SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadın Başarı ve Duruşuyla Anılmalı"

0
Güncellendi - 2016-03-09 00:47:31
A- A+ PAYLAŞ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Malatya’da son olarak, Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir etkinlik gerçekleştirildi. Malatya Soykan Parkı önünde gerçekleştirilen etkinliğe CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer, Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Etkinlikte bir açıklama yapan CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer, kadının toplum içindeki önemine vurgu yaparak, “Kadın, gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla değil, toplum içindeki başarısıyla ve fedakar duruşuyla anılmalıdır” dedi. 8 Mart’ın, kadınların iş ve sosyal yaşamında eşitlik ve hak taleplerini dile getirdikleri ve güncel sorunları vurguladıkları bir gün olduğunu ifade eden Tunçer “Maalesef, kadın, erkek eşitsizliği hayatın her alanında olduğu gibi çalışma yaşamında da devam ediyor. Türkiye'de kadın, erkek eşitsizliğinin en fazla olduğu alan çalışma yaşamıdır. Avrupa Birliği'nde iş gücüne katılım oranı yüzde 64 iken ülkemizde bu rakam yüzde 26 dır. Bunun da yüzde 11‘i ücretsiz aile işçiliğidir. Çalışanların da yarıdan fazlası kayıt dışıdır” diye konuştu.

Kadının gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla değil, toplum içindeki başarısıyla ve fedakâr duruşuyla anılması gerektiğini söyleyen Tunçer “Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır. Bu nedenledir ki kadın, omuzlarındaki yükün farkında olarak tüm anaç tavrıyla sorunlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucaklamaktadır” ifadelerini kullandı.

MALATYA’DA, CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL KADIN KOLLARI TARAFINDAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ. CHP MALATYA İL BAŞKANI ENVER KİRAZ KADINLARA KARANFİL DAĞITTI. (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

Bütün kadınların emekçi olduğunu kaydeden CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise “Bizleri büyüten ve eğiten bütün kadınlarımız, annelerimiz emekçidir. Ama maalesef bu gün Türkiye’de dahil olmak üzere birçok ülkede kadın, erkek eşitsizliği var. Bizler Kadın, erkek eşitliği üst seviyeyi bulana kadar kadınlarımız için mücadele edeceğiz. Dünyanın yarısı erkek yarısı kadındır. Nüfus eşit, o halde kadın ve erkek her anlamda eşit olmalı. Kadın erkek eşitliğine inanan bir partinin mensubu olmaktan onur duyuyorum, 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Basın açıklamalarının ardından İl Başkanı Enver Kiraz ve İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer kadınlara karanfil dağıttı.

MİNİBÜSÇÜLERDEN ÇİÇEK..

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce ve Yönetim Kurulu Üyeleri de, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Sokakta yürüyen ve minibüslerde yolculuk eden kadınlara karanfil dağıttı.

MALATYA MİNİBÜSÇÜLER VE UMUMİ SERVİSÇİLER ODASI BAŞKANI MESUT İNCE, KADINLARA KARANFİL DAĞITTI. (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaklaşık bin kadına pembe renkli karanfil dağıtıldı. Etkinlik sırasında bir konuşma yapan Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce kadınların önemine dikkat çekerek tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Malatya’da bir farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Başkan Mesut İnce, “Kadınlarımız gerçekten bizler için çok önemli. Kadınlarımızın önemini Peygamber Efendimizin bir hadisinde: ‘Cennet annelerin ayağı altındadır’ diyerek ifade ediyor. Bu söz kadınlarımızın ne kadar değerli olduğunu gösterir” şeklinde konuştu.

EĞİTİM-BİR- SEN..

Eğitim-Birsen Malatya 1 No’lu Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Nurhan Bilici 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kadınların önemine vurgu yaparak, “Toplumun gerçek mimarı kadınlardır” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı olan ücreti alabilmek ve doğum izni talepleriyle başlattıkları mücadele mirasının yıl dönüm olduğunu ifade eden Bilici “Kadına dair sorunların seküler bir mantıkla, materyalist bakış açısıyla imajlar üzerinden değerlendirilmesi konunun tüm boyutlarıyla ele alınmasına engel olmaktadır. Sağlıklı bir toplumsal yapılanma, güven veren insani ilişkiler, insanın insanın kurdu değil; yurdu olduğu huzurlu bir toplum için kadınlar hayatın her alanında aktif rol almalı, kendi tabiatları, yaratılıştan getirdikleri hasletleri doğrultusunda yönetimin de, üretimin de, eğitimin de, örgütlenmenin de içinde yer almalıdır” diye konuştu.

EĞİTİM-BİR-SEN MALATYA ŞUBESİ KADINLAR KOMİSYONU BAŞKANI NURHAN BİLİCİ (ORTADAKİ) VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ AÇIKLAMA YAPTI. (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, kadınların sorunlarına odaklanma açısından bir fırsat olarak gördüklerini ifade eden Bilici, kadınların sorunlarının çözüme kavuşturulması için bazı taleplerde bulunarak, “Kadınlar medyanın ve ekonominin vitrin malzemesi olarak kullanılmamalıdır. Bütün kadınlar eğitim ve çalışma hayatına özgür ve özgün halleriyle katılabilmelidir. Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda yerini almalarına yönelik hak uygulamaya dönüşmeli, yasal pürüzler ortadan kaldırılmalıdır. Kadınların çalışma ve sosyal hayatta önlerine konulan bariyerler kaldırılmalıdır. Şiddet gören kadınların korunmasına yönelik atılan adımlar caydırıcı ve toplum vicdanını rahatlatıcı düzeyde olmalı, yenileriyle güçlendirilmeli, can emniyeti sağlanmalıdır. Antidemokratik süreçlerde inancı, kimliği ve kişiliği nedeniyle mahrum edilen ve bedel ödetilen kadınların bütün hakları iade edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bilici son olarak, Kadınları ve sorunlarını bir güne hapseden anlayışı da sağlıklı bulmadıklarını söyleyerek “Başta kadın çalışanlar olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, sorunlarının çözümüne vesile olması temennisiyle kutluyoruz” şeklinde konuştu.

FUTBOL TAKIMINDAN MESAJ..

Türkiye Kadınlar Futbol 3. Lig 7. Grup'ta mücadele eden Malatya Bayanlar Spor Kulübü, sosyal medya hesabından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

'Kadına yönelik şiddete hayır' yazılı pankartla antrenmana çıkan futbolcular, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, anlamlı bir mesaja imza atmış oldu.

Malatya Bayanlar Spor Kulübü Başkanı Doğan Çelebi, "Malatya Bayanlar Spor Kulübü olarak sosyal projelere büyük önem veriyoruz. Biz, bir kulüp olmaktan öte büyük bir aileyiz" dedi.

Çelebi, bayanların spor yapmasını çok önemsediklerini ifade ederek, "Günümüzde sporun yeri çok önemli. Bizde bayanlarımızın spor yapmaları adına çeşitli projeleri hayata geçirdik. Altyapımızda pırıl pırıl sporcularımız yetişiyor" diye konuştu.

Çelebi, sporcuların spor yapmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmaları adına da çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

Yeni Malatya Gazetesi -iha

039bf085-b16e-4f56-85b5-94dbd4c1debb

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız