SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayak Merkezi 10 Yıldır Hizmet Vermeyi Bekliyor'

0
Güncellendi - 2021-02-02 18:19:37
'Kayak Merkezi 10 Yıldır Hizmet Vermeyi Bekliyor'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “2011 de temeli atılan bugüne kadar milyonlar akıtılan Yama Dağı Kayak Merkezi 10 yıldır hizmet vermeyi bekliyor.Bu merkez AKP’nin Malatya turizmine verdiği önemi gösteriyor” dedi.

Hekimhan’ın en yüksek zirvesi olan 2 bin 450 rakımlı Yama Dağı’nın, 2 bin metre civarındaki yükseltisine 2011 yılında inşa edilmeye başlanan Kayak Merkezi, aradan geçen 10 yıla rağmen bitirilemedi. Yama Dağı Kayak Tesisi ’nin tamamlanma sürecini yol çalışmaları durdurdu. 2017 yılında başlayan yol ihaleleri 2020 Şubat ayındaki son ihale ile yaklaşık 10 Milyon 600 bin TL’lik bir fatura çıkardı. Tesisin Yapım işi tamamlandıktan sonra 338 metre kot farklı yaklaşık bin 700 metre uzunluğunda 1. Etap kayak alanı ve 382 metre kot farklı yaklaşık bin 500 metre uzunluğunda 2. Etap kayak alanı olmak üzere toplam iki adet pist yer alacak. Yapımı tamamlanan konaklama tesisinde 37 oda yer alıyor, En az 70 kişi kapasiteli bir tesis mevcut. Bin 500 metre uzunluğunda telesiyej ile kayak pisti söz konusu.

"BOŞ BEKLETİLMESİ DOĞRU DEĞİL"

Milyonlarca liranın harcandığı ve bir türlü faaliyete geçirilemeyen Yama Dağı Kayak Merkezi tesisinde bakımsızlık nedeniyle çürümeler başladığı belirtilirken 2021 kış sezonunda da merkezin hizmet verememesi tepki topluyor. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Şubat ayında yol ihalesi yapılan merkezin konaklama binası uzun süren çalışmalar ve çetin kış şartlarına dayanamadığı, bina içerisinde ve dışında yıkılmalar ve dökülmeler oluştuğu belirtiliyor.Mekanik sistemlerin tam anlamıyla kurulmadığı tesisin bu sene de Malatyalılara ve çevre illerden gelecek turistlere hizmet vermemesi üzüntü verici. Malatya’dan insanlar başka şehirlerdeki kayak merkezlerine giderken, Malatya merkezine birkaç saat uzaklıktaki tesislerin boş bekletilmesi doğru değil.

AKPli milletvekilleri ve büyükşehir belediye başkanı Ekim ayında yaptıkları açıklamada,30 km lik kayak merkezi yolunun 20 km’sinin tamlandığını 10 km lik kısmın yapımının bitirilerek sezona yetiştirileceği söylemesine rağmen kayak merkezi yolunun bitirilememesi, tesislerin eksikliklerinin giderilmemesi nedeniyle kar yağışının aralıksız devam ettiği şu günlerde milyonlarca para akıtılan bir tesisin atıl beklemesi AKP’nin Malatya turizmine verdiği önemi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

YAYLACILAR İÇİN DE YOL ÇOK ÖNEMLİ

Yapılacak yolun sadece kayak merkezine gidecekler için değil, 300 yıldır bölgede yaylacılık hizmeti veren binlerce kişi için de büyük önem taşıdığını kaydeden Ağbaba, “Başta Drijan aşireti olmak üzere bölgedeki binlerce kişinin yaşadığı, hayvancılık yapılan, hayvansal ürünlerin üretilip satıldığı Yama Dağı’na büyük zorluklarla ulaşmaya çalışan üreticilerin bu çilelerine de son verecek yolun bir an önce bitirilmesi gerekiyor.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Yani başımızda güzelim Beydağım duruyor Yeşilyurt yolu (Kaptaj'dan hemen sonra sola dönen Üçgöze köyü yolu) üzerinden zirve neredeyse yarım saat bile sürmeyecek sen kalk git 110 km mesafede Sivas il sınırına tesis kur tesisde tesis olsa... Ne oldu Beydağının en güzel yerlerinden biri (Karagöz) şuan taş ocağı adı altında çevre katliamı yapılıyor halende devam ediyor. Şimdi diyeceklerki Yama dağındaki kar kalitesi daha iyi olduğu için orası seçildi yahu daha bir kaç gün önce Malatya Merkeze 30 cm yakın kar düştü millet sokak aralarında çocukları ile kayıp durdu Beydağı zirvesindeki kardamı kayak yapamayacak? Palandöken Dağındaki tesisler şehir merkezine 15-20 dakika yine Bursa'daki Uludağ merkeze yakın sayılacak konumda yahu bizde niye yanıbaşımızda olmuyorda 110 km mesafede olmak zorunda kalıyor... Tabi birde ufacık bir tesis bile yıllardır bitirilemedi. Uzun lafın kısası Malatyalılar Beydağına sahip çıkın/çıkalım (Admin beni artık tanımıştır Beydağı ile yakından uzaktan bir haber görsem hemen yazarım bu çevre katliamına) Karagözdeki taş ocağı gerçekten o bölgeyi tahrip etmiş durumda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (3 yıl önce)
    Ben kayak takımlarımı bile 9 yıl once almistim. Kullanamadan eskidi :))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fth (3 yıl önce)
    Şimdi yapılan yatırım ne için yapıldı. (İnsanlar kayak yapsın diyemi yoksa ordaki yaylalara bu bahane ile yol gitsin diyemi) Orda kayak yapmak imkansız gibi bir şey çünkü sürekli rüzgar alan bir yer. Kar yağmasa bile savruntu oluyor. İkinci olarakda kurulan t bar problemi var. Telesiyej değil dolayısı ile yatırımda kurulan sistemde yanlış. Malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    bu atıl eserde zamanın valisi doç.dr.ulvi saranın eseridir.hatırlatayım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bu tesisin kaderi de sanırım hızlı tren ve çevre yolu gibi olmuş. Türkiyenin bir çok ilinde kayak merkezi var. Sırası gelince il yöneticileri cazibe merkezi yapacağız demekten kendilerini alamıyorlar. Alın işte size cazibe merkezi. Malatya ya değer katacak önemli bir proje. Neden 9 yıldır bitirilmiyor. Önemli olan her projeyi 10 defa açmak değil. Önemli olan zamanında bitirmek. Bu tamamen miletvekillerinin beceriksizliği iş bilmezliğidir. Ankara da şehrinin sorunlarını çözenler gerçek vekildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Siz iktidar olursanız yaparsınız RABBİMİZ CELLECELALUHU size Kıyamet e kadar iktidar Nasip Etmesin
    %67
    %33
    Yanıtla
  • kamil yılmaz (3 yıl önce)Ahmet Yalvaç isimli kullanıcı yorumuna
    belediye'den maaş alıyorsun heralde bu kadar savunduğuna göre..bu işler iktidar muhalefet işi değil Malatya meselesi bu vekiller bir çevre yolunu açamadılar parti önemi yok
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    ulkemizin kaderi yollari yapmadan Binalar yapiliyor gunu birlik yillik Calismalar bekleyin secime yakin birdaha gundeme gelir acilis yaparlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (3 yıl önce)
    Herşeyi biten havuzu kendi yapmış gibi beyanat verenler. 3 yıl oldu kayak merkezine gittiler mi acaba. Şehire yapılan Spor yatırımlarını ilçe belediyeleri mi yapıyor. Gençlik kampını büyükşehir yapacakmış neden acaba. Yatırım için gelen paralar geri iade mi ediliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (3 yıl önce)
    EDİTÖR'den: Haydi, başka mecralara.. Yolunuz açık olsun!
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (3 yıl önce)
    Gereksiz bir yatırım. Özel sektöre devredilmeli bir an önce onlar en profesyonel şekilde işletecektir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Özel sektör mantıklısı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Niye ne rahatsız etti seni. Kayseri erciyes. Erzurum palandöken. Bursa uludağ. Kocaeli kartepe VS vs. Bu saydığım kayak merkezlerinin çoğunu özel sektör firmaları çok güzel işletiyor anladınmı berat...
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (3 yıl önce)
    Çok önemli hizmet hepimiz kayak yapmak için sabırsızlıkla bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Banazili (3 yıl önce)Uğur isimli kullanıcı yorumuna
    He gardas he herseyimiz tamam bir fistigi yesilimiz eksikti:))
    0
    0
    Yanıtla