SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karate İle 'Kadına Şiddete Dur'

0
Güncellendi - 2021-03-13 00:47:59
Karate İle 'Kadına Şiddete Dur'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye japon Shotokan Karate Assocıatıon Malatya İl Temsilcisi Muhammet Kemal Gülşen ile japon Shotokan Karate Assocıatıon Malatya hakem kumite başkanı ve milli sporcu Caner Aygören, kadına şiddete karşı bir proje gerçekleştirdi. Proje kapsamında kadınlara, ücretsiz olarak online karate dersi verilecek.

japon Shotokan Karate Assocıatıon Malatya temsilcisi Muhammet Kemal Gülşen, Türkiye’de her geçen gün kadınlara yönelik, şiddet, cinayet ve cinsel istismarın arttığını kaydederek, ‘kadına şiddete dur’ demek için yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Gülşen, japon Shotokan Karate Assocıatıon Malatya İl Temsilciliği olarak kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yaptıkları çalışma kapsamında, Türkiye'nin bütün bölgelerinden sadece kadınların katılabileceği online karate do savunma dersleri projesini başlattıklarını belirtti.

Malatya’da başlatılan projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu dile getiren Gülşen, “Böyle bir projenin ilk Malatya'mızda online olarak faaliyete geçmiş olması gurur verici” dedi.

Gülşen, JSKA Türkiye Başkanı Hanshi İsmet Turma’ya projelerini destekleyip, katkıda bulunmasından dolayı teşekkür ederek, “Kadına şiddete farkındalık oluşturmak için elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız. Çünkü kadınlar bizim için kutsal bireylerdir” ifadelerine yer verdi.

japon Shotokan Karate Assocıatıon Malatya hakem kumite başkanı ve milli sporcu Caner Aygören ise şimdiye kadar online bir platformdan böyle bir organizasyonun yapılmadığına dikkat çekerek, "Bu projedeki amacımız kadınlara kendi evlerinde online olarak bizlerle birlikte yapabilecekleri kolay ama etkili savunma derslerini öğretmek” dedi.

Aygören, proje kapsamında sekiz haftalık bir eğitim vereceklerini kaydederek, kadınların derslere rahatlıkla katılabilmeleri için eğitimlerin hafta sonları 20.00 ile 21.00 saatleri arasında online olarak verileceğini ifade etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • yvz (3 yıl önce)
    Bu iş karete marete ile çözülmez hele online karete ile hiç olmaz nasıl koşup ısınacaklar ama emeği geçenlere iyi niyetleri için teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla