SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakuz Madenine Kimler Talip Oldu, Alan Kim?

0
Güncellendi - 2021-09-24 22:46:33
Karakuz Madenine Kimler Talip Oldu, Alan Kim?
A- A+ PAYLAŞ

346 MİLYON TL TEKLİF VERDİ.. Özelleştirme kapsam ve programında bulunan ve ruhsat hukuku Sümer Holding A.Ş.'ne ait Hekimhan Karakuz Demir Maden Sahası'nın 9 Eylül 2021 tarihinde Ankara'da yapılan özelleştirme ihalesi sonrasında, ihalenin nihai pazarlık görüşmesine teklif sunan 12 firmanın davet edildiği öğrenildi.

Önceki gün yapılan ve aralarında Erdemir Madencilik A.Ş. ve Eti Bakır A.Ş.'nin de bulunduğu 12 firmanın katılımı ile yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, en yüksek teklifi 346.000.000 TL (Üçyüzkırkaltımilyon) ile 'D Mineral ve Madencilik Anonim Şirketi' vermişti.

İhalede en yüksek teklifi veren şirketin bağlı olduğu Dimer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk kimdir?

Hekimhan Karakuz Madenleri için en yüksek teklifi sunan, D Mineral ve Madencilik Anonim Şirketi, merkezi Diyarbakır'da bulunan Dimer Grup (Diyarbakır Mermer)'a ait bir şirket olarak faaliyet gösteriyor.

D Mineral ve Madencilik A.Ş.'yi bünyesinde bulunduran Dimer Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk'ün (fotoğraftaki), eski bir gazeteci olduğu, 1989 yılında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Basın Danışmanı olarak çalıştığı öğrenildi.

1980 öncesi Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nde görev yaptığı, Cumhuriyet Gazetesi’nde çalıştığı belirtilen Dimer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk’ün, bir dönem Özgür Gündem ve Evrensel Gazeteleri’nde görev üstlendiği ifade ediliyor.

Raif Türk’ün şimdilerde faaliyet gösterdiği madencilik sektörüne, gazetecilik yıllarında, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde kurduğu mermer ocağı ile girdiği ve hızlı bir yükselişle sektördeki payını büyüttüğü belirtiliyor.

AKP'ye referandumda 'evet' desteği için çalıştı

Raif Türk'ün, 12 Eyül 2010 Anayasa Değişikliği Referandumu'nda AKP'yi desteklediği ve referandumda 'Evet' oyu kullanılması ve referandumun Güneydoğu Anadolu illerinde boykot edilmemesi için çalıştığı belirtiliyor.

Şirketin web sayfası 'yapım aşamasında'

Bu arada, Karakuz Madenleri için en yüksek teklifi sunan D Mineral ve Madencilik A.Ş.'nin kurumsal internet sitesinin aktif olmadığı; şirket hakkında bilgi edinmek isteyenleri, internet sitesine girdiğinde, "Web sayfamız yapım aşamasında" yazısı ile karşılaştığı görülüyor.

Hekimhan Karakuz Demir Maden Sahası’nın özelleştirme ihalesine katılan firmaların isim ya da unvanları ise şöyle:

-Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

-Hestaş Madencilik Petrol İnşaat Haritacılık Ticaret Anonim Şirketi

-CTC Enerji Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

-Güncem Madencilik İnşaat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi

-Yakın Madencilik ve Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi

-D Mineral ve Madencilik Anonim Şirketi

-Hekimhan Madencilik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

-Space Madencilik Anonim Şirketi

-Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi

-Eti Bakır Anonim Şirketi

-Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi

-Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi

Güler HAZAR, malatyahaber.com

GÖRSEL: Karakuz Madenini alan şirketin web sayfası

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Asım (2 yıl önce)
    Çok yakında Diyarbakır ve çevre illerden bu madende çalışmak için göçler başlar. Malatya da ki önemli firmaların büyük ortaklarının Diyarbakırlı olması tesadüf müdür.
    0
    0
    Yanıtla