SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karşımıza Çıkanların Sonu Hüsran Oldu"

0
Güncellendi - 2021-03-18 21:27:58
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da faaliyet gösteren, Malatya Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Molon, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Başkanı Muharrem Kıbrız, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Malatya Şube Başkanı Sıddık Selçuk, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mustafa Gözükara ve Şehit Babası Mehmet Arif Sarıoğlu ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında birer konuşma yapan dernek başkanları, 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları çerçevesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu yıl 106’ncısını kutlayacağımız Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü’nü yârin düzenlenecek etkinliklerle kutlayacağız. Bu güzel vatanı bize bırakan aziz şehitlerimizi, rahmetle, minnetle ve özlemle anıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bizleri kabul ettiği ve her zaman yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımız her zaman destek ve yardımlarını bizlerden esirgemedi bundan dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a kendilerini kabul ettiği için teşekkür eden Şehit Babası Mehmet Arif Sarıoğlu ise,  “Çanakkale Şehitlerini anma programları münasebetiyle ziyaretlerde bulunuyoruz. Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun. Ailelerine sabırlar diliyorum. Sayın Belediye Başkanımızın her zaman yanımızda olduğunu biliyoruz” dedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut ise ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde 6 Derneğimizle birlikte ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Çanakkale şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Sayın Başkanımıza da bizleri kabul ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Bir toplumda birlik ve beraberlik olursa o toplumun önünde hiçbir engel olmaz. Ben şehit ve gazi ailelerimizin bu vatan için kendi çocuklarını, kendi çocuklarının kanlarını topraklarımızın selameti ve istikbali için feda ettiler. Bu anlamda ben bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle minnetle ve şükranla yâd ediyorum. Hayatta olanlara sağlık ve huzur temenni ediyorum. Rahmeti rahmana kavuşmuş olanlara Allah’tan rahmet temenni ediyorum. Ülkemizin bağımsız topraklarını bizlere bırakan şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bizler özellikle yeni neslimize bu toprakların kolay kazanılmadığını, bu topraklarda yaşamanın bağımsız ve hür olmanın bedeli olduğunu, bu bedeli de bu topraklarda yaşayan Türk Milletinin her daim, her dönem ve her zaman içerisinde ödediğini ve ödemeye devam ettiğini anlatmamız lazım. Bu dün böyleydi, bugün böyle, yarında böyle olacaktır. Bazen içimize fitne fesat sokmak isteyenler olacaktır. Burası pahalı bir coğrafya. Pahalı bir coğrafyanın her zaman bedeli ağırdır, ağır olacaktır. Biz bu bedeli şimdiye kadar ödedik, dün ödedik, bugün ödedik ve yarın da ödemeye hazırız. Bu topraklarda kimin gözü varsa bunun bedelini ödemek kaydıyla karşımıza çıkabilir. Şimdiye kadar karşımıza çıkanların sonu hep hüsran oldu, bundan sonra karşımıza çıkanların sonu da hüsran olacaktır. Dolayısıyla Türk Milleti olarak Türk Devleti olarak Yurtta Sulh, Cihanda Sulh anlayışı içerisinde biz cihanda da yurtta da barışın olmasını istiyoruz. Bizi huzur adamızda huzursuz etmek isteyen insanlara ve milletlere hiçbir şekilde müsamaha etmeyiz ve müsaade etmeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Özellikle şehit ve gazi derneklerimiz bizim için kıymetlidir. Dernek üyelerimiz bizim için çok anlamlı ve kıymetlidirler. Zaman zaman bizler yöneticiler olarak derneklerimize yeteri kadar zaman bulamayıp ilgi gösteremesek bile bilinmesini isteriz ki şehit ve gaziler, şehit ve gazileri temsil eden dernekler bizim başımızın üzerindedir. Bizim birinci önceliğimiz şehit ailelerimizdir. Geçmişine sahip çıkamayan geleceğine güvenle bakamaz. Şairin dediği gibi ‘Zulmü alkışlayamam zalimi asla sevmem. Gelenin keyfi için kalkıp da geçmişe sövemem’ diyor.

Akif diyor ki; ‘Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker. Gökten ecdat inse öpse o pak anlını değer.  Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi, Bedrin arslanları ancak bu kadar şanlı idi.’ Dolayısıyla Çanakkale Zaferinin 106. Yılı münasebetiyle Şehit ve Gazi Derneklerimizin bir araya gelmesi ve birlikte yaptıkları ziyaretler kapsamında belediyemizi de ziyaret etmeleri bizleri memnun etmiştir. Biz zaferlerin anısını, gerekçelerini ve sonuçlarını her zaman zihnimizde dimdik ve dinamik tuttuğumuz gibi gelecek nesillerimize de onu anlatacağız ki gelecek nesillerimiz düşmanlarımızın bizim üzerimize kurmuş olduğu senaryolardan bilgileri olsun ki gelecekte bu topraklar güvenli ve emin ellerde olsun. Şehit ve Gazi ailelerimizin çocukları bu topraklar için kanlarını ve uzuvlarını vererek topraklarımızda hür ve bağımsız olarak yaşamamızı sağladı. Bizlerde atalarımızdan aldığımız bu mirası daha özgür daha bağımsız ve muasır medeniyetlerin üzerine çıkmış bir ülke ve hür bir ülke olarak teslim etmek bizim boynumuzun borcudur. İşte bu anlayışın yeni nesillerimize hâkim olması için özellikle belirli günlerin, belirli zamanların anma toplantılarında coşku ve sevinçle yâd etmemiz gerekiyor. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. Yılı olması münasebetiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve bu topraklar için şehadet şerbeti içmiş olan şehitlerimizi rahmetle yâd ederken, gazilerimizden dünyasını değiştirenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlık ve huzur diliyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” ifadelerine yer verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız