SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kamulaştırmalar Yapıldı, Kuzey Kuşak'a Bağlayacağız"

0
Güncellendi - 2019-10-26 02:04:57
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Karakavak bölgesinde yeni yol açma çalışmaları yapıyor.

Altınkayısı Bulvarını Barguzu Caddesine bağlayacak olan 25 metre genişliğindeki yolda kazı, dolgu çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki bağlantı yolunun 500 metrelik bölümünü oluşturan Asrın Sokaktaki çalışmaları geçen yıl tamamlayan Büyükşehir Belediyesi kalan bölümü ise bu yıl tamamlayacak. Çalışmalar kapsamında Kernek Anadolu Lisesi ile Ayyıldız Anaokulunun bahçelerinde de perde duvar çalışmaları yapılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan devam eden çalışmaları yerinde inceleyip konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geziye Genel Sekreter Cemal Noğay, Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, bazı daire başkanları, şube müdürleri, Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, Karakavak Mahalle Muhtarı İhsan Güngör de eşlik etti.

Bağlantı yolunun bölge trafiğini olumlu yönde etkileyeceğini belirten Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, “Altınkayısı Bulvarı ile Barguzu Caddesi çevre yolu batı trafiğini rahatlatacak. 25 metre genişliğindeki bağlantı yolu da bu dolaşımı sağlayacak. Bölge halkı konforlu yollarda eziyet çekmeden seyahat edecek. İnsanlar hem zamandan hem yakıttan tasarruf edecek. Tecde yolu ferahlayacak. Başkanımızın yolların yapımına verdiği önemi takdir ediyoruz. Bir insan sabah işine giderken yolda rahat gidiyorsa, mutluysa herkes mutlu olur. Bu çalışmalara insanlar dua ediyor, teşekkür ediyor. Bizde kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Barguzu Caddesinin Altınkayısı Bulvarıyla birleştiğini belirten Karakavak Mahalle Muhtarı İhsan Güngör, “Bölge ve çevre yolu ulaşımını rahatlatacak yollar bir bir açılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a açtığı bu yollardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nın her noktasında yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’yı tek aks trafik yoğunluğu yaşayan, kent imajından kurtarmak için yol çalışmalarına ayrı bir mesai harcadıklarını söyledi.

Malatya trafiğinin lokal anlamda rahatlatılması gerekliliğini vurgulayan Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu anlamda İstasyon Kavşağından başlayıp-Sivas Yoluna bağlanacak alternatif yolu hayata geçirdik.  Kamulaştırmalar yapıldı. Hava şartları müsaade ederse bu yolumuzu Kuzey Kuşak yolumuza bağlayacağız.

Malatya’nın güneyinde de bu rahatlamayı sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz. Yakınca, Bostanbaşı’ndan başlayıp Altınkayısı Bulvarı, Mıhlıdut, Fahri Kayahan’dan Güney Kuşak yoluna bağlanmasını sağlayacak yol projeleri üzerinde çalışıyoruz. 25 metre genişliğindeki yolumuzda bu projelerden birisi. Yolumuzun üzerindeki yapıların bedellerini ödeyerek yıkımlarını gerçekleştirdik. Okullarımızın perde duvarlarını yapıyoruz. Yakın bir zamanda buradaki çalışmalar tamamlanacak.

Malatya emin ellerde. İlçe Belediyelerimiz ile birlikte el birliğiyle Medeniyetler merkezi Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlayacağız” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Vahap (4 yıl önce)
    Sayın başkanım Malatya'da ki yollar geniş bir şekilde yapılmadığından şu anda ana yollarımız kanın damarda akarken oluşan damar tıkanmaları dan dolayı kan yeterli bir hızda akamamakta ve bunun sonucunda vücutta bir çok rahatsızlık oluşmaktadır bazen çok olumsuz sonuçları oluşabilmektedir ançak kişi zaman içinde õnlem almış olsaydı bu tür olumsuzluklar olmayacaktı sizden önceki imar planlayıcıları imar durumunu ekran üzerinde gõrmelerine karşın neden yeni kurulan bölgelerde düz değilde bir yay gibi kıvrımlı bunu anlamış değilim bunun yanı sıra fahrikayahanda otogara giderken dõner kavşakları tam yolu ortalamadığını gördüm ve sanki yol varmış gibi gõrünüyor bu kavşaklar beni şaşırmıştı başkanımın araç başındayken mutlaka buraları kontrol etmesini isterim gündüz bu durum hiç belirgin olmuyor bence emek harçanıyorsa daha küçük ve yola yakışan yapılmalı bunların yanında tüm trafiğin güney tarafına akmasına rağmen daha kolay bitirileceğini inandığım yolun daha verimli ve eğimi çok az olan bölgeden geçirilmesi bir zaman kaybı olduğunu düşünüyorum ben sayın Gürkan başkanının kimseye itibar etmeden Malatya'ya yakışanınını yapacağına inanıyorum mutlaka doğru bir ekiple her türlü sorunu çözeceğini inanıyorum sayğılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan yalçın (4 yıl önce)
    Barguzu caddesinde yeni yapılan kavşağı nezaman altın kayısı bulvarına bağlayacaksınız sayın başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Malik 42 (4 yıl önce)
    Bu yol yapılınca ertanın önüne ışık koymak gerekecek. Bostanbaşı'na birleştiği yere. Orada çok kuyruk oluyor, özellikle sabahları
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi (4 yıl önce)
    Sayın başkan madem ki bura malatya 'nin en geniş bulvarı, bundan sonra törenler burada yapılsın, kiraz fuarı kayısı fuarı kermes film fuarı 29 ekim yok prova derken hergün sitmapinari kapatılıyor, otobüslerde rezil oluyoruz ,kafası esen yol kapatıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • 44Malatya (4 yıl önce)
    Ana arterler tamam da mahalle içi yollar ne olacak mesela Turgut Özal mah. gülümser caddesi burası günde onbinlerce aracın geçtiği işlek bir yol arabaların amortisorleri yerinden çıkacak lastik jantları sergisi var bu yolda fazla birsey istemiyoruz yaklasik 1 km lik bir yola asfalt dökülsün ricamız olur sayın başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfettin atay (4 yıl önce)
    Başkanım acilen Tecde veya Yeşilyurt dan başlayan geniş bir çevreyolu ile beylerderesi ne yapılacak 2. bir köprü acilen yapılarak Maraş - kayseri kavşağına kadar uzatılmalıdır. Çünkü Malatyamız deprem kuşağında altarnatif bir köprü ve yol güzergahı lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nadi Şahin (4 yıl önce)
    Ne bişirisingiz eyle
    0
    0
    Yanıtla
  • halit (4 yıl önce)
    Bostanbaşının üst bölümündeki Mıhlıdut caddesinden gelen yol bağlantısı bağlantının açılması gerekiyor. Bu yol mevcutta kötü de olsa vardı Buraya kadar inene kadar zaten trafik sıkışıyor ve mesafe anlamında bir şey kazandırmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Malatya'da trafiği rahatlatmak istiyorsanız eğer. Fahri Kayahan - Bostanbaşı - Yakınca Bu üç büyük mahalleyi bağlamanız lazım. Bunu sokakta çocuğa sorsan söyler. Ama devlet büyüklerimiz halen bunu hayata geçiremedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (4 yıl önce)
    akçadağ ve yazıhan 10 dk kısalır
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin (4 yıl önce)
    Otobüs durağımız yok Başkanım yağmurda rezil bir halde bekliyoruz otobüsü bunu dikkate alın lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sayın Gürkan eski Malatya'yi çok iyi biliyorsunuz Turgut Özal üniversitesi ve o alanda bulunan altı milli eğitim okuluna ulaşım tam bir rezalet sabah ve aksamlari arabalar tıklım tıklım dolu olduğu için yol boyu bekleyen yolcular o güzergaha mutlaka motas otobüsleri sefere konmalıdır sabah ve akşamları halk otobisleri zaten küçük olduğu için yolculuk yapılmıyor sabah ve akşam dışı ise saatte bir Hasırcılar arabası dışında toplu taşım aracı yok tam bir rezalet yaşanıyor bu sorunu sayın başkanım sizden başkası çözemez çözüm bekliyoruz.tek çözüm motas otobüslerinin oraya sabahları ve akşamları 15 dakikada onun dışında da 30 dakikada bir sefer yapmasıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • okuyucu (4 yıl önce)
    kuşak a olmaz doğrusu kuşağa olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (4 yıl önce)
    Maalesef fahri kayahan-bostanbaşi-yakinca baglantisiyla ilgili hiçbir calisma yok asil Malatya trafiğini rahatlatmak istiyorsanız biran önce fahri kayahan-bostanbasi-yakinca bağlantısını açmanız gerekiyor.Sabah ve akşam çevre yolunun trafiğini en az % 40 azaltır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle katılıyorum. Yıllardır bekliyoruz. Sorsan Malatya' nın sorunlarını hepsini halletmişler, Bu yolu açın artık. Belediyeye başvuruda bulunduk. gelen cevap şu şekilde arkadaşlar " Bostanbaşını---->Altın Kayısı Bulvarına bağlayacak imar yolunun 700 metrelik kısmı açılmış olup, GERİYE KALAN 800 METRELİK KISMI HENÜZ TARIM ALANI OLDUĞUNDAN DOLAYI AÇILAMAMIŞTIR. Ancak imar tescili ve Bakanlık onayı beklenmektedir. BU ONAYDAN sonra yol açma çalışmalarına başlanacaktır. Vekiller ne iş yapar, imar tescili bakanlık onayı, bunları halledinde millet rahat rahat evine işine gitsin. Sorsan tüm sorunları hallediyorlar. Yıllardır millet bu yolun açılmasını bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (4 yıl önce)
    Belediyenin dünyadan haberi yok, çarşının içindeki eski belediye yerinde otobüs durağı,durağın içinde taksi durağı, taksinin yanında ziraat bankası, onun yanında kızılay bürosu, bunlar da yetmezmiş gibi beyaz otobüsler sergileniyor. Otobüs durağıyla atm nin arasında taksi durağının ne işi var, bu nasıl kafa,milletle dalga mı geçiyorsunuz. Para çekmek için çamura çiçeğe basmak zorunda mıyız
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    SAYIN BAŞKANIM GECE GÜNDÜZ MALATYA VE SIZIN BASARINIZ ICIN YOL ASVALT PERSONELİ OLARAK CALISIYORUZ.GECEMIZ YOK GÜNDÜZÜMÜZ YOK.AMA MAASIMIZ VE POZISYONUMUZ NEDEN YUKSELTILMEDI.SÖZ VERDINIZ UNUTTUNUZMU.ZATEN MESAIDE VERMIYORSUNUZ.YETER ARTIK BEKLEDIGIMIZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (4 yıl önce)
    hizmetin iyisi kötüsü olamaz bencede güzel olur sizden isteğim güney kuşak yolunu cemal gürsel beydağı kısmını bir an önce bitirilmesini ayrıca cezmi kartay ve beşkonakların asvalt dökülmesini talep ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Emeğinize sağlık. Malatya'nın oncelikli sorunlarından biri ulasimdir. Yeni akslar çok önemli .
    0
    0
    Yanıtla