SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karate Müsabakaları Whatsapp'tan

0
Güncellendi - 2020-11-24 00:48:10
Karate Müsabakaları Whatsapp'tan
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürlüğünün 2020 yılı faaliyet programında yer alan Bay-Bayan Ferdi Kata Müsabakaları 23-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

Bay-Bayan Ferdi Kata Müsabakaları, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (kovid-19) salgını kapsamında bu yıl internet üzerinden gerçekleştirilecek.

Akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulaması olan WhatsApp üzerinden gerçekleştirilecek olan müsabakalara katılmak isteyen sporcular, 05076077788 numaralı hatta eleme turu kata videolarını 23 Kasım saat 24:00’a kadar gönderecek. Belirtilen tarihten sonra gönderilen videolar değerlendirmeye alınmayacak.

Müsabakalar ile ilgili yayınlanan teknik talimatta; 23-30 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan Bay-Bayan Ferdi Kata Müsabakaları WhatsApp üzerinden gerçekleştirileceği, müsabakalara 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 ve 2012 doğumlu bay-bayan sporcuların katılabileceği kaydedildi.

Müsabakalara katılmak isteyen sporcular, 05076077788 numaralı WhatsApp hattına eleme tutu kata videolarını 23 Kasım saat 24.00’a kadar gönderebilecekler. Sporcular; Heian/Pinan/Gekisaidai çizecekler.

2020 lisansı olan sporcuların katılacağı müsabakalarda, sporcuların lisans kontrolü TC kimlik numaraları üzerinden yapılacak. Videolarını gönderen sporcular ayrıca ad ve soyadları ile birlikte çizdiği katanın adını, TC kimlik numarasını, kulübünün ismini de WhatsApp’a yüklediği videoyla birlikte gönderecek.

İlk turların ardından diğer turlara kalan sporcular duyurulacak ve sonraki tura ait katalarının videolarını turdan önceki gün saat 24.00’a kadar yine WhatsApp’a yükleyecekler.

Müsabaka tarihleri şöyle:

Eleme turu-24 Kasım

Çeyrek final-26 Kasım

Yarı final-28 Kasım

Final-30 Kasım

Müsabakalar Dünya Karate Federasyonu (World Karate Federation) ve Türkiye Karate Federasyonu kurallarına göre yapılacak. Video çekimlerinin ev ortamında yapılma zorunluluğu bulunuyor. Spor salonu, bahçe, teras gibi yerlerde yapılacak olan çekimlerin dikkate alınmayacağı bildirildi. Video çekilirken, kameranın yatay şekilde olması ve sabit tutulmasının önemli olduğuna da yer verildi. Ayrıca, video kaydı yapılırken ortamda siyasi içerikli görsellerin olmamasına, kameranın konumunun hakemlerin oturma pozisyonuna göre yapılmasının önemli olduğuna da dikkat çekildi.

Sporcular, video çekimi yaparken arka plana müzik veya ses efekti koyamayacak. Başlama selamından önce ve bitiş selamından sonra boşluk olmadan video çekimleri gerçekleştirilecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız