SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karabağ, Türk- İslam Yurdudur"

0
Güncellendi - 2020-09-30 02:27:23
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği Ermenistan’ının dost, kardeş ülke Azerbaycan’a karşı düzenlediği hain saldırıları kınamak ve Azerbaycan’ın yanında yer aldıklarını belirtmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Pandemi sürecinden dolayı bir araya gelemeyen Malatya Kent Konseyi Genel Kurul üyeleri olan STK’lardan gelen talepler doğrultusunda Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan bir basın açıklaması yaparak Azerbaycan’a olan desteklerini yineledi.

Yapılan basın açıklamasında Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan şunları dile getirdi;

"Azerbaycan yöneticilerinin sık sık dile getirdiği ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın içtenlikle benimsediği “Bir millet iki devlet” veciz sözünün muhatabı can Azerbaycan ermeni saldırılarına karşı kahramanca direniyor. Büyük Selçuklu Devleti’nden itibaren yüce milletimizin feth ederek yerleştiği Kafkasya’nın bu güzel toprakları o gün bu gündür kardeşlerimizin yaşadığı bir coğrafyadır. Azerbaycan, İlhanlıların, Akkoyunluların, Karakoyunluların ve Osmanlı Devletinin kutlu günlerini gördü. Uzun bir zaman diliminde başta Safeviler olmak üzere Avşarların, Kaçarların yönetiminde İran topraklarına bağlandı. İran’la Rusya arasında yapılan 1828 Türkmençay Antlaşması ile Aras Nehrinin kuzeyini teşkil eden Kuzey Azerbaycan Rusya’ya bırakıldı. Bugün Azerbaycan-Ermenistan sorununun görünen sebebi olan Karabağ, tarih boyunca Azerbaycan’ın en güzel bölümlerinden birini oluşturan bir Türk-İslam yurdudur."

Artan; “Ruslar 19. yy. boyunca Azerbaycan Müslümanlarını zorla ve ağır baskılarla yurtlarından sürüp yerine Ermenileri yerleştirmeye başladı. On binlerce Müslüman Karabağlı Osmanlı Devleti’ne ve İran’a sığındı. 2. Abdülhamit devrinde Karabağ muhacirlerine bağrını açan Osmanlı Devleti bu mazlum halkın hayatta kalabilmesi için Anadolu’da yerleşim yerleri kurdu. Bunlardan birisi de Malatya’mızın şirin ilçesi Yazıhan’a bağlı Hamidiye Köyüdür. Bu köy Karabağlı muhacirlerin yanı sıra Rus zulmünden kaçan Dağıstanlı Müslümanların da sığınağı oldu” dedi.

Karabağ’ın 28 Mayıs 1918’de kurulan bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti’nin doğal bir parçası olduğuna vurgu yapan Genel Sekreter Artan, Azerbaycan’ın, 28 Mayıs 1920 de SSCB’nin bir parçası olarak bağımsızlığını kaybettiğini, 1943 ve 1953 yıllarında Sovyetler Birliğinin başına geçen eli kanlı diktatör Stalin’in, ülkesindeki bütün Müslümanlara olduğu gibi Azerbaycan Türklerine de kin ve nefret hisleri beslemesi neticesinde bu zorbanın, Kırım Tatarlarını, Çeçenleri, Ahıska Türklerini ve diğer Müslüman kavimleri Sovyetler Birliğinin derinliklerine sürererek ve yüzbinlerce kişinin şehit olmasına sebep olduğunu ve döneminde Karabağ, Dağlık Karabağ adıyla Ermenilerin kontrolünde Azerbaycan’a bağlı özerk bölge haline getirildiğini söyledi.

Artan; “1980’lerde başlayan ve 1990’larda doruğa çıkan Sovyetler Birliğinin çökme süreci Azerbaycan’ı da etkiledi başladı. 18 Ekim 1991’de bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti kuruldu. 1992 ve 1993 yıllarında Uluslararası sermaye ve ermeni diasporası tarafından örgütlenen ermeni teröristler alçakça saldırılara başladı. Bu tarihten sonra teröristler Karabağ’ı ve civarındaki tartışmasız Azerbaycan toprağı olan şehirleri işgale başladı. Karabağ ile Ermenistan arasında olup Azerbaycan’ın öz parçası olan Laçin koridorunu ve Azerbaycan’ın kadim şehirleri, Kelbecer, Ağdam, Cebrail, Kubatlı ve Fuzuli şehirlerini işgal etti. Bir milyondan fazla Azerbaycan Türkü kendi ifadeleri ile kaçkın durumuna düşüp kendi ülkesinin sair şehirlerine sığındı. Bugün Azerbaycan’ın % 20’si Ermenistan Cumhuriyeti tarafından örgütlenen sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti adını alıp Ermenistan’la birleşme kararı alan teröristlerin işgali altındadır. Türkiye Devleti ve halkı o günden beri Azerbaycan halkının yanında yer almaktadır. Son günlerde saldırgan Ermeniler önce Tovuz bölgesine sonra da uluslararası teröristlerin yerleştiği Karabağ doğusundaki Azerbaycan topraklarına saldırılara başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın maddi ve manevi desteği ile Azerbaycanlı kardeşlerimiz saldırıları durdurduğu gibi onlarca yıldır işgal altında olan bir kısım yurt topraklarını 27 Eylül 2020’de işgalden kurtardı” diye konuştu.

Genel Sekreter Artan; “Malatya Kent Konseyi olarak Azerbaycan’ın kahraman Mehmetçiklerini bütün kalbimizle desteklediğimizi, dost düşman herkese ilan ediyoruz. Unutmayalım ki taşnakçı Ermenistan yönetiminin amacı Karadeniz’den Hazar denizine ve Akdeniz’e uzanan bir terör devleti kurmaktır. Bu anlamıyla Karabağ’ı savunmak Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu, Doğu Karadeniz’i ve Çukurova’yı savunmaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız