SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kariyerinde 719. Süper Ligde 500. Maçını Oynadı

0
Güncellendi - 2021-02-05 20:11:56
Kariyerinde 719. Süper Ligde 500. Maçını Oynadı
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un tecrübeli ileri uç oyuncusu Umut Bulut, Süper Lig’de 500.maçına çıktı. Göztepe maçında forma giyen ve Süper Lig kariyerinde 500.maçına çıkan Bulut, bugüne kadar 163 gole imza attı.

MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Toulouse, Galatasaray, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor’un formalarını giyen Umut Bulut, 38 yaşında olmasına rağmen Süper Lig’de kariyerini devam ettiriyor.

Süper Lig tarihinde en çok forma giyen 3 oyuncu arasında yer alan Yeni Malatyaspor’un ileri uç oyuncusu 38 yaşındaki Umut Bulut, şuanda Süper Lig’de Oğuz Çetin’in (503 maç) gerisinde en çok forma giyen oyuncu olurken, 500’üncü maçına çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Süper Lig’de 500 karşılaşmada 163 gole imza atan Umut Bulut, kariyeri boyunca 719 karşılaşmaya çıktı. 500 Süper Lig, 17 U21 Ligi, 3 Türkiye Süper Kupası, 76 Türkiye Kupası, 38 3.Lig, 30 2.Lig, 25 Avrupa Şampiyonası, 10 Dünya Şampiyonası, 26 özel maç, 4’te özel turnuva ve kupa maçına çıkan Umut Bulut, 499 Süper Lig maçında 163 gol kaydedip, 43 asist yaptı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Mehmetler korosu umuta methiyeler düzerek adeta taraftarın aklıyla alay ediyorlar.Adamın sahada varlığı bile belli değil,oynadığı 17 maçta sadece 2 golü var.Merak ediyorum bunun çalışkanlığını nerde görmüşler.? Aklın mantığın asla kabul edemeyeceği birşey.herhalde dürüstlüğü ve efendiliğinden dolayı bizi kümede bıraktılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz ışık (3 yıl önce)
    umut bulutun yeni malatyasporda kalarak rekoru kırması bile ayrı zevk veriyor ayakların dert görmesin çocuk iyiki burdasın sahada heryerdesin yaşına rağmen ayakta alkışlıyorum helal olsun sana umut bulut.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yördem (3 yıl önce)
    gol atamayan golcü olarakta malatya,nın tarihine geçecek.oynadığı son 100 maça bakın her maçı taraftarlara kriz yaşatıyor.hamza hocadan torpille rekor kıracak.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Umut Bulut Türk sporcusuna karakteriyle örnek gösterilebilecek bir anadolu çocuğu başarıları daim olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Son üç senedir gittiği her takımdan gönderildi.malatyaya geldiğinden beri taraftarın en çok tepki gösterdiği isim.biz başarı bekliyoruz o sahada gezerek başka şeyler peşinde.sorsanız taraftarın %99,9 u gitmesini istiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)
    Yaşına rağmen sahanın her yerinde. Bir çok genç futbolcuyu mücadelesi ile cebinden çıkarır. İnşaallah Oğuz Çetin in rekorunu kırarak hedefine ulaşır. Allah yar ve yardımcısı olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    Allah ayağına bedenine sağlık sıhhat versin.Mesleki ahlakın umarım nice insanlara örnek olur.Bu yaşda enerjiyle direkt bağlantılı olan meslekte elinden gelen tüm gayreti harcıyorsun.Bu iş ahlağından dolayı seni ayrıca kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • 4444 (3 yıl önce)
    Umut’un, Dünya şampiyonası ve Avrupa Şampiyonasında oynadığını hatırlamıyorum. İstatistiki bilgilere “elemeleri” diye eklemeniz gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Değil 500, 1500 maçta oynamış olsa bir süre sonra kimse anımsamayacaktır, Baba Hakkı, Lefter, Metin Oktay, Avrupa nın gol kralı Tanju Çolak, Malatyasporumuz un efsanesi Oktay Çevik vb futbolcular 500 ler listesine girmedi ama unutulmazlar listesine çıkmamak üzere girmişlerdir
    0
    0
    Yanıtla
  • baba (3 yıl önce)
    Umut , müthiş çalışkan, disiplinli, sadece forvet değil, son maçta chabekin arkasını topladı, yani hem forvet, hem sağbek oynadı. Her maç iki kişilik oynuyor, yolu açık olsun. Kubilay ve Ahmet süper yetenekler, ama biraz Umut abilerine bakıp çalışsınlar, onu örnek alsınlar, sadece antrenman yetmez, Umut abileri gibi günde 6 saat çalışmaları lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer44 (3 yıl önce)
    500 maç 163 gol bir forvet için çok az birde Galatasaray ve Trabzonspor gibi klüplerde oynamasına rağmen. Çünkü o kulüplerde asist sorunu fazla olmaz. Malatyaspor için bu yıl 17 maç 2 gol, bir golüde Galatasaray için Fenerbahçe’ye atmıştı. Koşuyor, gayret ediyor ama her şeyi tadında bırakmak lazım. Futbolcuda 65’i bekleyen memur olmamalı. Oğuz Çetin 503 maç oynadı da bugünün hangi kuşağı Oğuz’u tanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    YeniMalatyasporda daha nice 500 maclara
    0
    0
    Yanıtla
  • Battal (3 yıl önce)
    Umut bulut sanırım mke ankaragücü ile yıldızı parlayıp ts,gs,kayserispor gibi birçok futbol takımında forma giymiş ve ankaragücü zamanında başlayan bugünde devam eden yoğun eleştiriye maruz kalan sporculardan bir örneği sadece..lafı çok uzatmak istemiyorum lakin 37 yaşına gelmiş ve milli formayı giymiş umut kardeşimizi de tebrik etmek gerekir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    İnşallah oğuz Çetine ait 503 maçlık rekoru kırarak hem kendini hemde Malatyasporu spor tarihine altın harflerle yazdıracaktır.Başarılar Umut Bulut
    0
    0
    Yanıtla
  • New Malatya (3 yıl önce)
    Umut çok çalışkan takıma elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor ancak bir yere kadar. Artık tecrübesini teknik heyette değerlendirmesi lazım futbolculuk dönemi bitti kenardan oyunculara abilik yapmalı sahada değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    İyi bizde kaç maç oynamış kaç gol atmış o önemli
    0
    0
    Yanıtla