SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karı-Kocanın Üniversitesi..' Haberine Engelleme!

0
Güncellendi - 2021-12-01 16:01:24
'Karı-Kocanın Üniversitesi..' Haberine Engelleme!
A- A+ PAYLAŞ

2018 Eylül ayında atandığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ni (MTÜ), üniversiteyle rektörün kocası olmaktan öte bir bağlantısı bulunmayan, ancak üniversitenin her türlü idari ve mali işlerine müdahale ettiği için  'eş rektör' olarak adlandırılan kocası Ercan Karabulut'la birlikte yöneten Aysun Bay Karabulut'un, üniversitedeki yasal ve usüle aykırı yöntemlerle yaptığı iş ve işlemlerin yanı sıra, rektörlükten sonra edindiği mal varlığının kamuoyuna duyurulduğu haberlerle ilgili olarak, rektörden herhangi bir açıklama gelmezken, avukatının başvurusu üzerine İstanbul'daki bir mahkeme tarafından Cumartesi günü verilen bir kararla erişim engeli getirildi.

'BU ANCAK 'KARI KOCANIN ÜNİVERSİTESİ'NDE OLUR!' HABERİNE ENGELLEME..

Aysun Bay Karabulut'un İstanbul'daki Avukatı Devrim Nur Kayabalı tarafından, tatil günü olan 27 Kasım Cumartesi günü İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılan, malatyahaber.com'un 19 Kasım 2021'de yayınladığı "Bu Ancak 'Karı Kocanın Üniversitesi'nde olur!' başlıklı haberinin yanı sıra, Yeniçağ Gazetesi'nde yayınlanan ve rektörün göreve geldikten sonra mal varlığındaki aşırı artışın aktarıldığı 'Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulutun Görevinden Nasıl Yararlandığı Ortaya Çıktı', Sözcü Gazetesi'nin rektörün kocasının hakaretlerini yansıtan 'AKP'li vekilin eniştesinden hakaret dolu paylaşım', odatv4.com'un da temizlik işçisinin öğretim görevlisi yapılması sürecini yansıtan  'Adrese Teslim Atamayı Böyle Savundular' başlıkı haberlerine, 'rektörün kişisel haklarına zarar verildiği, özel hayatının ihlal edildiği ve kamuoyu önünde itibarını zedelediği' yolundaki iddialar doğrultusunda 'Erişimin Engellenmesi' kararı verildi.

İlgili yayınların, kararın tebliğinden itibaren 4 saat içerisinde uygulamaları zorunluluğu olan, ancak itiraz için de 7 gün sürelerinin bulunduğu mahkeme kararını, yasa gereği uygulamak durumunda olan malatyahaber.com, 4 saatlik süre nedeniyle 'infazına zaten başlanmış olan' karara karşı süresi içerisinde itirazda bulunacak.

malatyahaber.com'un söz konusu haberinde, Rektör Aysun Bay Karabulut'un İstanbul'daki avukatının başvurusu üzerine, İstanbul Mahkemesince erişim engeli getirilen haberde, Aysun Bay Karabulut ve kocası Ercan Karabulut'un kamuoyunda da tepkiye yol açan bir atamaları gündeme taşınmıştı. 2 yıl önce üniversiteye 'Geçici Temizlik İşçisi' olarak alınan, daha sonra 'sürekli işçi', ardından 'kadrolu memur' yapılan, rektör ailesine çok yakın ve üniversitedeki operasyonlarına yardımcı olmasıyla bilinen Ezgi B.'nin, yapılan 'özel koşullu' ilanla, üniversiteye bağlı Yeşilyurt Meslek Yüksek Okulu'na öğretim görevlisi yapılması gündeme getirilmişti. MTÜ'nün, Yeşilyurt Meslek Yüksek Okulu'nun halen açık olmadığı belirtilen 'Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü' için açılan kadroya başvuran 4 adaydan, koşulları uyduğu açıklanan tek kişi olan Ezgi B.'nin, 19 Kasım'daki sınavı başardığı duyurulmuştu. Yaklaşık 2 yıllık sürede 'geçici temizlik işçiliği'nden 'öğretim görevliliği' kadrosuna uzanan jet tırmanış, kamuoyunun ve yaygın basının da ilgisini çekmiş, haber konusu olmuştu.

Zamanının büyük kısmını, ailesinin bulunduğu Ankara'da geçiren, yasa ve yönetmeliklerden uzak, keyfi yönetim biçimine ve yaptıklarına karşı üniversite kadrosu ve tepki gösteren çevreler üzerinde baskı unsuru oluşturmak için, AKP Milletvekili ablası Öznur Çalık'ın konumunun etkisiyle dahil olduğu siyasi çevre oluşumuyla çok sıkça Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Küliyesi'nde ziyaret ettiği AKP'li siyasiler ve bürokratlarla fotoğraflarını paylaşan Rektör Aysun Bay Karabulut'un Avukatı Devrim Nur Kayabalı'nın, rektörle yaptığı anlaşmanın ardından sosyal medyasından yaptığı ironik paylaşım da dikkat çekti.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut'un, kendisiyle ilgili haberlerin engellenmesi için anlaştığı Avukat Devrim Nur Kayabalı'nın, bir dergide çıkan röportajında yer alan fotoğrafı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

44 yorum yapılmış

  • turan (2 yıl önce)
    Şunları görmekten bıktık artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • sürgün cezalı (2 yıl önce)
    Sayın İhsan Koca, Sayın Öznur Bay Çalık, Sayın Bülent Tüfenkçi, Sayın Fendoğlu, Sayın AğbabaSayın Çakır, Sayın Kahtalı. Siz hangi ilin vekillerisiniz. Neden sessiz kalıyorsunuz. Neden görmezden geliyorsunuz. Nasıl bir çekincedir ki kimse ses çıkarmıyor. Neden korkuyorsunuz Rektör hanım ve eşinin çektirdiği fotoğraflar mı korkutuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Her zaman böyleydi. Şaşırdınız mı? Siz hangi yolsuzluk yapan akp linin yargılanıp ceza aldığını gördünüz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Behlul (2 yıl önce)
    Eğer adalet varsa akp böyle insanları savunmayıp kollamıyorsa gereğini yapsın o zaman gerçekten adalete güveniriz..... sayin cuhurbaskanimiz bu insanlara taviz vermez ama adam bunlari bilmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (2 yıl önce)
    Öznur abla;partiye ve sayın cumhurbaşkanına zarar veriyor.İstifa etmesi lazım bacinizin yeminmi ettiniz reisi devirmeye
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (2 yıl önce)
    Ben 16 yaşımda yetim, 23 yaşımda ise öksüz kaldım. Sadece mercimek çorbasıyla yüzlerce öğün atlattık. Pilav, makarna yiye yiye bir hal olduk. Evimizle okulumu arası 4 km ydi. Orta ve Lise tahsilim boyunca 3 defa minubüse, otobüse binmedim. Okulda çıkan yemekten 7 yılda 3 defa yemedim. Bunlari neden anlatıyorum biliyor musunuz? Çocuklarının kursağında haram lokma geçmesin diye gündüz inşaatlarda çalışan, geceleri sitelere kömür taşıyan bir baba ile; babam öldükten sonra dikiş, nakışla, ev temizliklerine giderek bizi yetistiren bir annenin evladı olmaktan iftihar ediyorum. Babam elektrik su faturasınu bir gün geciktirmezdi. Bu para devletin parası. Bunda bir memleketin hakkı var derdi. Elhamdulillah diyorum. Öldüler ama yetim hakkı yemediler, yedirmediler. Perişan oldular ama kimsenin hakkına hukukuna göz dikmediler. Çocuklarına utanılacak bir geçmiş bırakanların ilk okul mezunu babam ve okuma yazma bilmeyen annemden öğrenecek ne kadar çok şeyleri var. Şimdi anne babalar olarak bizler evlatlarımıza lüks villalar, son model arabalar bırakmanın derdiyle yanıp tutuşacağımıza onurlu, şerefli bir geçmiş bıraknın derdiyle yoğrulsak ve evlatlarımız da bu onur ve şerefi nesilden nesile aktarabilseler diyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burak Bey, Allah annene ve babana rahmet eylesin. Ne mutlu onlara ki arkalarında kendileriyle iftihar eden evlatlar bırakmışlar. Bu yorumun bu haberin altına yazilmasi o kadar manidar ki. Vicdanı kurumamış, aklı tutulmamış her insanın çıkaracağı o akdar ders var ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu yorumu Rektör Hanımın ve eşinin okumasını çok isterim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Helal olsun dmekten başka bişey yazmaya gerek yok bu yazilanlari ve yorumlari okuyunca ....
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    Rahmetli Kemal Sunal'ın bir filminde "dokunmayın Şabanıma öksüzdür" repliği vardı. evet memleketimizde birçok şeye olduğu gibi dokunul(a)mayanlar var.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan dinmez. Rektörümüzün yanındayız.:))) :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • işçi (2 yıl önce)
    Temizlik işçisini öğretim görevlisi yaptılar sonra da rektör yapar bunlar ne soyad mış be tüm kapılar açılıyor. o makama gelmek için kimleri kimleri harcadı kimlere kimlere iftiralar attı bu yüzden düzgün bir tane adam kalmadı o üniversitede ve kimse dur diyemiyor bu millet size sandıkta dur diyecek bütün haksızlıkların hesabını er yada geç vereceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinirli (2 yıl önce)
    Ağabey kaşımın ortasını liyakat ile alınan saç güzellik öğretim görevlilerine ektirsem benim de villam olur mu, yani borç batağında iken üç yıl için de alabilir miyim, lütfen yardımcı olun, buna ihtiyacım var... :-))
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (2 yıl önce)
    Allah büyüktür bunların hesabı elbet sorulur haram zehir olsun…
    0
    0
    Yanıtla
  • Zurna (2 yıl önce)
    Yeni kurulan Üniversitemizin Türkiye de ilk 5 unuversite arasına girip Dunyanin en iyi 500 üniversitesinden biri olması hasebiyle başta dis güçler olmak üzere icerde işbirlikçileri olan şer odakları bu Üniversitemizi kiskandiklarindan rektörümüz ve eniştemize çamur atıyorlar Yallah Bismillah bu belayida savusturacagiz insallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (2 yıl önce)Zurna isimli kullanıcı yorumuna
    Bunuda mı dış güçler yaptı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deli Kenan (2 yıl önce)Zurna isimli kullanıcı yorumuna
    Evet doğru yeni üniversite yi çekmeyen oxford rektörü Malatya haberi aramış geçen akşam demiş ki gözünüzden öpmüşüm durdurun bu rektör ve dahi zekalı eşini nolursunuz demiş Malatya haberde yargıya düşme tehlikesini bile bile bu haberi yapmış olayın Aslı budur
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Sağcı solcu olmadan her türlü yanlışı, usulsüzlükleri, kamu yarari gozeterek haber yaptığınız icin teşekkür ederim fakat bir iki sorum olacak sizlere? 1. Malatya' da yapilan usulsüzlükler hakkinda ilgili kişiler ile yaptiklari hakkinda röportaj yapmak istediniz mi? 2. İl mülki amiri Syn Vali bey ile Malatya'da kamu kurumlarinda olusan liyakatsizligi, usulsüzlükleri, adam kayirmacalar ile ilgili röportaj yapmayi denediniz mi? 3. Soru da yeri gelmişken gazeteci Burhan Karaduman'a saldiranlara ne oldu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bende merak ettim 3 kişi tutuklanmıştı başka tutuklu varmı azmettirenler yakalandı mı Burhan Bey davasından vazmıgeçti
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Allahın adaleti var bu günler gelip geçer.Haram zıkkım olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (2 yıl önce)
    Malatya halkı bunları daha ne kadar sırtlarında taşıyacak çok merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar Karaaslan (2 yıl önce)
    Sizlerden icazet mi alacağız? Kamu yöneticilerinin mal varlıklarını, idari tasarruflarını-uygulamalarını (Yasal ama vicdana sığmayan) haberleştiremeyen gazeteci neyi haber yapacak acaba? Örneğin 2003 yılında 231 bin ton olan buğday üretimi yazmayacak ama 2020 yılında 111 bin tona düşen buğday üretimini mi yazacak? Örneğin, 2003 yılında 162 bin ton olan pancar üretimini yazmayacak Amma Gazete- internet sayfalarını manşet manşet, ekranları saatlerce 2020 yılında "155 bin ton üretimle rekor kırdık" haberlerini mi yazacak! Kusura bakmayın; "Emredersiniz. Emriniz olur, başka bir arzunuz var mı?" diyemeyeceğiz. Sözüm size kamu yöneticileri Kişiliklerini "makam- koltukla" alan ve özdeşleştiren seçilmiş-atanmış kamu yöneticiler sözüm size; Mesleğimizi icra ederken, sizlerden icazet almamıza gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Hoca (2 yıl önce)
    Yıllarca aşağıda yazdıklarımı cami kürsülerinde cemaate anlattık. Bu haberleri okuyunca başta kendi nefsim olmak üzere herkese bir hatırlatmada bulunmak istedim. Muhatabım sadece kendi nefsimdir, kimseye atfen bu cümleleri kurmuyorum. Lakin isteyen kendi nefsine pay çıkarır. İslediğimiz günahlara, yediğimiz haltlara, çevirdiğimiz filim fırıldaklara kılıflar bulabiliriz. Çok tumturaklı, alımlı, ikna edici cümlelerle muhataplarımızı ikna da edebiliriz. Peki, kiramen katibin meleklerinin zerre kadar eksiksiz ve fazlasız kaydettiklerini ne yapacağız. Onların tuttuğu tutanaklara ilişkin kimleri devreye sokacağız. Kendilerine amel defterleri sunulduğu zaman "küçük büyük demeden ne varsa yazıp durmuşlar diyecekleri" (Kehf 49) gün kime, ne diyeceğiz. Peki "Dillerimiz,gözlerimiz, ellerimiz, ayaklarımız, derilerimiz yaptıklarımizdan dolayı aleyhimize şahitlik yaptıkları zaman (Nur 24, Yasin 65) ne yapabileceğiz. Zerre kadar dahi yaptığımız haksızlığın, günahın hesabı bize sorulacak. (Zilzal 7-8) Ve ne olacak biliyor musunuz. Hak hukuk tanımayan, helal haram bilmeyen, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler; "Yeter ki azaptan kurtulayım diyerek kendi çoluk-çocuğunu, eşini, kardeşini, vaktiyle kendisine sahip çıkan tüm ailesini, akrabalarını ve hatta yeryüzünde kimi varsa hepsini gözünü kırpmadan feda etmek isteyecek. Lâkin azaptan kurtulmak ne mümkün! (Mearic 11-14) Yani diyeceğim bugün biz biribirimizi kandırabiliriz. Çaldığımız minareye akla hayale gelmeyecek kılıflar da bulabiliriz. Etrafımızdaki dalkavukların alkışları ve tezahüratları arasında sarhoş da olabiliriz. Ama unutmayalım ki günün sonunda ve asıl günde konuştuğumuz her cümlenin, yaptığımız her işin hesabını vereceğiz. Kuldan gizleyebiliriz lakin her şeyi bilen, gören, işiten ve her seyden haberdar olan Allahdan hiç bir şeyi gizleyemeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hocam kitabın ortasinda konuşmuşsun. Rahmetli böyganam yavrum tüyü bitmemiş yetimin hakki olan devlet malımı yiyenleri toprak bile kabul etmez. Onların yatacak yeri olmaz derdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kalemine sağlık Mustafa hocam. Bırakalım bunlar gibiler anlamasın. Arif olan anlar. Bunu halen o görevde tutanlarda bunun ortağıdır. Günlerdir şu yapılmıyor. ÇIKIN arslanlar gibi yazılanların hepsi yalandır iftiradır deyiverin. Yani bilmiyorum benim utancım bunların bir BİLİM yuvasında yapılması.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hocam peki bolca kul hakkı yiyenler müslüman ve inançlı olduklarını iddia ediyorlar. Halkta bunlara oy vererek destekliyor. O zaman bu siyasetçilere oy verenlerin hali ne olur?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Et bozulmasın diye tuz atarız ,tuz bozulursa ne yaparız ,bırakın eti,tuzu herşeyin bozulduğu yerde ne yaparsınız ,ülkemizin sorunu sistem sorunudur,önceden üniversite öğretim görevlileri oy kullanır en yüksek oy alan 6 aday YÖK e sunulur YÖK bu altıdan 3 kişiyi cumhurbaşkanına sunar Cumhurbaşkanı bunlardan birisini rektör atardı yıllarca bunu tenkit ettik halbuki şu anda yukardaki seçimde kalmadı biz rektörlerin doğrudan üniversiteler tarafından seçilmesini talep etmeliyiz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Rabbım su 2023 bir an önce gelseydi bu israf ordusundan kurtulsak kendi elimizle sectik cok pismanim
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayan (2 yıl önce)
    bunlar varlıklarını devam ettirmek için her şekli alan insanlar ve her dönem köşe başlarını tutan inanlar kadar da tehlikelisi yoktur. Kim olursa olsun herkes için tehlikedir. Yasalara uymayan işleri yaparken AKP den, savunulurken CHP'den destek alıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın editör düzeltmeler için teşekkür ederim ama yorumu çok traşlamışsınız bee :-)
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Slogan neydi,hayaldi gerçek oldu.daha durun bunlar iyi günler....yaw ben bu atasözlerini çok seviyorum.mesela bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Gemicik, villacık, Allah'tan korkun birazcık...
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    kaysı reçeli yapımına bilimsel boyut kazandıran rektör ilim ve bilim alanında çığır açıyor karı koca ünüversitesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Güneş balçıkla sıvanmaz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Adalet bir gün herkese lazım olacak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Bu dünya size kalmaz. aysun, Ercan, ezgi, ömer
    0
    0
    Yanıtla
  • Mutlu (2 yıl önce)
    İstedikleri kadar engelletsinler. Tüm Türkiye’ye ifşa oldular yaptıklarıyla
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (2 yıl önce)
    Zorlarına ı gitmiş gerçekler. Allah büyük daha neler olacak. Cümle cihana rezil olacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kasım (2 yıl önce)
    Vay vay vay cevap vereceğine haber kaldırtıyor ha Demek ki yazılanlar doğru. Bir şey merak ettim avukat hanım üniversitenin mi avukatı ailenin mi Aileden biri ile mahkemeliğim de sırf merakımdan öğrenmek istedim
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Sevgili editör genelde cogu haberinize icten ve samimi yorumlar yapıyorum,fakat son 3 haber yorumumu engellediniz,binali yildirim,ahmet cakır ve bulent tüfenkci ile alakali.sizide bu yönden eleştiriyorum,bu habere gelincede sonuna kadar haklısınız ancak yozlasan devlet kurumlarinin kusura bakmayın alıp başını giden yolsuzluklarin,hırsızlıklarin,biten ekonominin,fakirliğin hangisini yazalim.güzelim ülke elden Bedevi toplumu olma yolunda hızlı bir şekilde gidiyor,Arap hayranlığının sonunun ne olacağinı herkes iyi biliyor.balık her yerden kokmaya başladı,geldikeri gibi GİDECEKLER
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan ali (2 yıl önce)Zafer isimli kullanıcı yorumuna
    İnsanların ismini Buraya yazmakla olmuyor elinde belge olsun olmasın şüphen varsa savcılık orada git suç duyurusunda bulun millet olarak araştırma diye huyumuz olmadığından sadece laf edebiyatı ve günah alma yolunu seçiyoruz çünkü daha kolay herkes ettiğini çekmeden ve yaşamadan Ölmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (2 yıl önce)
    Ankara, İzmir ve Malatya'daki villaları almış mı, almamış mı, bunun niye açıklamasını yapmıyor. İddialar doğru mu, yanlış mı? , o villalar 2 yılda alındı mı alınmadımı? Hangi parayla alındı? Bir insan 3 çocuğunu (Allah bağışlasın) Ankara gibi bir yerde hem özel üniversite ve özel okula gönderecek, hem de aynı anda 3 tane villa alıyorsa o ekonomik büyümeyi millete de anlatsınlar, şu kriz dönemini atlatalım. Yada öyle bir şey yoksa çıkıp, yok desinler. Bu kadar basit. Eğer bu iddiaların muhatabı bir CHP'li milletvekilinin kardeşi olsaydı, şimdi çoktan görevden alınmıştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum. Muhalefet temsilcimiz neden sessiz bende bunu merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhalefet ile aynı zihniyette olduklarından ondan ses çıkarmıyorlar. Yoksa sayın ağbaba çoktan kıyameti koparmıştı.
    0
    0
    Yanıtla