SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karapınar'a Sit Alanı Sevinci

0
Güncellendi - 2020-04-01 06:06:50
Karapınar'a Sit Alanı Sevinci
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge ilçesindeki Karapınar mevkinin, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescil edilmesi sevinçle karşılandı.

Pütürge ilçesi Büyüköz Mahallesi Muhtarı Mustafa Carbuga, Karapınar Mevkinin, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescil edilmesi ve Resmi Gazete'de kararın yayınlanmasını memnunlukla karşıladıklarını ifade ederek, “Burası suyu ile meşhur bir bölge. Yeşilliği de bulunan Karapınar Mevkiinin tescil edilmesi le buraya daha fazla yerli ve yabancı turistin geleceğini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Karapınar mevkinin, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescil edilmesinin en önemli yönünün buradaki akar suyun koruma altına alınmış olacağına dikkat çeken Muhtar Caruba, “Karapınar mevkinin, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescil edilmesi ile artık buradaki suyu başka yere götürmek isteyenler emellerine ulaşamayacaklar” dedi.

Sözü edilen Karapınar mevkinin aynı zamanda Nemrut Dağı ören yerine giden yol güzergahında olduğunu hatırlatan Muhtar Caruba, Karapınar mevkinin, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescil edilmesi nedeniyle buranın daha da değerlendiriliş olacağını, böylece Nemrut Dağı’na Malatya üzerinden gidecek yerli ve yabancı turistlerin de buradan geçerken bu alandan yararlanacaklarına dikkat çekti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Bülent (3 yıl önce)
    Karapınar'da bulunan ve fotoğrafta görülen ucube otelin yıkılıp oranın tekrar eski haline getirilmesi lazım. Yıllar önce buranın eski haline hayran kalan yabancı turistler güzel duygularla Nemrut Dağına gidiyorlardı
    0
    0
    Yanıtla