SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karla Mücadelede İyi Bir Sınav Verdik"

0
Güncellendi - 2020-02-16 02:05:52
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya’da etkili olan yoğun kar yağışı sonrası 32 araç ve 400 personeliyle ilçede kar temizleme çalışmalarını sürdüren ekiplerin çalışmalarını denetledi. Başkan Güder, “Kar temizleme çalışmaları konusunda ekiplerimiz gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Şu an yüzde doksan oranında kapalı olan yollarımız açılmıştır. Belediye olarak iyi bir sınav verdik” dedi.

Malatya’da etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Battalgazi Belediyesi Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçedeki kar temizleme çalışmalarını yüzde doksan tamamladı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, karın yağdığı ilk andan itibaren 32 araç ve 400 personeliyle ilçedeki kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren ekiplerin çalışmalarını denetledi.

BAŞKAN GÜDER: “ÇALIŞMALARIMIZA İLK ANDAN İTİBAREN BAŞLADIK VE EKİPLERİMİZ UYKU BİLE UYUMADI”

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bilindiği üzere kar berekettir. Malatya’mız su konusunda problemler yaşıyordu. Susuzluk konusunda mesela Karabağlar muhtarımız Ankara’ya çıkarma yapmıştı. Karın bereketi dolayısıyla memnunuz. Bilindiği gibi Çarşamba günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, Perşembe günü akşam saatlerine kadar sürdü. Şehir merkezinde 40-50 santim civarında olan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 1,5 metreyi buldu. Battalgazi Belediyesi olarak Çarşamba günü akşam saat 18’den itibaren kriz merkezimizin yönlendirmesiyle, ekiplerimiz karla mücadele çalışmalarına başladılar. Karın hiç durmadan yaklaşık bir gün boyunca yağması, karla mücadele çalışmalarını oldukça zora soktu. Battalgazi’mizin 102 tane mahallesi var. Bin 836 tane sokağımız var. Karla mücadele konusunda aynı anda her mahalleye ve her sokağa girmek mümkün değil. Çarşamba günü sabaha kadar karla mücadele eden ekiplerimiz, uyku bile uyumadan öncellikle aciliyet arz eden ana artelleri açmak için büyük uğraş verdiler. Bununla birlikte hasta olup tedaviye gitmesi gereken öncelik arz eden vatandaşlarımız vardı. Onlara öncelik vermek zorunda kaldık. Az öncede ifade ettim bin 836 sokağa aynı anda müdahale etmek mümkün değil. Ne ekip olarak, ne de insan gücü olarak buna müsait değiliz. Belediyemiz takviye olması için 20 tane karla mücadele için iş makinesi kiraladık. Ana arteller temizlendi ancak temizlenen bölgeler kar yağışının sürmesi dolayısıyla tekrar karla kaplandı. Vatandaşlarımıza o günde sabırlı olmaları konusunda çağrılarda bulunduk. Ekiplerimiz çalışırken muhtarlarımızla sürekli istişareler halinde olduk. Onların talepleri ile çalışmalarını sürdürdük. Ekiplerimiz yolları açmıştı ancak hava sıcağı eksi 15 dereceleri gösterince aşırı buzlanma oluştu. Tabiî ki belediye olarak önceliğimiz vatandaşımızın yoğun yaşadığı bölgeler oldu. Bende bu sabah saatlerinden beri sürekli sahada dolaşıyoruz. Ekiplerimiz tümüyle sahadalar. Talepleri karşılamak için dur durak bilmeden dinlenmeden çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

“BAZI MAHFİLLER FARKLI ALANLARA ÇEKSELER DE, İYİ BİR SINAV VERDİK”

Battalgazi Belediyesi olarak karla mücadele konusunda iyi bir sınav verildiğini ve vatandaşların takdirini topladıklarının altını çizen Başkan Güder, “Karla mücadele konusunda iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Vatandaşlarımızın takdirini topladık. Her ne kadar bazı mahfiller farklı alanlara çekseler de biz Battalgazi Belediyesi olarak 32 iş makinesi ve karla mücadele edecek ekipmanlarla sahalarda çalışmaya sürdürüyoruz. Bununla birlikte kar küreme için 400 tane temizlik personelini sahalara sürmüş bulunmaktayız. Yine Park Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü Personelimizle birlikte karla mücadele çalışmalarını sürdürmekteyiz. Vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için elimizden gelen tüm gayreti sarf ettik ve sarf etmeye devam ediyoruz. Herkes ister ki öncelikle kendi yolu açılsın. Ancak kriz merkezimiz öncelik sırası oluşturuyor. Bu sıralamaya göre çalışmalar planlı ve programlı bir şekilde yapılıyor. Ara sokaklarımızı da trafiğe açtık açmaya devam ediyoruz. Bakın Battalgazi dediğiniz zaman aslında Malatya’nın tümü demektir. Malatya’nın yerleşkesi ve eski tabirle köyleri şimdiki mahalleleri ile birlikte 102 mahalleye aynı anda ekip göndermek mümkün olmuyor. Şuan yüzde doksan oranında kapalı olan yolları açtık. Tüm ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Bülten-

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • Tvfktzn (4 yıl önce)
    Git işine insanların aklıylan oynamayın işim gereği akşama kadar trafikteyim karın yağdığı gün ve sonrasındaki gün her girdiğim sokakta bi kar temizleyen ekip aradı gözlerim ama malesef göremedim çünkü hiç kimse yoktu millet kaldırımlarda gidebilmek için ilk önce sağlam botu olanlar geçti ve yok açtı trafikte aracında zincir olanlar ve iyi kar lastiği olanlar yol açtı çöşnük tamamen kara teslim oldu bidaha oyu size biraz zor veririm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kocaman (4 yıl önce)
    Yağan o KAR 5 cm 10 cm değil ki belediye nın KAR yutma makinası yok ki bu kadar KAR i ne yapsın çöp degilki işçiler temizlesin güneş çıkacak KAR eriyecek bizim millette zannediyor oy verdik KAR yağdı mı belediye başkanı KAR i evine götürsün yazıklar olsun ucuz siyaset yapmayın sen başkan olsan ne olacak ki bu KAR a ne yapabilirsin allah rahmet vermiş bizimkiler ona da sorun bulmanın peşinde bi kazaya sebebiyet mi var birine bir şey mi oldu birimi dondu yokkk eeee laf olsun torba dolsun muhalefett her daim muhaliftir dua edinde başınıza taş yağmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Tebrik ederim sadece olumsuz mesajları yayınlayarak güzel bir ilke ortaya koyuyorsunuz! ??
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (4 yıl önce)
    Belediyelerin karla olan mücadele sini gördük.1 parmak kar yapdığında yeni cami meydanında temizlik personelleri olmayan karı temizliyor başkanda bunların resmini paylaşıyordu.karla mücadele diye.hakiki kar yağınca apışıp kaldılar tüm belediyeler
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (4 yıl önce)
    sıanvda kim bunlara not vermişte geçmişler.Meteoroloji takibi yokmu kar yağacağını bilmiyorlarmıydı. Vali okulları tatil edip kamudaki sakatlara tatil verince ne yapsınlar bunlarda tatil ettiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Niyazi mah.ne tuzlama ne kepçe gördü öğretmenevi arkası buyurun bakin
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (4 yıl önce)
    Ne mücadelesi ya şu gün olmuş hala çarşıdaki tim mahalle ve sokaklar kardan buzdan geçirilmiyor nereyi temizlediniz kimse çalışmıyor. Ne Yeşilyurt ne battalgazi nede Büyükşehir bu üç belediye de yetersiz ve başarısız
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle katılıyorum Üç belediyede sınıfta kaldı özellikle büyük sehir belediyesi tam bir fiyasko çıktı Öyle ahkam kesmeye benzemez şehri yönetmek yaziklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Siz siyasetcilere göre iyi bir sınav sahaya indinde görün rezilliği
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Evet. İyi bir sınav verdiniz. 40 santim karın altında kaldınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • paşa (4 yıl önce)
    arkadaşlar biz oy verdik bunlara şimdi de dalga geçerler tabi :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (4 yıl önce)
    İş ehline verilmediği zaman kıyameti bekleyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay (4 yıl önce)
    Evet başkan siz kime benziyorsunuz biliyormusunuz hani bir dersine çalışmayan tembel bir öğrencinin sınava girip hiç bir şey yapamamasına benziyor
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (4 yıl önce)
    evet sınav notunuzu açıklıyorum 10 üzerinden 0 yani sınıfta kaldınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)
    Aynen iyi mücadele ettiniz.hertarafi pislik götürdü
    0
    0
    Yanıtla
  • Başarılı belediye (4 yıl önce)
    Başkanım nerde girdiniz bu sınava. Bilsek 2 pirinç okur dua ederdik. Başharık mah. Olduğu gibi duruyor. Bi araba yolu temiz. Yayaların canı yok mu. Arabalar bizden daha mı değerli. Sadece esnaf kendi kapısının önünü temziledi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Okadar komiksiniz ki Malatya da karşılığınız yok artık Perestijiniz yok Saygınlığınız yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (4 yıl önce)
    Hakikaten öyle iyi bi sınavdı ki ancak bu kadar başarılı olunabilirdi... başharık mah.❄ Sanırım sınav konusu en zor olan mah. İdi ki orada işaretleme yapmamışlar.. sahi kaç yanlış kaç doğruyu götürüyordu ki kar sınavında? ? bide milletle alay eder gibi başarılı olduk diyorsunuz nerde alkış tutanlar ses gelmiyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (4 yıl önce)
    Eskiden belediye başkanının bi ağırlığı vardı. Eskileri çok ararız. memleket 10 sene geriye gitti. Sosyal medyada algıyla aday sonrada başkan oldunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (4 yıl önce)
    Büyükşehir ve ilce belediyeleri siz bu sınava nerde girdiniz. Basharik mahallesi ara sokaklara daha gelen olmadı. Buz pisti gibi. Yattığınız yerden laf kalabalığı yapmayın. Beceremedik deseniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakyemez (4 yıl önce)
    Sizin sınavınız, üç saatlik sınavın, ilk otuzuncu dakikasında sınavdan çıkıp "Sınavım çok iyi geçti." Diyen muzip öğrenciye benziyor. Asıl önemli olan diğer taraftaki sınav.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Ne sınavı verdiniz ki uyuma sınavı ise gerçekten süperdi sınavınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Ben çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun, kar miktarı ve şartları nelerdir bilmeden yorum yapmak doğru değil, inşallah daha güzel başarılar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Boztepeli (4 yıl önce)
    bunlar farklı bir sehirde mi yasiyor yoksa biz mi farkli bir yerde yasiyoruz her yeri gectim carsi kar ve camur icinde
    0
    0
    Yanıtla
  • yeşilyurt (4 yıl önce)
    ya ne iyi sınavı Allahını severseniz insanlar da size mi inanacak yoksa gördüklerine mi inanacak daha kaldırımlar ve yollar kar dolu insanlar yürümek de çok güçlük çekiyor aldığınız vergiler bu gibi durumlar için geçerli ama siz hiçbir zaman zor şartlar da vatandaşın yanında olamıyorsunuz yazıklar olsun birde yüzümüze baka baka yalan söylüyorsunuz sizin gibi kralcılar da sizi alkışlıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (4 yıl önce)
    Yav Allah bildiği gibi yapsın sizi diycm de sizde suç yok sizi körü körüne seçenlerde suç devam başkan beter olsunlar :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Molikanlı (4 yıl önce)
    Bunları söylemek için beynin tüm hücrelerinin ters çalışması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)
    Size söylenecek o kadar cümle var ama malesef yayınlanmaz burada. 3 gün geçmiş şehrin en merkezi yeri bile kardan buzdan girilmiyor.Ama durmak yok yola devam.Malatyaya müstehak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydin (4 yıl önce)
    Allah sizi bildiği gibi yapsın.hep dalga geçtiğiniz kılıçdaroğlu varya ondan daha betersiniz.kendi söylediğine kendi inanmayan basiretsizler Hicbiriniz malatyayı haketmiyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba44 (4 yıl önce)
    32 arac 400 personeli nrde calstrdnz anlmak.mmkun dgl karnyagdi ilk gn sehr merkzi dgru durst aktf dgldi ana cad cewreyolu gne oyle yesil sinemann bulindugu cad ferhadiye mah şemsiye sok araclar kaya ya kaya gdyorr hele birnci gnu o itfaye kavsagi battlgaxi beldyesnn oraa maşallah belediye calsyor Bir Akp li olarak werdgm oy haram olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan Öz Pötürgeli (4 yıl önce)
    Valla sizi Allah'a havale ediyorum bu kadar zeytinyağı gibi üste nasıl çıkar insan ,Yıldıztepe Mahallesi'nde üçüncü günde bı zahmet yolumuz açıldı arabamızı üç gün sonra çıkardık Zaten mübarek yavaş yavaş eriyo araclar gide gele açıldı Valla bir Akp li olarak notunuz sifir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (4 yıl önce)
    Ne dediğini bilmemek gerçekten zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Sayın başkanım Göztepe mahallesinin sokaklarını bi gezin görün ondan sonra başarılı olup olmadığınıza karar verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazili (4 yıl önce)
    Bugün kar yağışının 3. Günü ve battalgazi belediyesini, büyükşehir belediyesini bugün sahada gördüm. Bundan önceki 3 gün göremedim. Allahtan burasi erzurum gibi degil. erzurumlular çok şanslı böyle belediye başkanları yok. Yoksa hayatları alt üst olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (4 yıl önce)
    siz ne kadarda iyi bir sınav verememinizi ört bas ederek karda iyi sınav verdik diye demeç veriyosun ama bu insanlar yemiyo çünkü herşey herkesin gözü önünde yaşanıyo
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (4 yıl önce)
    Yahu gelin ferhadiye mah görün şehirin ortası halen buraya uğrayan bir belediye yok diyecek bir şey bulamıyorum yazıklar olsun size
    0
    0
    Yanıtla
  • Meral (4 yıl önce)
    Ne demek coookkk iyi resmen alay ediyorlar yazıklar olsun hizmet sıfır
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Cezmi kartay Battalgazi bölgesinde.yaziklar olsun. Eeeee Malatya tabiriyle "YALAN EVİN YİGİLA"
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyamıza yazık Adımız büyükşehir ancak büyümedik
    0
    0
    Yanıtla