SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kağıt Kebabına Coğrafi İşaret Tescili

0
Güncellendi - 2021-04-06 19:14:07
Kağıt Kebabına Coğrafi İşaret Tescili
A- A+ PAYLAŞ

Malatya mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kağıt kebabına coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasından (TSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Gastronomi Turizm Tanıtım Derneği (MAGTAD) Başkanı Zeki Saygı, Ankara'da Türk Patent ve Marka Kurumu'nda düzenlenen programda "Malatya Kağıt Kebabı"nın tescil belgesini aldı.

Sadıkoğlu, programda yaptığı konuşmada, kağıt kebabı için bir yıl önce yapılan başvuru sürecinin yakından takip edilerek tescil belgesini kente kazandırıldığını belirtti.

Malatya Peyniri için de coğrafi işaret başvurusunun nihai sonuca ermek üzere olduğunu hatırlatan Sadıkoğlu, "İnşallah çok yakın zamanda Malatya Peyniri Coğrafi İşaret Belgesi'ni de alacağız. Malatya'mızı sanayi anlamında büyütürken, gastronomi ve kültürel alandaki bu tür çalışmalarla da ticari hayatı canlı tutmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Gastronomi kültürünün tanıtımı ve korunması adına "Malatya Kağıt Kebabı"nın tescil sürecindeki büyük katkıları için MAGTAD Başkanı Zeki Saygı'ya teşekkür eden Sadıkoğlu, şöyle devam etti:

"Malatya Kağıt Kebabı'nın da içinde yer aldığı tava yemeklerini dört kuşaktır geçmişten geleceğe taşıyan, tescil sürecinde kağıt kebabının ilimize has yapılışı ve hikayesi konusunda bilgi birikimini paylaşarak katkı sunan Zeki beye teşekkür ediyorum. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz Akif Gülaçtı'ya da teşekkür ediyorum. Sayın müdürümüz ekibiyle gayret göstererek tescil sürecine ciddi katkılar sundu. Ayrıca tescil sürecinde bizlere önemli destekler sunan Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanımız Prof. Dr. Habip Asan ile Kurum Başkan Yardımcıları Dr. Mehmet Duyar ve hemşerimiz Cemil Başpınar'a şükranlarımı sunuyorum."

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • babuğdu (2 yıl önce)
    Hacı Baba ve oğulları Endüstriyel olmalı, bu lezzeti Tüm Türkiye tatmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    Sayın Zeki Saygı ya,Sayın Oğuzhan Ata Sadıkoğlu,Sayın Akif Gülaçtı ya, Malatya nın Mutfak Değerlerine Sahip çıktıkları için saygı duyuyorum,bununla birlikte,POLAT İÇLİ KÖFTESİ VE PEYNİR HELVASININ tanıtımı için gayret ve yardımınızı arz ediyororum,saygılar sunuyorum.....................
    %100
    %0
    Yanıtla
  • osman44 (2 yıl önce)
    Tebrikler Emeği geçenlerin ellerine sağlık sonuçta gastronomi ile öne çıkan iller var buda malatya için önemli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bynedim (2 yıl önce)
    İleri devletler beyinleriyle yaptığı icatlarıyla biz boğazından geçecekleriyle övünür olduk...!
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Maşallah oda başkanı işyerlerinin tüccarın esnafın derdi ile uğraşacağına aidatları düşüreceğine Düşmüş Bilim Sanayi ve teknoloji müdürlüğünün yıllar önce düşünüp müracaat ettiği tescilin derdine. İşi gücü olmuş reklam bilse coğrafi işareti alınmış kayısıya ne yaptın ne katkı sağladın. Milletin derdi millete yetiyor iş yok iş Sen düşmüşsün kagıt kebabı derdine kebap sevdana da maşallah
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Enver KALAYCIOĞLU (2 yıl önce)
    Kağıt Kebabının Tarihçesini , ustalarını 2005 de yazmıştım. O yazımı yapılandırarak 2020 de yeniden yazdım. Malatya Flaş Haber Gazetesinde yayınlandı. Benim yazım Coğrafi İşaret için İl Ticaret ve Teknoloji Müdürlüğünce gerekçe gösterildi. İl Ticaret ve Teknoloji Müdürü ve Müdür yardımcıları benimle bir buçuk saat toplantı yaptılar...Coğrafi işaret alınmasına sevindim. Lütfen beni arayıp nezaketen bir teşekkür etme zahmetinde bulunmadılar....Bir tek yazım yayınlandığı zaman Zeki Saygı ve Ticaret Şube Müdürü Ahmet Bey teşekkür etmişti...Kağıt Kebabı ile ilgili benim yazımdan daha teferruatlı bir yazı araştırma varsa buyurun gösterin. O zaman zahmet buyurun da nezaketen bir teşekkür ediniz...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Enver bey, Kağıt kebabının anlatımı için size çok teşekkür ederiz. Sizin gibi şehrin hafızası değerli insanlara gereken önem verilmelidir. Mesela coğrafi işaret tescil belgesi alınırken sizin de orada olmanız gerekirdi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Enver KALAYCIOĞLU (2 yıl önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Teşekkürler...Mustafa Bey...Maalesef olamadık. davet etseler icabet ederdim.Akif Gülaçtı Bey'in haberi vardı. Zeki Saygı da biliyordu. Oğuzhan Bey'in haberi olmayabilir...Malatya'nın hafızasında kayıtlı belgeli...Orada olmam onlar için bir onur olurdu. Sağlık olsun...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU. (2 yıl önce)
    Veni , Vidi , Cenavi. Geldim , Gördüm , Yedim... Harika bir lezzet gerçekten...
    %100
    %0
    Yanıtla