SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı ve Tarımsal Projeler İçin Bakandan Destek İstedi

0
Güncellendi - 2018-12-21 04:31:37
Kayısı ve Tarımsal Projeler İçin Bakandan Destek İstedi
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile görüşen Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, üniversitenin kayısı ve tarımsal çalışmalara ilişkin projeleri hakkında bilgi vererek, destek talebinde bulundu.

Ankara’da TİGEM tesislerinde gerçekleşen, Tarım ve Orman Bakanlığı üst düzey bürokratlarının da hazır bulunduğu görüşmede Rektör Prof. Dr. Karabulut, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye kayısı ile ilgili çalışma ve projeler ile birlikte tarım konusundaki çalışmalar hakkında bilgi arz etti.

Bakan Dr. Pakdemirli, Türk Tarımına katkı ve katma değer sağlayacağına inandıkları tüm projeleri her zaman destekleyeceklerini ve işbirliğine açık olduklarını ifade ederek, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin düzenleyeceği “Kuru Kayısı Üretimi ve Pazarlanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu toplantıya yine bakanlığın katılım konusunda her türlü desteğin verileceğini kaydetti.

Bakan Dr. Pakdemirli, ayrıca üniversite bünyesinde açılacak olan “Yerli ve Milli Tohum Gen Bankası Projesi” ile  “Atçılık ve Hipoterapi Merkezi Projesinin” de destekleneceğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ile kayısı ve tarımsal çalışmalarımızla ilgili görüşme gerçekleştirdik. Sayın Bakanımıza Malatya’ya ve Malatya Turgut Özal Üniversitesine yönelik hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Rahmi Semiz (5 yıl önce)
    "Bugün ürettiğimizin yüzde 50 sinden daha fazlasını üretmemiz lazım. Bu da üniversitelerin sektörlerle ve tarım sektörüyle iş birliği olmadan olmaz." Diyen Tarım bakanımız ile Rektörümüz Prof.Dr.Aysun Karabulut hocamızın kayısı ile ilgili çalışmaları boş konuşma devrinin kapandığını gösterdiği gibi bilim ile kayısının buluşmasıdır. İnşallah güzel şeyler olur inancındayız. Artık ağzı olan konuşmasın bilim ve bilimsel çalışmalar tarım ile kayısı ile buluşsun diyorum. Hocamı da gayretlerinden dolayı kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla