SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaleci Farnolle'nin 'Penaltılık' Çıkışları Korkusu!

A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un Benin asıllı 35 yaşındaki kalecisi Fabien Ceddy Farnolle, yan toplarda boşa çıktığı 3 pozisyonda penaltıya sebebiyet verdi. Farnolle, son olarak boşa çıktığı ve penaltıya sebebiyet verdiği Beşiktaş karşılaşmasında takımının sahadan puansız ayrılmasına neden oldu.

2017-2018 sezonunda Fransız ekibi Le Havre’den Yeni Malatyaspor’a transfer olan Fabien Ceddy Farnolle, geride kalan iki sezonki performansının oldukça uzağında bir sezon geçiriyor. Geride kalan sezonlarda kurtardığı penaltılarla dikkat çeken Beninli kaleci, bu sezon ise sebep olduğu penaltılarla konuşuluyor. 

Daha önce Fenerbahçe ve Göztepe maçlarında penaltıya sebebiyet veren 35 yaşındaki kaleci son olarak ligin 32.haftasında Yeni Malatya Stadyumu’nda Beşiktaş ile oynanan karşılaşmada boşa çıktı ve Gökhan Gönül’e çarparak, penaltıya sebebiyet verdi. 

Farnolle, ligin 12.haftasında Malatya’da oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında penaltıya sebebiyet vermişti. Beninli kalecinin Victor Moses ile yaşadığı ikili pozisyonun ardından hakem penaltıya hükmetmişti. Tecrübeli kaleci, Emre Belözoğlu’nun kullandığı penaltı atışını kurtararak, bir anlamda hatasını telafi etmişti. 

Fabien Ceddy Farnolle, ligin 28.haftasında bir kez daha penaltıya sebebiyet verdi. Fanolle’un, Göztepe ile Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Wilzeck’e yaptığı hareket sonrası hakem penaltıya hükmetmiş ve Alpaslan penaltı atışını gole çevirmişti. Sarı siyahlılar, bu mücadeleyi 2-1 kazanırken, Farnolle’un hatası bir kez daha telafi edilmişti. 

Tecrübeli kaleci, bu sezon üçüncü kez penaltıya sebebiyet verdi. Fanolle bu kez Beşiktaş maçında yaptığı penaltıyla takımının sahadan puansız ayrılmasına neden oldu. Yeni Malatyaspor, penaltıdan yediği golle mücadeleyi 1-0 kaybetti ve sahadan puansız ayrıldı.

70 KARŞILAŞMADA GÖREV ALDI

2017-2018 sezonunda BtcTurk Yeni Malatyaspor’a transfer olan Fabien Ceddy Farnolle, 70 kez sarı siyahlı formayı giydi. 

2017-2018 sezonuna 4’ü Ziraat Türkiye Kupası, 7’si ise Süper Lig olmak üzere 11 karşılaşmada görev alan Farnolle, 2018-2019 sezonunda Süper Lig’de 20 karşılaşmada bin 800 dakika görev aldı ve takımına büyük katkı sağladı. 

2019-2020 sezonunun başında UEFA Avrupa Ligi Elemelerinde 4 karşılaşmada Yeni Malatyaspor’un kalesini koruyan Fabien Farnolle, bu sezon şuana kadar 32 karşılaşmada 2 bin 880 dakika sahada kalarak, takımın en istikrarlı oyuncusu oldu. Farnolle, bu sezon Süper Lig’de kalesinde 47 gol gördü. 

“KALECİMİZ YERİNDE DURSA…”

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hikmet Karaman, 1-0 kaybettikleri Beşiktaş karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, “Penaltı golüyle mağlup olduk. Penaltı yaptırırsınız; öyle bir pozisyon olur ki çok zor bir durum olur oyuncu penaltı yapar, öyle bir pozisyon yok. Kendi kendimize yaratıyoruz. Yani üzgün olduğumuz konu bu. Beşiktaş oyunsal formattan veya karşı karşıya kaldı, birisi indirdi ya da eline çarptı bundan gol yesek, penaltı olsa farklı, böyle bir durumda normal oyunun akışı belki kalecimiz yerinde dursa, adama şarj yapmasa” ifadelerini kullanmıştı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Selcuk (3 yıl önce)
    Hoca hücum oynatmayı bilmiyor korkak hep defans yaptırıyor gökhan töre ayağında fazla top tutuyor ve kaptırıyor kendine oynuyor kadroyu yanlış kuruyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Rahat (3 yıl önce)
    Adil başkan bundan sonra Malatyalılar takımlarına sahip çıkmıyor demesin. Çünkü takım Malatyalıların olsaydı pandemi döneminde istifa edip ayrılabilirdi.Ben bu takımı çıkardığım zaman iyiydim düştüğü zaman mı kötüyüm diyor.Süperlige çıktığı zaman bir Malatyalı olarak sevinmiştik biz zannetikki biz Malatyalıların takımı oysaki Adil başkanın takımıymış düşürmek için herşeyi yapıyor.Süperligde özetleri izleyin topa vurmasını bilmeyen takım Yenimalatyaspor takımı malesef böyle bir takım ....
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Kaleci Farnol ün yaptığı degajlar sanki duvara çarpıp tekrar bizim kalemize geliyordu.yani tek suçlu Farnol ü gösterirsek büyük resmi gözden kaçırıp saklamış oluruz.yanlış teşhis olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)
    Iyi bir insan olabilir, Lakin iyi bir kaleci degil süperlig icin yetersiz.Ertac kat kat üstündü gidisi hem Malatya hemde kendisi icin iyi olmadi. Seneye ikinci ligde bir Genc yetenekli kaleci ile Devam edilmeli büyük bir ihtimalle zaten PTT liginde düsmemek icin oynariz.Bir Malatyali olarak üzülüyoruz bir futbol Seven olarak durumu anlayisla karsiliyoruz. Takimda bir Genc yetenek yildiz adayi yok , bir Star yok, hoca istikrari yok, türübünde seyircin yok, alt yapin yok , bir gelirin yok bunlar olmayinca süperligde ne isin var ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkant (3 yıl önce)
    Malatyalı kulüp başkanı var da malatyalı Nihat lar Mustafa lar Sinan lar niye teknik direktör olamıyor Malatyada..
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (3 yıl önce)
    Bu kaleci iyi bir kaleciydi kötü bir kaleci değildi takımda gidenlerin yeri doldurulmadı takım performansta düştü gol atamaz oldu haliyle de kaleciyi de etkiledi
    0
    0
    Yanıtla
  • recep solmaz (3 yıl önce)
    Farnolle penaltı yapmadı topa hamle yaptı zamanlama (tayming) hatasını orta hakem gördü oynattı niyet yapılan hamle kesinlikle topa olduğunu gördü oynattı pozisyon rakibe değil zaten rakipde topa bosa çıktı kontrolsüz iyi niyetli iki kişinin havadaki hamlelerini hakem oynattı pozizyonu görüp süzmesine kural dışı hareket görmedi oynattı doğrusunu yaptı ama var hareketi gökhanın kafasına darbeymiş gibi değerlendirdi yanlış yaptı hikmet hocamızda kaleci böyle yapmamalı derken kalecimizi suçlaması suçlu gibi göstermesi penaltının haklılığını gösterirki bu bundan sonraki maçlarda kalecimizin yan toplardaki güvensizliğini artırır.asıl sorgulanması gerekenler ayağıyla 7 sefer top sektiremeyenlerin tv karşısında tayming hatasını topa olduğunu süzememeleridir yazık oldu haksızca verilen penaltıya ve maçın tüm sorumluluğu yüklenilen kalecimize diğer on kişide gol atabilseydi kaçan goller tartışılsaydı kaleci gözüyle gözlemimdir .suçlu hiçkimse aramasın başarıda takdir kulubündür başarısızlıkda bu şehirde yaşayanlarındır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)recep solmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Recep hocam sizin dönemde altyapıdan futbolcu çıkardı iki bin yılına kadar malatyasporda mutlaka Malatyalı futbolcular top oynardı hatta Türkiye'nin bir çok takımında oyuncularımız vardı şu anda Malatya sporda oynayan Malatyalı herhalde yoktur Türkiye'nin diğer takımlarında oynayan Malatya'da yetişmiş futbolcu varmı merak ediyorum belki Mehmet topal dersiniz ama oda yıllar olmuştur diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu kardeşim malatyamızda Malatyalı futbolcunun çıkmamasının yetiştirilmemesinin diğer profesyonel takımlarda oynayamamasının nedenleri sebepleri gençlerimizin yeteneksiz olduğundan değil gençlerimizi önemseyecek değerlendirecek sevecek sayacak forma nın kıymetini hissettirecek kültüre sahip kulupler olursa bu kuluplerden gelen futbol kültürü almış beyefendi gençlerimiz mutlaka bizim yıllar önce yaptığımız onurlu şerefli sporculuğumuzu onlarda yapacaktır yeterki azimli olup çok çalışarak malatyamızı aslanlar gibi temsil etsinler belki bu yıl olmaz önümüzdeki yıllarda gençlerimiz kendilerini gösterme şansı bulacaktır yarışmacı zihniyetle yapabilen başaracak yapamayanlar yaptıkları işleri yapacaklar sistem artık böyle tahammül yok inşallah kuluplerimiz bu gerçekle yüzleşirler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    100kg lık kalecimi olur. Ondan olsa olsa güreşçi olur. Adil Gevrek nerede bir kelepir elek altı topçu varsa onu bulup getiriyor. Nokta transferler işe yaramadı. Zaten takım küme düştü bu futbolla Rizespor da puan alamaz. Hikmet Karaman ın düşürdüğü kaçıncı takım sayısını kendisi de unuttu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Para eden kim varsa satıyor bonservisi olmayanları alıyor yada kiraliyor kulüp borç batağında borcun miktarini bilen yok bir insan babasının çiftliğini böyle yönetemez kulüp üye sistemi ile adeta birilerinin malı olmuş böyle bir kulüp düşmezse kim düşer bu kulüp en kısa zamanda Malatya amatör ligindeki yerini alır.
    0
    0
    Yanıtla