SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karayolları'nın Yeri Battalgazi Belediyesi'ne

0
Güncellendi - 2020-10-03 02:53:35
Karayolları'nın Yeri Battalgazi Belediyesi'ne
A- A+ PAYLAŞ

NİKAH SARAYI YAPILACAK.. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun talimatlarıyla Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı 81. Şube Şefliğinin bulunduğu 14 dönümlük alan Battalgazi Belediyesi’ne devredilecek. Battalgazi Belediyesi devredilecek alana Nikah Sarayı, Sosyal Tesis, Otopark ve Sosyal Donatı alanları oluşturacak.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilçeye kazandırmayı hedeflediği Nikah Sarayı, Otopark ve Sosyal Tesis projelerini bir takım ziyaretler için Malatya’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na aktararak, destek istedi. Başkan Güder’den projeler hakkında brifing alan Bakan Karaismailoğlu, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı 81.Şube Şefliğinin bulunduğu 14 dönümlük alanın Battalgazi Belediyesi’ne devredilmesi talimatını verdi. Battalgazi Belediyesi, Çöşnük’te ki eski devlet hastanesi karşısında bulunan alana Nikah Sarayı, Sosyal Tesis, Otopark ve Sosyal Donatı alanları oluşturacak. Battalgazi Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında gerçekleştirilecek protokol sonrası, alan Battalgazi Belediyesine devredilecek. Bununla birlikte Battalgazi Belediyesi, Karayolları 81.Şube Şefliğine farklı bir bölgede aynı dönüm arazi ve müştemilatlarıyla birlikte yer temini sağlayacak.

“BÖLGEMİZE MODERN NİKAH SARAYI KAZANDIRACAĞIZ”

Konu hakkında bir açıklamada bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi Belediyesi olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan bazı taleplerimiz oldu. Taleplerimizden biri Eskimalatya yolunun karayolları ağına alınmasından dolayı, o yolun prestijli bir cadde haline getirilmesi noktasında Karayollarımızdan talebimizi ilettik. Bakanımız bu talebi değerlendireceğini söyledi. Battalgazi bölgemizde şehrimiz ve üniversite arasında ki yürüyüş yolu üzerinde hem bisiklet yolu hem de yürüyüş yollarının yapılması Battalgazi’miz ve Malatya’mız için önemli bir hizmet olacağı da Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından gündeme getirildi. Özellikle bakan beyden özel bir talebimiz oldu. Şehrin içerisinde bulunan Karayolları Şube Müdürlüğüne bağlı 81.Şube Şefliği’nin bulunduğu alan itibariyle şehrin estetiği ve bütünlüğü anlamında bir sorun haline geldiğini, buranın taşınarak başka bir yerde hizmet yapması gerektiğini ilettik. Bu yerin Battalgazi’mizde ihtiyacı karşılamak üzere sosyal bir tesisin, nikah sarayının, sosyal donatının yapılması noktasında ihtiyaç olduğunu bakanımıza konuştuk. Daha önceki dönem Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız AK Parti Milletvekilimiz sayın Ahmet Çakır’da buranın Malatya için gerekli olduğunu ve güzel bir yatırım olabileceğini ifade ettiler. Sayın bakanımızın 14 dönümlük alanın Battalgazi Belediyesi tarafından oradaki müştemilatın yapıldıktan sonra karşılığında devir edilmesi noktasında müdürlere ve bölge müdürlerine talimatları oldu. Yeni hastanenin orada yapılmasından dolayı da o bölgede ciddi bir park ihtiyacı doğuracağını düşündük. Bu park ihtiyacını karşılamak üzere kapalı bir otopark yaparak, üzerine nikah sarayı, kitap kafeleri, sosyal tesisler ve vatandaşlarımızın istifade edebileceği yeşil alanlarla o bölgeyi donatıp Battalgazi’mizin hizmetine sunmuş olacağız. Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na, emeği geçen Milletvekillerime, Belediye Başkanlarıma herkese teşekkür ediyorum. Malatya’mız ve Battalgazi’mize hayırlı olsun” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Mahir (3 yıl önce)
    Güzel bi karar vesile olanlara teşlekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    belediyeye devri güzel olmuş .lakin nikah sarayı fikri olmamış.belediyenin nikah sarayı işletmesi kadar saçma bir fikir olamaz.onlarca düğün salonu varzaten karşısı hastahane yapılıyor.trafik alabildiğince artacak zaten orası yeşil alan cafeterya otopark olarak yapılırsa hastane karşısında insanların nefes alacağı bir alan olmuş olur.nikah sarayı fikri en absurt fikirdir.muhtemelen doğaçlama olmuş devir alınırken bu bize lazım denmek için söylenmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Eski Malatya yolu üzerinde Alllah rizasi içinde bir yatırım yapın bu yolun altı olan bölge çok ihmal ediliyor batalgazide tüm yatırımlar yolun üzerine yapiliyor şehri bu bölgeye sıkıştırırsaniz arkasinda trafik sorununu doğurursunuz son yıllarda yapılan tüm devlet ve belediye yatırımları yolun üstüne yapıldı alt bölgeyede bundan sonraki yatırımları yapinki bölgede adalet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah Altunkaya (3 yıl önce)
    Yazık Malatyama yazık.. Git yimpaşın oraya yap nikah sarayını orayı canlandır.. veya canlanmasını istediğin bir yere yap nikah sarayını burası zaten kitlenmiş caddeler dar, burası hastane karşısı parkını yap çay bahçesini yap eczane, medikal için 15 tane dükkan yap başkada ne yapacaksın şehrin en kıymetli arazilerini mırdar etmeyin lütfen.. ya da araziyi satın madem 10 tane nikah sarayı yapacak para belediyenin kasasına girsin
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (3 yıl önce)
    İşin doğrusu yer kupon bir yer ve Battalgazi bölgesine böyle bir proje lazım dı. O bölgenin büyük bir eksikliği olarak göze batıyordu.Lakin belediyeler bu tür güzel yatırımları yaparken şehri bir bölgeye yığmaz bu tür kurumları şehir dışına doğru veya gelişmeyen bölgelere yaparak o bölgenin de gelişimini sağlarlar. İleride bu bölgeye hastane yapılır ise bir yoğunluk olacak buranın park cafe yapılması belediyenin işletmesi daha doğru.Nikah sarayı battalgazi yol üzerinde onlarca yer var fahri kayahandaki gibi bir yer yapılsa kötü mü olur o yol güzergahı da değer görse. Zamanın da emniyet müdürlüğünü askeri hastanenin yerine yapsaydınız bu gün devlet hastanesinin araç parkı ve hasta yakınlarının dışarda oturacağı bir parkı olurdu. Bir iş yapılırken önce Allah tan korkulur sonra emanet gözetilir sonra 50 yıl sonra alacağın duayı düşünürsün.Yıl 2020 olmuş bir devlet hastanesi yapıldı hasta yakınlarının 5 tane agaç gölgesinde bir parkta oturup bekleyip çay içeceği yer yok. Allah tan korkun ya birazda kuldan utanın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Şimdiden Hayırlı Olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısıcı (3 yıl önce)
    Belediyecilikte zerre anlamıyorlar. Şehri biraz açacaklarını iyice boğuyorlar. Zaten o bölge ziyadesiyle kalabalık. Birde nikah sarayı? Çevreyolunun altına yapılması gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maldia44 (3 yıl önce)
    Boş bos muhabbeti ediyorsunuz kardeşim güzel fikir otopark Sosyal tesis park nikah sarayı şart oraya ihtiyacı olan faaliyetler teşekkür ederim asman başkana ve başkanıma Allah razı olsun arkadaşlar diyor nikah sarayından çıkınca korna çalar hastalar rahatsız olur kardeşin ora düğün salonu değil nikah sarayı ve hastaneye korna sesi gitmez bile ikincisi otopark sorunu diyorsunuz merkezle hastane arasında dünya mesafe var katlı otopark olma ihtimali olmaz araban olmadığı için boş konuşmuşsun sen çarşıdan git o kadar poşet tasi öyleimi tovbeki taşırsa bu sefer kesin isyanın eder bu otopark buraya yapılırmı yazık günah demeye başlarsınız az emeğe saygı göstermesini bilin az yapılacak olan bazı güzel şeylerin farkına varın peki orası hep kara yollarının kalsaydı ne diyecektiniz????
    0
    0
    Yanıtla
  • otobüscüü (3 yıl önce)Maldia44 isimli kullanıcı yorumuna
    he gardaş malatyada bir tek senin araban var o yüzden iyi biliyorsun hastane ile merkezin arasını. nikah sarayı çok mu lazım. fahri kayahan da var yakınca da var. daha bu ney. arkadaşların dediği gibi hastane yanı ve merkeze de yakın bir yer güzel bir park olsun birazı. biraz otopark olsun yoğunluğu alsın. şehiri iyice yoğunlaştırmadan başka bişey değil..
    0
    0
    Yanıtla
  • Güzel bir fikir.hele otopark .Devlet hastanesi yapılınca çok gerekli olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    En güzel haber bu olsa gerek hayırlı olsun ölü bir yer artık resmi kurumlar şehirden taşınmalıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf ziya (3 yıl önce)
    Tam da malatyanın ihtiyacı olan şeydi. Bu şehrin acilen yeni nikah sarayına ihtiyacı var. Yılların kanayan yarasına derman olanlara teşekkür ediyorum (!)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Tek eksiğimiz zaten nikah sarayı oda yapıldı mı artık eksik kalmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyaLee (3 yıl önce)
    Karşısı hastane olan bir yer. Çarşıya da yakın sayılır. Yapın 4 5 katlı büyük bir otopark hiç olmazsa çarşıdaki park yoğunluğu alınmış olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemalî (3 yıl önce)
    4.5 binlik bir otopark yapilmali ciddi otopark sorunu var.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Güzel bir karar, Hastalar yatarken nikahtan çıkanların korna seslerini dinler bütün hastalıkları unuturlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence saçma fikir bahsedilen yerde oturuyorum evimi seviyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Hanifi özkılıç (3 yıl önce)
    ÇOK ISABETLI BIR KARAR OLMUŞ. Sayın güderi tebrik eder ve sayın bakanımızda teşekkür ederim. bölge için gerekli bir tesis olur Basarilarinizin devamini dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Nikah sarayı mı isabetli karar olmuş hocam? Ne açıdan olmuş ? :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yuksel (3 yıl önce)Od isimli kullanıcı yorumuna
    :)))))
    0
    0
    Yanıtla
  • İaktst44 (3 yıl önce)
    Siz trafik sorununu nasıl çözeceksiniz? Orada koca bir hastane yapılıyor. Yer mi yok çevre yolunun altında nikah sarayı yapacak. Her taraf beton.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mükemmel bir tespit
    0
    0
    Yanıtla