SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Maskeli Baskın ve Cinayetle İlgili 3 Tutuklama

0
Güncellendi - 2020-12-07 20:17:14
Kar Maskeli Baskın ve Cinayetle İlgili 3 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 21 Temmuz gecesi Çevre Yolu yan yol üzerinde bulunan bir çay ocağına, motosikletle gelen kar maskeli 2 kişinin düzenlediği, 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 7 şüphelinin yakalandığı, bunlardan 3'ünün mahkemece tutuklandıkları, 4'ünün ise adli kontrolle serbest bırakıldıkları bildirildi.

KAR MASKELİ SALDIRGANLAR..

21 Temmuz gecesi, Uçbağlar Mahallesi sınırlarındaki çay ocağına, motosikletle gelen kar maskeli 2 kişi, burada oturan 3 kişinin üzerine tabancayla ateş açmışlardı. Olayda kurşunların isabet ettiği Mehmet İbiş ile Ferdi Akpınar ve Yunus Harputlu yaralanmışlardı.

Silahlı saldırganlar geldikleri motosikletle kaçarken, yaralılar Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılmışlar, bunlardan 38 yaşındaki Mehmet İbiş kurtarılamayarak hayatını kaybetmişlerdi.

4 AY SONRA AYDINLATILDI..

Olayla ilgili araştırma ve soruşturmayı sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü'ne, İstihbarat Şubesi de destek verdi ve 4 ay süren çalışma sonucu, 7 kişinin olayla ilgili oldukları belirlendi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili talimatının ardından, 2 Aralık sabahı Asayiş, İstihbarat, Özel Harekat ve Çevik Şube Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla ortay bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, 7 şüphelinin tamamı silah ve mühimmat ile yakalandılar.

Sorgularının tamamlanmasından sonra Pazar günü adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.G., F.G. ve S.E. "Kasten Adam Öldürme" suçundan tutuklandılar. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldılar.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AÇIKLAMASI..

Silahlı saldırı ve cinayetin ardından başlatılan araştırma- soruşturma sonucu gerçekleştirilen operasyon, ele geçen malzemeler ve şüphelilerle ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu bilgi verildi:

"21.07.2020 günü Uçbağlar Mahallesinde meydana gelen F. A. ve Y. H. isimli şahısların ateşli Silahla yaralanması, Mehmet İBİŞ isimli şahsın Ateşli Silahla Öldürülmesi olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda; Motosikletli iki şahsın olay yerine geldiği ve olayı gerçekleştirerek olay yerinden kaçtıkları tespit edilmiş, yapılan teknik ve istihbarı çalışmalar neticesinde olayın şüphelisi oldukları değerlendirilen F. G., M. G., S. E., B. S., D. S., İ. S. ve M. F. A. isimli şahıslara yönelik 02.12.2020 günü Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Asayiş, İstihbarat, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleri ekiplerinin katılımıyla eş zamanlı planlı operasyon yapılmış, adı geçen şahısların tümü yakalanmış ve şahısların ikamet, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda;

1 adet ruhsatsız tabanca,

35 adet mermi,

3 adet ruhsatsız tüfek,

1 adet havalı tabanca,

38 adet av tüfeği fiseği,

1 adet keskin nişancı dürbünü,

1 adet kılıç,

3 gr esrar maddesi ve uyuşturucu madde kullanımında kullanılan aparatlar ele geçirilmiştir

Şahıslar Cinayet Büro Amirliğinde alınan ifadelerinin ardından 05.12.2020 günü Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş olup F.G., M.G. ve S.E. isimli şahıslar tutuklanmış, M.F.A., B.S., İ.S. ve D.S. isimli şahıslar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır."

malatyahaber.com- Burhan KARADUMAN, SG- Bülten

ARŞİV FOTO: 21 Temmuz gecesi meydana gelen saldırıdan sonra olay yeri (AA- iha)

Olayın şüphelilerine yönelik yapılan operasyonda ele geçen silah ve malzemeler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Babuğdu (3 yıl önce)
    uyuşturucu içenler sanmasınlar bana bişey olmaz diye, çaresiz dertlere düştünmüydü mal mülk kurtarmaz. dert çok Allah büyük
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayb (3 yıl önce)
    Aynen komsu komsunun tavuğunu kaz sanar. Sakla sarı samanı gelir zamanı. Atalarımız çok doğru sülemiş sülemiş de işte bizimkiler kuyu açmamış şebeke suyu kireçlidir mecburen bekletmek gerek atam Bilge Kağan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (3 yıl önce)
    Ercan müdür geldikten sonra malatya güvenlik anlamında rahatladı inşalla daha iyi olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Cezelar caydırıcı değil.10 yıl yatar çıkar.halbuki 40 sene indirimsiz falansız filansız ceza alması lazım.şu iyi hal durumuda artık kaldırılmalı.adam suç makinası,takım elbise giydimi iyi halli oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski Malatyaspor (3 yıl önce)
    Uyuşturucu madde kullanımında kullanılan (Aparatlar) ele geçirilmiştir aparat Almanca karşılığı malzeme yani malzemeler Türkce malzemeler yazmak çokmu zorda yabancı dili sokuyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu Davut (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer yine kürkçü dükkanı
    0
    0
    Yanıtla