SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karaduman Ölüm Yıldönümünde Anıldı

0
Güncellendi - 2021-09-03 15:54:13
Karaduman Ölüm Yıldönümünde Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Haydar Karaduman vefatının 3. Yıldönümünde anıldı. Karaduman için düzenlenen panelde ise konuşmacılar, Karaduman’ın Malatya’nın bir değeri olduğunu belirterek, adının Malatya’da bir caddeye verilmesi istendi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Haydar Karaduman’ı anma etkinliği Şehir mezarlığındaki mezarı ziyaret edilerek başladı.

Haydar Karaduman’ı anma programı ise Malatya Gazeteciler Cemiyetinde yapıldı. Malatya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Eski Beleidye Başkanı Naci Şavata, Malatya Söz Gazetesi'nden Duran Özkan ve Gazeteci Bülent Yalvaç, vefat eden Haydar Karaduman’ı anlattılar.

MGC Kurucusu Haydar Karaduman’ın örnek bir basın mensubu olduğunu ve güçlü bir kalemi olduğunu ifade eden Naci Şavata “Haydar Bey saygın bir isimdi, hoşgörülü ve Malatya basınına yıllarca hizmet etti, Cemiyeti kurdu, basın mensuplarını bir araya getirdi. Böyle duayen isimleri anmak isteyen Cemiyeti de kutluyorum. Haydar Karaduman ismini yaşatmak için Malatya’da bir caddeye adı verilmelidir” dedi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, ANAVATAN Partisinin birleşme öncesinde Merkez Yürütme Kurulu üyesi olduğunu belirterek “DP ile birleşmeden sonra sıkıntılar yaşadık. Özal’ın resmini parti binasından indirdiler. Bir resmi ben alıp eve götürdüm, diğerini kime vereyim diye çok düşündüm. Resmi alıp Gazeteciler Cemiyetine getirdim, Haydar Karaduman’a verdim, beni tebrik edip kutladı, sonrada resmi Cemiyetin baş köşesine astı. Bakın resim hala orada duruyor. Bu nedenle Haydar Abi muhteşem bir insandı, Rahmetli Özal ile sıkı diyaloğunu bilirdim, gelir görüşürdüm. Bundan sonra Haydar Karaduman ve diğer basın mensuplarını anmalıyız ve isimlerini cadde ve sokaklara vererek yaşatmalıyız” diye konuştu.

Malatya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Karaduman ile yıllara dayanan dostlukları olduğunu belirterek “Haydar Baba derdik, keskin bir kalemi vardı. Rahmetli Özal’ı bile eleştirir, iyi, ile güzelden yana olmasını bilirdi. Rahmetli Özal’da bu eleştirileri dinlerdi, onu Başbakanlık ve Çankaya’ya davet ederdi. Yazılarında bunu görürdük. Malatya Gazeteciler Cemiyetini kurdu yıllarca başkanlık etti.  Haydar Baba ismini layık olduğu yere vermeliyiz. Malatya Büyükşehir Belediyesi bu teklifi değerlendirmelidir” ifadelerini kullandı.

Malatya SÖZ Gazetesi Sahibi Duran Özkan, rahmetli Karaduman ile yönetimde bulunduklarını, birçok etkinlikler düzenlediklerini belirterek “Haydar Abi çok önemli bir şey daha yaptı. Gazetecileri ev sahibi yaptı, proje hazırladı ve bu gün çok sayıda gazeteci onun sayesinde ev sahibi oldu. Adını yaşatmalıyız, daha etkin anma toplantıları yapmalıyız” diye belirtti.

Gazeteci Bülent Yalvaç da “Haydar abi sembol basın duayenlerimizden biridir. Karşılıklı rekabet günleriydi, bir programda eleştirmişim, gece beni aradı, mahçup oldum, sabah geldim, özür diledim. Bu olay bana çok şeyler öğretti. Haydar Abinin adının bir caddeye verilmesi bizi mutlu eder. Bundan sonra anma etkinliklerini yapmalıyız. Duyunca hemen koşup geldim. Haydar Abiler gibi diğer vefat eden basın emekçilerini de anmalıyız”ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız