SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı Festivalini Kutlamamız Lazım"

0
Güncellendi - 2021-07-12 16:58:30
A- A+ PAYLAŞ

"COŞKU İÇERİSİNDE KUTLAYAMAYABİLİRİZ.." Malatya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısının II. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi.

Mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Bazı gündem maddeleri görüşülerek kabul edilirken bazı gündem maddeleri ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Toplantı sonrasında bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkan Selahattin Gürkan “Pandemi kısıtlamaları uzun sürdüğünden dolayı Kayısı Festivali ile ilgili gerekli hazırlıklar yapılamadı. Kayısı Festivalinin lafzına, anlamına ve içeriğine uygun coşku içerisinde kutlayamayabiliriz. Bu anlamda hiç olmazla bir-iki gün de olsa hep birlikte çalışarak Kayısı Festivalini kutlamamız lazım. Bu konuda ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmaları gerçekleştirdiler. Çok kısa bir süre içerisine sıkıştığından 15 Temmuz akabinde Kurban Bayramı olması en azından bunun sürdürülebilirlik anlamında devam etmesi anlamında bu faaliyetinde icra etmesi lazım. En azından vatandaşlarımıza Kayısı Festivalinin olduğunu ve o coşkuyu yaşatma adına bir program hazırladılar. Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyaretimizde kayısı takdim ettik. Kayısının tanıtımından dolayı da büyük gayretler gösterdi. İnşallah bir sonraki dönemde inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın ve diğer Parti Liderlerinin de davet edileceği geniş katılımlı bir Kayısı Festivali gerçekleştirmek için arkadaşlarımız çalışmalarına başlayacaklar.

Malatya dışından gelen misafirlerimizin gözünde Malatya huzur anlamında bütün görüşlerin, düşüncelerin bir arada yaşadığı birbirine saygı gösterdiği güzel bir demogratik yapısı var. Bu yapı şu anda Türkiye’ye örnek gösterilen bir yapıdır. Bu yapıyı sürdürebilmemiz lazım. Hizmet ve yatırımlarımızda adil ve adaletli olarak davranmalıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimizde asfalt sorunu kalmadı. Çalışmalarımızı hemen hemen tamamladık. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken herhangi bir ayrım yapmadık. Temizlik noktasında ilçe belediyelerimizle birlikte hareket ederek temizlik konusuna azami titizliği gösterelim” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı III. Birleşiminin 14 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00’de yapılmasına karar verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Boztepeli Yusuf (2 yıl önce)
    Kayısı Festivali Malatya'nın tanıtımı açısından oldukça önemli umarım bu sene güzel bir organizasyonla kutlanır. Heyecanla bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    sayın başkan. ev deki musluklarda lağım suyu akıyor. haberin varmı senin.. bilmeyerek içenler hastenelere gidiyor. geçen sene iki yerde su damarı bulduk dedin bilmem kaç saniyede bilmem kaç metre küp su atıyor dedin ve bu damarların başın da resim de çektirdin eee arada bir yıl geçti ne oldu bulduğun su kaynağı.. ya arkadaş bide söyleminiz eyleme geçsin yaaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Sayın destansı başkan, festival mestival düzenleyeceğinize burda harcayacağınız her bir boşa giden milyarları belediyeniz otobüslerinde de broşürleri bulunan minik yavrumuz Eyüp Çınar isimli mazluma harcayın.Bizim malatya olarak reklam yapmamıza gerek yok. Bizi bilen biliyor, bizde birbirimizi çook iyi biliyoruz. Bu mazluma gerçekten el uzatın.
    0
    0
    Yanıtla
  • canmalatya (2 yıl önce)
    bu yorum bu yazıyla alakalı değil ama editöre rica. kernek tekmezar civarı oturuyorum bugün akşamdan beri sular çamurlu akıyor. yorumu yazdığım zamanda hala devam ediyor. bunun nedeni ile ilgili bir tatmin edici bir açıklama yok ne zaman biteceği belli değil. bununla ilgili bilgi edinmeniz siz haberciler için daha kolay olacaktır. bir haber ile duyurursanız sevinirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaratık (2 yıl önce)
    Bende düşünüyordum, pandemide su kesmek yasaktı bunlar neden millete sardı sularını kesiyor diye demek festivale para lazımmış. Borcu olanı savunmuyorum ama zor bir dönem bari siz milleti sık boğaz etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Niye. Yapmak zorunda mısınız? Festivale harcayacağınız parayı çiftçiye destek olarak harcasanız ne olur yani?
    0
    0
    Yanıtla