SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakaya Gölüne 2,6 Milyon Yavru Balık

0
Güncellendi - 2018-10-12 04:42:23
Karakaya Gölüne 2,6 Milyon Yavru Balık
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kale ilçesinde Karakaya Baraj Gölü'ne Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından 2 milyon 680 bin balık yavrusu bırakıldı.

Karakaya Baraj Gölü'nü balıklandırma çalışmaları kapsamında DSİ Keban Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından üretilen 1 milyon 380 bin pullu sazan, DSİ GAP 15. Bölge Müdürlüğü tarafından üretilen 300 bin şabut ile 1 milyon pullu sazan yavrusu uzmanların gözetiminde baraj gölüne salındı.

Kale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Mustafa Candaş AA muhabirine yaptığı açıklamada, göletlerdeki doğal yaşama önem verdiklerini söyledi.

Su kaynaklarını korunması ve kirletilmemesi gerektiğini dile getiren Candaş, "Bakanlığımızın avcılık hususunda belirlediği kurallara titiz şekilde uyulması geriyor. Sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği açısından Tarım ve Orman Bakanlığının tebliğlerine uyulmalı. Gerek su kaynaklarına yeni bırakılan, gerekse de suda mevcut diğer yavru balıkların gelişimlerini tamamlamaları ve en az bir kez üreyebilmeleri için avcılık sırasında yakalanan küçük balıklara herhangi bir zarar verilmeden suya bırakılması önemli." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Vatandaş (5 yıl önce)
    Hasırcılar, boran, toygar ve feribot iskelesi civarlarında aşırı avlanma ve küçük balıkları avlama çok yapılıyor. Ne denetleyen var ne sorgulayan, iki kuruş için küçük balıkları yakalıyorlar. Balıkçılar ve amatör oltacılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • salih (5 yıl önce)
    televole diye tabir edilen ve bu yavrulara zarar veren avlanma aracını lütfen kullanmayalım.Suların içinde unutulan ve suya atılıp bırakılan televoleler çok zarar veriyor....
    0
    0
    Yanıtla