SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaptaja Sızma Olmuş! İçme Suyu Bulandı

0
Güncellendi - 2018-10-29 00:14:28
Kaptaja Sızma Olmuş! İçme Suyu Bulandı
A- A+ PAYLAŞ

"HER ŞEY KONTROL ALTINDA"... MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, iki gündür yağan yoğun yağışlar nedeniyle içme suyunun kaynağı olan Gündüzbey-Pınarbaşı'ndaki kaptajda* dereye yakın gözeye yağmur suyu sızıntısı nedeniyle bazı bölgelerde musluklardan bulanık su aktığını belirterek “Gece boyuncu MASKİ ekipleri tüm gücüyle çalıştı. 3 ayrı gözeden gelen kaptajda bu gözelerin birine nereden geldiği belli olmayan bir sızıntı gerçekleşti. Ama öğleden sonra bu sorun çözüldü ve her şey kontrol altında” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, Özalper Mahallesi ile bölgeye yakın bazı mahallerde musluklardan bulanık ve çamurlu su aktığı yönünde vatandaşların şikayetlerine ilişkin Yeni Malatya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Herhangi bir mahallede veya bölgedeki şebekelere bir sızıntı yok. Ancak içme suyu kaynağımız Kaptaj bilindiği üzere 3 gözeden oluşuyor. Bu gözelerden dereye yakın olanına nereden geldiği belli olmayan bir yağmur suyu sızıntısı oldu. Bu nedenle dün gece itibariyle Yakınca, Bostanbaşı ve Gündüzbey’deki hattı kestik. Suyu tahliye ettik. Tüm ekiplerimiz gece boyunca çalıştı. Ekiplerimiz 24 saat sahada olmaya devam edecek. Öğleden sonra durum kontrol altına alındı” diye konuştu.

İçme suyunda halk sağlığını tehdit edecek bir durumun olmadığını vurgulayan MASKİ Genel Müdürü Mumcu, gün boyunca Halk Sağlığı ve MASKİ ekiplerinin kentin değişik yerlerinde içme suyu numunesi aldığını, klorlama çalışmalarının aksatılmadan yapıldığını ve herhangi bir riskin bulunmadığını belirtti.

____

* KAPTAJ: Dağınık su kaynaklarının bir araya toplanması ve mevcut suların sağlıklı ve teknik bir şekilde isale hattına verilmesi için yapılan tesis.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Malatya Kaptaj

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • eski akpli (5 yıl önce)
    Seç gelsin artik
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (5 yıl önce)
    Bi suyumuz vardı onuda hallettiniz ellerinize sağlık belediye ve iş bilmez maski yetkilileri.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    MASKİ! daha bu ne ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    İlk kez yagmur yağmıs Malatyaya. Geçin bunları. Hangi liyakatsız işçiniz hangi yanlıs hata ile işi bulandırdı? Siz bunu açıklayın sayın İşletme mezunu başkan!!!!! (liyakat liyakat liyakat...) Hayatında eline su anahtarını almayanı başkan yaparsan olacağı bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (5 yıl önce)
    Suların bulanık akması , biraz önce bahsettiğim HES çalışmalarının bir sonucu olabilir mi diye insanın aklına geliyor.Bence yağmur işin kılıfı gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (5 yıl önce)
    Birkaç ay önce Kuyuönü Mezarlığı karşısındaki MASKİ’ye ait su deposu alanında törenle HES temeli atıldı. Törende tüm belediye yetkilileri vardı.Temeli atılan HES enerji üretecek.Su deposuna giren su borusunun önüne bir su türbini monte edilecek.Su, bu türbinin kanatları arasından geçecek ve bu şekilde elektrik üretilecek.Türbinden çıkan su depoya girecek ve bu su şebeke ile evlerimize gelecek biz de bu suyu içeceğiz.Bu tip türbinlerde, su zamanla türbin kanatlarında aşınmalara yol açar.Aşınmayla suya karışan metal parçacıkları ve suya karışabilecek diğer atıklar suyu kirletecektir. Malatya Büyükşehir Belediyesi kendince çok akıllı bir iş yapmış.Müthiş bir iş buluş yapmış ki alayla valayla tören yaptılar.Böyle bir HES ‘in başka yerlerde örneği varmı?Yani bu şekilde içme suyu üzerine kurulmuş ve çalışmakta olan bir HES, başka belediyelerce işletilmekte midir?Şimdiye kadar başka belediyelerin aklına böyle bir tesis kurmak neden gelmemiştir.Malatya belediyesi bu tesisi kurmakla bir taşla iki kuş vurmak istemiştir.Yani; içtiğimiz suda elektrik elde edecek bu elektriği kullanacak ve aynı zamanda da içme suyunu vatandaşa içirecek parasını alacak.Allah bu yöneticilerimi başımızdan eksik etmesin! Amin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (5 yıl önce)
    26 Ekim Cuma sabahı Fahrikayahanda su hafif bulanık aktı. Dikkat etmesen anlaşılmiyordu. Akşamında sorun kalmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • onurgs44 (5 yıl önce)
    güzellim suyunda içine ettiniz en sonunda malatyanın suyu gibi su mu vardı eskiden simdi içilmiyor bile sayenizde milletçe tebrik ediyoz sizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (5 yıl önce)
    ACİLEN İSTİFANIZI TALEB EDİYORUZ
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (5 yıl önce)
    güzelim suyu ne hale getirdiler suyun kaynakta olduğu memlekette damacana ile su alır hale geldik suyu bu halegetirenlerden Allah hesabını soracak. yazık yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Ulala (5 yıl önce)
    Arkadaşlar maski şebekeye artezyen den su basıyor. Çamurlu su artezyen den geliyor olabilir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Sizden birşey olmaz ev 5tl isyeri 10.tl yazık ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Sağlık ve Malatya'nın içme suyu söz konusu Yalakalık yapan arkadaşlar var. Bunun vebalinden kimse kurtulamaz. Malatya'nın tamamını ilgilendiren konuda senin adamın benim adamım söylemleri yerine MASKİ neyin peşinde ona bakmak lazım. su paraları boşa aksa da alınacaktır. Alırlar bir kuruşunu bile bırakmazlar. Bunları da geçtik Kaynak neden kirlendi Malatya büyükşehir belediye başkanı bunu neden açıklamıyor. Neden çekiniyor. Yoksa Kaynağı besleyen damarlarda Adıyaman tarafında taş ocaklarının etkisi var mı? Bu taş ocakları halen Çalışıyor mu? Bunları sorgulamak lazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    1967 yılında doğan Ertan MUMCU, 1983 yılında Turan EMEKSİZ Lisesinden mezun oldu. Üniversite Öğretimini, Gazi Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünden mezun olarak tamamladı. 1991 ile 1997 yılları arasında Ankara'da özel bir firmada Muhasebe ve Finans Departmanında çalıştı. 1996 yılında Ankara SMMM Odasından Mali Müşavirlik Unvanını aldı. 1998 ile 2003 yılları arasında Malatya'da özel sektörde Bağımlı Mali Müşavirlik yaptı. 2003 yılından 2009 yılına kadar olan sürede serbest çalıştı. 2003 ile 2009 yılları arasında Malatya SMMM Odasında Denetim ve Yönetim Kurulu Üyeliklerine seçilerek Meslek Odasında görevlerde bulundu.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    Çamurda akar,mil de akar.kimse kusura bakmasın.günümüzde liyakat ve işin ehli diye bir kavram kalmamıştır.malatya yı geçtim türkiye bu durumda.ülke olarak işi ehline vermedikçe,bu memlelet düzelmez.eskiden malatya ya ne yağmur yağardı.2 gün yağdı yok efendim sızma olmuş.bende şunu söyleyeyim.bu yağmur bu kadar kısa sürede kaynağa karışıyor ise malatyanın suyu bitmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Maski Genel Müdürü 'BİLİNMEYEN BİR YERDEN SIZINTI VAR DİYOR ANCAK HEMEN ARDINDAN HERŞEY KONTROL ALTINDA DİYOR. İNANILMAZ ÇELİŞKİ VE SAMİMİYETSİZLİK.
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (5 yıl önce)
    malatya da en çok sorun neden maski de oluyor en cok yorum alınan alan oluyor maski saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Selfi (5 yıl önce)
    Malatya lisesinde selfi çekeceğine bu işlerle ilgilense Şevket keskin
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıklılı (5 yıl önce)
    Hala çamur akıyor, muslukları kaç saattir boşa akıtıyoruz, su saati tıkır tıkır dönüyor. Herhalde MASKi akan bu çamurlu suyun parasını almaz. Acil önlem alınmalı. Malatyalı bunu hak etmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Ben zafer mahallesinde oturuyorum suyumuz eskiden hiç kokmazdı şimdi tuhaf bi koku gelmeye başladı
    0
    0
    Yanıtla
  • Nesepsiz Kırık Ahmet (5 yıl önce)
    bu belediyeden ne istiyosunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen bilmezsin gakko.eski temiz sakin organik malatya yı istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Yıllardır sömürdünüz memleketi artık yeter bir adım ileri götürmediniz bu şehri. Trafik sorun yollar sorun on küsür yıldır bir çevre yolu yapamadınız yaptıramadınız HAVAALANI balon çıktı mal mülk sevdanız bitti ise doymuş olmanız zor ama doyum noktasına geldiyseniz az şu halk için çalışın
    0
    0
    Yanıtla
  • hüseyin (5 yıl önce)
    bostanbaşında cuma günü gece 22.00 a kadar çamur aktı hayatımda ilk defa çeşmeden çamur aktı maski allah bildiği gibi yapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (5 yıl önce)
    Duyan da zannedecek ki, Malatya'ya ilk defa yağmur yağdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (5 yıl önce)
    Bu iş yağmur suyu sızıntısı değil. Yarım asırdan fazladır bu şehirde aynı suyu içiyorum. Böyle bir kirlilik 1964 de idi sanırım büyük depremde olmuştu. Kanaatimce Kaptajda birileri bir şeyler yapıyor. Kaynakta problemler başladı. Çok acil ve ciddi araştırma yapılmalıdır. Yoksa yazık olacak Malatya'ya...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübegli (5 yıl önce)Haci Bilen isimli kullanıcı yorumuna
    Kaptajda oynama yok fakat kaptaja giden köprü çalışmasından (yeniden köprü yapıyorlar) dolayı gözlere aşırı yağmurdan dolayı dere suyu karışmıştır. Telaş etmeyin olağan şeyler bunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan KARDES (5 yıl önce)
    Yani ertan mumcu isini gucunu birakmis cani skilmis diye kalkmis malatanin suyuna camur katmis..sevgili hemserilerim,yorumlarin tamami haksiz ve acimasizdir...malatyadan baska butun illerde zaten musluk suyu yillardir icilmiyo...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Demek ordaki evlerin ve besilerin pisliği fosiftik kutularımda suyumuz a karışıyor Kozlu da yapılaşmayı durdurun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Sayın Mumcu neyi kontrol altına aldınız hala aynı sıkıntı devam ediyor. Ayrıca güzelim Malatyamın güzelim suyunu bitirdiniz ellerinize sağlık. Bu da yetmedi en pahalı şekilde bizlere bu suyu veriyorsunuz. Maski nin başında ne işiniz var..
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (5 yıl önce)
    Saat 20.45 hala musluklardan aynı şekilde akıyor su içilmiyor,neyi kontrol altına aldınız maski'yi arıyorum yok çalışma var yok depo temizliği var yalan söylüyorlar halkı kandırmaya devam,temiz bir suyumuz vardı onuda berbat ettiniz Allah sizi bildiği gibi yapsın ,mahalledeki 101 de su kalmadı marketlere çalıştınız yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • Su firma ları batmaz sağolsun maski ve işe yaramaz elemanları artı yönetim i varr
    0
    0
    Yanıtla
  • Meltem (5 yıl önce)
    Seyhbayram mahallesi tüm komşular rahatsız su yüzünden dünden bu saate millet hastanelerde
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (5 yıl önce)
    Bir suyumuz kalmıştı. Oda sayenizde kirlendi. Bize acımıyorsanız çocuklara acıyın
    0
    0
    Yanıtla