SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kanser Tedavisinde Türkiye'nin Merkezi Olmak İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2018-11-28 03:38:44
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde gelecek yıldan itibaren hizmet vermesi planlanan 217 yataklı Onkoloji Hastanesinin tamamlanmasıyla kanser tedavisinde de Türkiye'nin merkezi olmak istediklerini söyledi.

Malatya'da yaklaşık 1,5 yıl önce temeli atılan Onkoloji Hastanesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kaba inşaatının yüzde 65'i tamamlanan hastaneyle daha etkin ve kaliteli sağlık hizmeti sunulması hedefleniyor.

Birçok alanda farklı ülkelerden hastalara sağlık hizmeti veren Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 2019'un son çeyreğinde açılması planlanan onkoloji hastanesiyle yurt içi ve dışından gelecek daha fazla hastaya hizmet verilmesi bekleniyor.

Kentte sağlık turizminin gelişmesine katkı sağlayacak hastanenin açılmasının ardından hastane bünyesinde onkoloji enstitüsünün de kurulması planlanıyor.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kızılay, 217 yataklı hastanenin inşaatının yarısından fazlasının tamamlandığını belirterek, mümkün olan en kısa sürede hastaneyi hizmete sunacaklarını ifade etti.

Kente, bölgeye ve ülkeye hizmet verecek önemli bir hastane inşa ettiklerini anlatan Kızılay, şöyle devam etti:

"Kapasite olarak Türkiye'deki en büyük hastanelerinden birisi. Burada medikal onkoloji, radyoterapi, hematoloji hastaları ile kemik iliği nakli hastaları tedavi görecek, ayrıca radyoaktif iyot tedavisi yapılacak. Kanser hastalarının yoğun bakım üniteleriyle ayakta kemoterapi üniteleri olacak. Onkoloji Hastanesi ile Onkoloji Enstitüsü kurmayı planlıyoruz. Enstitüde teşhis konacak ve kanser hastaları teşhisten itibaren tedavi görecek. Kanser araştırmaları da yapılacak. Kanser ilaç araştırmalarıyla kanserde yeni tedavi yöntemleri araştırılacak."

- "İlk sırada yer almak istiyoruz"

Ahmet Kızılay, kanser hastası sayısının dünyada artış gösterdiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Onkoloji hastanesi tamamlandığında hasta tedavisi için kapasitemiz 3 kat artacak. Kanser merkezimiz kentimize, ülkemize çok büyük katkı sağlayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan buraya çok önem veriyor. Çalışmalarımız planladığımız şekilde devam ediyor. 2019'da hastaneyi bitirerek, planladığımız şekilde hizmete açmayı hedefliyoruz. 2019'un son çeyreğinde hastaneyi tam kapasite çalıştırmayı hedefliyoruz. Türkiye'de şu an hizmet veren kanser merkezleri var ancak hastanemiz açıldığında kapasite olarak belki ülkemizin önemli 3'üncü merkezi haline geleceğiz. Kapasite olarak en büyük hastanelerden biriyiz ancak kanser tedavisinde Türkiye'de ilk sırada yer almak istiyoruz."

- "Dünyanın her yerinden hasta almayı hedefliyoruz"

Prof. Dr. Kızılay, Türkiye'de en fazla kemik iliği nakli yapan hastane konumunda olduklarını vurgulayarak, "Dünyanın her yerinden hasta almayı hedefliyoruz. Onkoloji Hastanesinde kemik iliği nakli merkezinin kapasitesini 3 katına çıkardık. Dünyanın her yerinden kemik iliği ve kök hücre nakli için hasta alacağız ayrıca yurt içinden ve farklı ülkelerden gelen kanser hastalarının ameliyatını, kemoterapisini ve radyoterapisini başarıyla yapacağız. Karaciğer ve diğer alanlardaki başarımızı kanserde de ortaya koyarak, kanser tedavisinde Türkiye'nin merkezi olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

- "Çok sayıda yeni hocayı kadromuza katacağız"

Hastanenin tamamlanmasının ardından inşa maliyetinin netlik kazanacağını ve hastanenin sağlık alanındaki istihdama da katkı sağlayacağını dile getiren Kızılay, şöyle devam etti:

"Tahmini maliyetimiz 80 milyonun üzerinde. Belki bir bu kadar masrafı da hastanenin içine yapacağız çünkü kanser tedavisinde kullanılan cihazlar ucuz değil. Bir ışın cihazı 10 milyon liranın üzerinde. Hastanenin tam maliyetini söylemek için henüz erken. Çok sayıda tıbbi ve yardımcı personele ihtiyaç var. Medikal, radyasyon ve cerrahi onkoloji ile patoloji ve radyoloji gibi kanser hastalarının ihtiyaç duyduğu alanlardan çok sayıda yeni hocayı kadromuza katacağız. 150 yeni hemşire ile 200 civarında laborant, temizlikçi ve sekreter gibi personeller alacağız. Kente istihdam da sağlayacağız. Tam kapasiteyle çalışan, şifa dağıtan göz bebeği bir merkez olmak istiyoruz. Açılışı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifiyle yapacağız inşallah."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Serkan (5 yıl önce)
    Ziraai ilaclardan (cogunlugu ihtal ediliyor) dolayi Malatya'da bircok ailede kanser hastalari görülmekte. Kansere neden olan etkenlerde gözününde tutulmali. Nedenleri arastirilip ve önlem alindiginda kanser vakalarindada önemli ölcüde azalma olur. Bu dogrultudada calisilmasini istiyoruz. Ondan dolayi belki garibim kimya firmalarin acigi ortaya ciktiginda üzülürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (5 yıl önce)
    karaciger nakil hastanesinde hemşire ve diger yardimci personel eksikliginden dolayı %100 kapasite calisamiyordu...orasi ne oldu? onu da sorun bay rektore.....
    0
    0
    Yanıtla
  • maliye personel alımı için izin verirse %100 kapasite çalışacak İnşallah sen sıkma canını böyle şeylere yapılanlara yapılacak olanlara bak bay murat.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (5 yıl önce)ali bey isimli kullanıcı yorumuna
    bay ali veya universite yönetimden, bay rektörün akrabalarından her kimsen iste, yazdıklarım da art niyet kesinlikle yok... bay rektor bol keseden sallamış, çok sayıda hoca, yardimci personel, hemşire alacaz diye...bende soruyorum daha 1-2 yıl once açılan nakil hastanesinin personel sorununu cozememissin, açılacak yeni hastaneye nasil "çok sayıda" personel alacaksın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bay murat veya eski yönetimlerden yada rektörlerden hangisinin adamıysan veya her neysen ben ne rektörün nede yönetimin bir akrabasıyım sadece oranın bir çalışanayım personel ihtiyacı olmayan kurummu var Türkiye'de orada da olmasın? Ona rağmen mevcut personel ve kapasitesiyle dünyada ilk üçte nakil hastanemiz. Onkoloji hastaneside açılırsa malatyamıza daha iyi kaliteli sağlık hizmeti verecektir buna emin ol Seninki kasıtlı art niyetli yorum bir kerede yapılan işi takdir edin elinize sağlık deyin bişe bulamamış üç yıl önceki personel ihtiyacı ne oldu? Diye eleştiri yapıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (5 yıl önce)Ali bey isimli kullanıcı yorumuna
    sakin ol şampiyon :) keske isim soyismi tam yazsan bay rektore gösterirdin nasil amansızca anlamadan at gözlüğü ile kendisini savunduğunu.. ben senin gibi oranın calisani degilim yani kimseye senin gibi yaranmak gibi bir niyetim yok...dogru yapilan hizmeti de her zaman desteklerim..ama senin patronun bay rektor, siyasetçi gibi vaadlerde bulunuyor...millete boş vaadlerde bulunup umutlandırmasın.....simdi anladın mi..anlamasan da umrumda degil ya neyse
    0
    0
    Yanıtla
  • Sığma küfte kafası (5 yıl önce)
    Kampüsün orta yerine en yoğun bölgesine ihtiyaç olmadığı halde hemde rektör lojmanının tam karşısına yeni camiden daha büyük cami inşaatı ne durumda acaba. Camii yapanlarda yersiz olduğunu biliyor olmalılarki tıpkı hastaneler bölgesi gibi hiç otopark yok yapacak yerde kalmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • çok iyi yapmışlar. keşke hastane yerine her tarafını camiyle doldursalardı. her binanın alt ve en üst katlarını da mescit yapsınlar. Arka tarafa da büyük bir mezarlık. gelen hastaları da okuyup üfleyip kısa yoldan gönderirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burada cami haberi yok hastane haberi var. Haberi anlamadan yorum yapma
    0
    0
    Yanıtla
  • Kampüsteki mevcut camimiz cuma günleri gidiyorum zaman zaman, tam olarak dolmuyor bile. Mevcut dolmuyorken kampüse yeni bir devasa cami yapmak, üstelik trilyonlarca yatırımla islam dinine görede ne derece doğru bilmiyorum, israf haram değilmiydi?
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    sayın rektörüm turgut özal tıp merkezinde dal hastaneciliği çalışmalarına aynen devam edilmelidir. çocuk hastanesi, kadın doğum, kalp ve damar hastanesi, beyin cerrahi, organ nakli bölümleri ayrı ayrı binalarda dallara ayrılmalıdır. bütün bölümlerin aynı binada olması hem hasta sağlığı için çok tehlikeli hem de çağ dışı bir uygulamadır.
    0
    0
    Yanıtla