SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı İçin Milat Niteliğinde Bir Gelişme"

0
Güncellendi - 2021-02-25 20:44:06
A- A+ PAYLAŞ

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Türkiye’deki 150 mağazasında kuru kayısının iç piyasaya satışına başlamasını değerlendiren AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Malatya’mıza hayırlı olsun. Toprak Mahsulleri Ofisimiz geçen yıl kuru kayısıda da alım müdahaleleri ile hem piyasayı regüle etmek, hem de üreticinin ürününü daha istikrarlı fiyatlara piyasaya sunacağı bir dönem başlamıştı. İşte o sürecin en önemli noktası olan kayısının iç piyasaya satışına başlandı” dedi.

Malatya'da binlerce kayısı üreticisinin beklediği müjdeli haberi duyuran Milletvekili Bülent Tüfenkci, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 150 mağazasında kayısı satışına başladığını söyledi.

Dünya kuru kayısı başkenti Malatya'da üreticilerinin beklediği gelişmeyle ilgili açıklamada bulunan  Tüfenkci, emeği geçenlere teşekkür etti.

Tüfenkci, TMO'nun kendi mağazalarında satışa başlamasıyla birlikte iç tüketimin yüzde 20-25 dolaylarında artış göstermesini beklediklerini kaydederek, "Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan, geçen yıl müjdesini vererek, TMO'nun kayısı alımı yapacağını paylaşmıştı. İşte bu sürecin en önemli ayaklarından birisi olan kayısının TMO mağazalarından satışı başlamış bulunmaktadır. TMO’nun kayısı alım ve satımı hem piyasayı regüle etmek, hem de üreticinin ürününü daha istikrarlı fiyatlara piyasaya sunması anlamına geliyor. Bu gelişme yaklaşan bahar ayı öncesinde çiftçimize adeta ikinci bir bahar yaşatacaktır. Toprak Mahsulleri Ofisi’mizin kuru üzümde, kuru incir ve fındıktan sonra kuru kayısıyı Avrupa Coğrafi İşaret Belgeli ambalajlarla iç piyasaya sürmesi kayısı için milat niteliğinde bir gelişmedir. Bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu dönem ürün de bol olur ve üreticimiz emeğinin karşılığını alır” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MURAT TURCAN (3 yıl önce)
    Kayisinin deger kazanmasinda emeği geçen herkese cani gonulden teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    siteye sinema kayısı borsası linki de ekleyin..site daha iyi olcakken neden daha kötü???
    0
    0
    Yanıtla
  • Apricot (3 yıl önce)
    Dalgamı geçiyorlar ne yapıyorlar anlayamadım. Türk mahsulleri ofisinde şu ana kadar kayısı satışı olmaması enteresan değil mi? TMO da kayısı satışının başlamasını bir de müjde olarak sunuyorlar. Şimdiye kadar neredeydiniz..
    0
    0
    Yanıtla