenin telefon iletişiminin kesildiğinin farkedilmesi üzerine harekete geçen jandarmanın, kablo hırsızlarına yönelik operasyonuyla ilgili Valilik'ten şu bilgi verildi:

"Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi Topraktepe mahallesindeki telefon hattı iletişiminin 04 Ekim 2018 günü saat:00.35 sıralarında kesildiği ihbarının alınması üzerine, Malatya İl J. K.lığınca süratle bölgeye Jandarma devriyeleri sevk edilmiştir.

Malatya İl Jandarma Komutanlığınca bölgeye sevk edilen devriyeler tarafından yapılan haberleşme ve enerji nakil hatlarının ayrıntılı kontrolü neticesinde, yaklaşık 200 metre telefon kablosunun direklerden kesilmek sureti ile çalındığı tespit etmiştir. Bahse konu bölgede hırsızların kaçabileceği muhtemel güzergâhlarda arama tarama faaliyeti başlatılmıştır. Arama sonucu, Topraktepe Mahallesi mevkiinde dere yatağı içinde H.K. isimli şahıs 200 metre bakır kabloyu plastik kısmından ayırmak için yaktığı esnada kabloları kesmekte kullandığı demir tahra ve ağaç merdiven ile birlikte suçüstü yakalamıştır.

Hırsızlık olayının bir kişi tarafından yapılmamış olabileceği değerlendirilerek, H.K.’nin ayrıntılı sorgusu ve çevrede yapılan araştırmada Y.T. isimli şahsında hırsızlık olayına karıştığı ve suç ortağı olduğu tespit etmiştir.

Suçüstü yakalanan H.K. isimli şahıs gözaltına alınmış, aynı gün çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Olay yerinden kaçan suç ortağı Y.T. isimli şahıs olaydan bir gün sonra Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ısrarlı takibi sonucunda saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alınmış ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız