SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kapatmak İçin Türkiye'nin Saldırıya Uğraması mı Gerekiyor?"

0
Güncellendi - 2019-12-17 23:09:55
A- A+ PAYLAŞ

ABD Senatosu’nun ‘Ermeni’ kararı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘gerekirse İncirlik ve Kürecik’i kapatırız’ sözlerini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Anadolu’nun ortasına ABD üssü kurmuşlar, ABD her karar aldığında ‘bu üssü kapatırız’ diyorlar. Kapatmak için Türkiye’nin saldırıya uğraması mı gerekiyor? dedi.

9 YILDIR DİLİMİZDE TÜY BİTTİ

ABD Senatosu’nun ‘Ermeni’ kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik’i de kapatırız, Kürecik’i de kapatırız. Bunlar bu tür şeyleri yapar da biz de elimiz boş duracak değiliz. Çok açık ve net, rahatlıkla söyleyeyim.” İfadelerini kullanmasının ardından yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Erdoğan’ın ABD’nin Türkiye’ye karşı her kararından sonra ‘İncirlik ve Kürecik’ hamlelerini ortaya koyması alışıldık bir tavır. 9 yıldır dilimizde tüy bitti. Anadolu’nun ortasında ABD üssü kurmuşlar, ABD her karar aldığında ‘bu üssü kapatırız’ diyorlar. Kapatmak için Türkiye’nin saldırıya uğraması mı gerekiyor?”dedi.

TÜRKİYE’YE  ATEŞ GÖMLEĞİ GİYDİRDİLER

Kurulduğu 2011 yılından itibaren Malatya Kürecik’teki füze kalkanını defalarca gündeme getiren, üssün olduğu bölgede defalarca eylem ve açıklamalar yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,Kürecik Füze Kalkanı’nın  NATO kılıfına bürünmüş bir ABD üssü olduğunu, ABD’nin yaptırımlarına karşı üssün kapatılmasının gündeme gelmesinin, inkar edilen bu gerçeği bir kez daha ortaya çıkardığını ifade etti. AKP’nin 2011 yılında Türkiye’ye halktan ve meclisten habersiz, bir ateş gömleği giydirdiğini, Kürecik Füze Kalkanı’nın NATO projesi olduğunu söylemelerine rağmen projenin hazırlayıcısının, uygulayıcısının, kumandasının  ABD’de olduğunu sürekli inkar ettiğini belirten Ağbaba, “AKP’nin tüm yetkilileri ABD Türkiye’yi her köşeye sıkıştırdığında ekran karşısına geçip ‘İncirlik ve Kürecik’ kartlarını ortaya koyuyor. Ancak bugüne kadar laftan öteye hiçbir adım atılmadı.İncirlik ve Kürecik iç politika malzemesi yapılıp, kitlelerin gazını almak için kullanılmayacak kadar ciddi bir meseledir.Bu anlayıştan vazgeçip, dik duruş sergilenmeli, Türkiye’yi tehdit eden üsler derhal kapatılmalıdır” dedi.

BİR GÜN DE DİK DURUN!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, üssün tek amacının İran ve çevresinde bulunan ülkelerin İsrail’e karşı herhangi bir hava tehdidinde savunma görevi görmesi olduğunu, menfaatler ters düştüğünde Kürecik’in Türkiye’ye karşı kullanılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ağbaba, üssün kapatılması için ABD’nin yaptırımlarını beklemenin ‘kabul edilemez’ olduğunu söyleyerek, “Madem ABD Türkiye’ye karşı yaptırım uygularsa Kürecik Üssü’yle ilgili karar alacaksınız, şayet samimiyseniz ABD’nin kararlarını niye bekliyorsunuz? Bir gün de dik durun.Milletvekillerinin bile içerisine girmesine  izin verilmeyen üssü kapatın, neyi bekliyorsunuz? AKP, hem iç politikada hem de dış politikada acizlik içinde. ABD Yatırım uygulamazsa AKP Üsse dokunmayacak. İddia ediyorum, ABD yaptırım uygulasa bile AKP’nin Kürecik Üssü’nü kapatmaya gücü yetmez.Sonuçta Kürecik’te bölgeyle ilgili tüm veriler toplanmaya, ABD ve İsrail’e aktarılmaya devam edecek.Türkiye için üzüntü verici bir durum” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Ağbaba, Kürecik Radar Üssü önündeki protesto eyleminde

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    Ancak boş boş konuşmayı bilirsin! Dışardan bize kinsenin saldırmaya gücü yetmez için rahat olsun! Sen korkma sen ve senin zihniyetinde olan cehapeliler iç ve dış teröristlerle iş birliği yapmayın vatanımıza kastetmeyin yeter...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı44 (4 yıl önce)
    hükümet küreciği gerçekten kapatmaya çalışırsa ilk önce karşı çıkacak chp olacaktır.bu zihniyet deniz gezmişi asan sonra da her yıl mezarına giden parti değilmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tayyar (4 yıl önce)
    Saçmalığa bak FÜZE KALKANINA HAYIR nedemek oluyor Ülkemizi işgal etsinler ermeniler ve bizim zihniyetteki insanlar ve bunu da engelleyecek ve durduracak kimse yada herhangi bir güç olmasın demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    Gözlüklü abi Arka Sokaklardaki Rıza Baba ya benziyor ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Temizer 44 (4 yıl önce)
    NK rumuzlu arkadaş size kitabın ortasından cevap vermiş. Bunun cevabını verin sizden bir Dik duruş görelim sayın Ağbaba....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (4 yıl önce)Temizer 44 isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın, Temizer 44, Nk nın verdiği cevabı çok beğenmişsin. Birde 29 Ekim 2013 tarihinde pyd ye destek için Irak topraklarında Tükiye topraklarına geçen ( Nusaybin de rahatsız oldukları için TÜRK BAYRAKLARI toplatan ) barzani eşkiyasının peşmergelerine kim müsade etti ? Lahmacun paralrına kadar ödediğiniz eşkiyaların hesabını AĞBABA ya değil seçtiğiniz diğer 4 vekile sorun.
    0
    0
    Yanıtla
  • remzi (4 yıl önce)
    malatyanın 6. akp li vekili
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit var (4 yıl önce)remzi isimli kullanıcı yorumuna
    CHP nin Vekiline Ne Oldu ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Nk (4 yıl önce)
    Bu ucuz şovları bırakın sayın vekil. ABD'nin kurup desteklediği YPG'yi terör örgütü görmeyen ve "ABD mi bize saldıracak kime karşı alıyoruz S400 leri" diyerek olayı ve Milletimizin karşı karşıya bulunduğu riskleri basitleştirmeye çalışan Parti'nin vekilisiniz... Unutmayın lütfen...
    0
    0
    Yanıtla
  • Muammer (4 yıl önce)Nk isimli kullanıcı yorumuna
    Duygularıma tercüman olmuşsunuz,tebrike ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • küreciğe gitmeye şov dersiniz.Adam kürecik iyidir deyip savunsa bunlar Amerikancı dersiniz.ne olduğunuz belli değil ki sizin.ypg ye 50 defa terörist dediler.ama hala kafanızın dikine gidersiniz.Bir defa olayı da çarpıtma.ABD mi saldıracak demedi.Alaycı tavırla YPG mi bize saldıracak dedi.yani onlar kimki bize saldırsın dedi.ama anlamak isediğiniz gibi yada size öğretilen gibi cevap verme kardeşim.azıcık sorgulamasını öğrenin.Malatyanın sorununu mecliste hangi AKP li vekil dillendiriyo bana göster oy atmazsam namerdim.Kardeşim size Veli ağbaba gibi adamlar yaramaz.Ağam paşam gibi adamlar yarar
    0
    0
    Yanıtla