SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçak Tütünden 20 Tutuklama

0
Güncellendi - 2020-07-07 22:06:36
Kaçak Tütünden 20 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul merkezli olarak aralarında Malatya'nın da bulunduğu 16 ilde tütün, sigara ve alkol kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda yakalanan 135 şüpheliden 20’si tutuklandı. Serbest bırakılan 115 şüpheliden 32'si hakkında ise ‘adli kontrol’ hükümleri uygulandı.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sigara, içki ve tütün kaçakçılığı yapan çetelere yönelik çalışma başlatmış, 2 Temmuz Perşembe sabahı İstanbul, Adıyaman, Aksaray, Burdur, Edirne, Elazığ, İzmir, Malatya, Manisa, Mardin, Niğde, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Yalova'da bir çok adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Suç örgütü lideri Menderes B.'nin de aralarında olduğu 135 kaçakçının gözaltına alındığı operasyonlarda 66 bin 451 paket kaçak sigara, 11 bin 251 paket markalı tütün, 224 bin 900 gram nargile tütünü, bin 299 sahte içki, 270 litre alkol, 2 milyon 126 bin 795 sigara kağıdı, 129 bin 900 sigara filtresi, 3 milyon 520 bin 400 boş makaron, 23 bin 300 dolu makaron, 118 bin 644 kaçak elektronik eşya, nakliye için kullanılan 19 araç, içki şişelerinde kullanılmak üzere hazırlanmış çeşitli markalara ait etiketler ve bandrol, 20 bin 950 lira, 35 bin Euro, 2 tabanca, 124 mermi ve 51 kol saatinin yanı sıra 112 adet F serisi 1 Amerikan doları ele geçirilmişti.

Operasyonlarda gözaltına alınan 135 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 83'ü adli makamlarca serbest bırakıldı. 20 şüpheli çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderilirken, 32'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • ahmet (3 yıl önce)
    Bu tutuklananlar hangi partiye oy verdi sormayı çok isterdim:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (3 yıl önce)
    En doğrusunu osman yazmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (3 yıl önce)
    Durmak yok yola devamm iyice şaşıdınız sanki Uyuşturucu yakalamişlar sonumuz hayır ola inş
    0
    0
    Yanıtla
  • Enesss (3 yıl önce)
    Kacak tütün satanlara karşı yapılan operasyonlarin devamını istiyorum madem fakirsiniz paket alamıyorsunuz bırakın sigarayı o zaman devletten bir nevi vergi kacirmaktir bu tabaka da tütün taşımak bile yasaklanmalıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıl akıl, gel yanıma takıl.... Bende çapa motorları satanlara operasyon yapılsın istiyorum. Vergi yok, mtv yok, tüv muayene yok, sigorta yok.... Madem fakirsiniz, traktör bile alamayacak kadar, bırakın tarım yapmayı, devletimizden niye vergi kaçırıyorsunuz ? Tuzu kuru olmak böyle birşey. Devlet zannettiği hükümet ne yapsa herkesin boyun eğeceğini zanneden zavallılar var. Haydi kardeş sen uçak fabrikasını git gez, Yerli araba fabrikasını git gez de ufkun açılsın.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (3 yıl önce)
    Esnafa ve vatandaşa bir nevi darbedir bu. Mecbur bırakılıyoruz, eziliyoruz. ( Akp ye oy veren bir vatandaş olarak yazıyorum)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Evet yerli ve milli tütün satan arkadaşlar bunlar...Durmak yok yola devam ??
    0
    0
    Yanıtla
  • cirmiktili (3 yıl önce)
    Tütün ne zamandan beri kaçak oldu, ha doğru Adıyaman yurt dışı Türkiye sınırları içinde değil....
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    İyi olmuş haksız kazanç cezalar ağır olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • İnsan neden kaçak tütün içer? Cevap : Bir paket sigara 15-20 tl arası, tütün içtiği zaman bu fiyat ortalama 2-3 tl dir. Ahmet Asgari ücret almaktadır. 2.400 tl 1 paket günlük sigara içse, aylık ortalama 450-600 tl ödemektedir. Ev kira 900 tl kaldımı geriye ortalama 1.000 tl. Ahmet ne yapsın ? İtin kuyruğunu mu dolayıp içsin? Tabiki tütün içecek. Adıyaman tütünü, Muş tütünü, İzmir tütünü. Hans'ın tütünü değil Hasan'ın bahçesinde yetişen tütünü içecek. Madem yasak neden ektiriyorsun arkadaş ? Yatacak yerini kalmadı kendini yetkili sananlar. Oraya nasıl ki biz çıkardıysak sizleri, indirmesini de biz çok iyi biliriz. Siz bizlerin vekili olacağınıza, bizlere masal anlatmaktan başka bir marifetinizin olmadığını artık çok iyi gördük. GÜLE GÜLE.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Bunlar her yerde tütün satan çelikhan tütüncülerimi?
    0
    0
    Yanıtla