SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kaymak' Araziler Kime, Kaça Gitti? İşte İhale Sonucu..

0
Güncellendi - 2019-01-23 02:41:46
'Kaymak' Araziler Kime, Kaça Gitti? İşte İhale Sonucu..
A- A+ PAYLAŞ

Daha önce TEMSAN'a fabrika kurmak üzere tahsis edilmiş iken, bundan vazgeçilmesinin ardından ‘özelleştirme’ adı altında birçok kez satılmak istenen, ancak çeşitli nedenlerle satışı gerçekleşmeyen, talipli çıkmaması üzerine 9 parçaya ayrılarak satışa çıkarılan TEDAŞ binası yanındaki toplam 243 bin 817 metrekare büyüklüğündeki arazinin talip çıkan 3 parçasının satışı ihalesi sonucu ile ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararı  Resmi Gazete'de yayınlandı. 8 ay sonra sonuçlandırılan ihaleye göre, arazilerden 18 bin 761 metrekarelik olanına en yüksek 6 milyon 010 bin TL, 24 bin 128 metrekare olanına 16 milyon 010 bin TL, yine 24 bin 128 metrekare olan üçüncüsüne de 16 milyon 510 bin TL fiyat verildiği, 'kaymak' diye nitelendirilen arazilere en yüksek fiyatı veren firmanın Ankara merkezli Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık Müh.Tarım Jeo.Turz.San.Tic Ltd.Şti ve Ortakları Ortak Girişim grubu olduğu bildirildi.

HANGİ ARAZİ KAÇA GİTTİ?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, I. OSB'nin ön kısmında, Malatya- Ankara- Adıyaman karayolu kenarında bulunan 3 arazinin satışı ile ilgili olarak Resmi Gazete'de yayınlanan kararları özetle şöyle:

1.ARAZİ: "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan özelleştirme işlemleri çerçevesinde, İhale Komisyonunca; özelleştirme kapsam ve programında bulunan Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, İkizce Mahallesi, 113 ada, 33 parseldeki 18.761,46 m2 yüzölçümlü taşınmazın 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları 5Hakkında Kanun hükümleri kapsamında “satış” yöntemiyle özelleştirilmesini teminen İhale İlanı ve İhale Şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak gerçekleştirilen ihale sonucunda verilen;

Satışa konu taşınmazın, özelleştirme ihalesinde 6.010.000.- (Altımilyononbin) Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık Müh. Tanm Jeo. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. ve Ortakları Ortak Girişim Grubu’na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık Müh. Tanm Jeo. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. ve Ortaklar Ortak Girişim Grubu’nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine,

3.600.000.- (Üçmilyonaltıyüzbin) Türk Lirası bedelle ikinci teklifi veren Akyüz Madencilik İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Akyüz Madencilik İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti.nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline” dair 13.06.2018 tarihli ve 03 sayılı Kararın onaylanmasına ve bu karar çerçevesinde Taşınmaz Satış Sözleşmesinin imzalanması ile Karar gereklerinin yerine getirilmesi hususlarında da Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına.."

2.ARAZİ : "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan özelleştirme işlemleri çerçevesinde, İhale Komisyonunca; özelleştirme kapsam ve programında bulunan Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, İkizce Mahallesi, 113 ada, 34 parseldeki 24.128,68 m2 yüzölçümlü taşınmazın 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri kapsamında “satış” yöntemiyle özelleştirilmesini teminen İhale İlanı ve İhale Şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak gerçekleştirilen ihale sonucunda verilen;

Satışa konu taşınmazın, özelleştirme ihalesinde 16.010.000.- (Onaltımilyononbin) Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık Müh. Tarım Jeo. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. ve Ortaklan Ortak Girişim Grubu’na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık Müh. Tarım Jeo. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. ve Ortakları Ortak Girişim Grubu’nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine,

9.500.000.- (Dokuzmilyonbeşyüzbin) Türk Lirası bedelle ikinci teklifi veren Akyüz Madencilik İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Akyüz Madencilik İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti.nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 8.640.000.-(Sekizmilyonaltıyüzkırkbin) Türk Lirası bedelle üçüncü teklifi veren Yakup Birol KILINÇ’a İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Yakup Birol KILINÇ’m sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline.."

3.ARAZİ: "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan özelleştirme işlemleri çerçevesinde, İhale Komisyonunca; özelleştirme kapsam ve programında bulunan Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, İkizce Mahallesi, 113 ada, 35 parseldeki 24.128,68 m2 yüzölçümlü taşınmazın 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri kapsamında “satış” yöntemiyle özelleştirilmesini teminen İhale İlanı ve İhale Şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak gerçekleştirilen ihale sonucunda verilen;

Satışa konu taşınmazın, özelleştirme ihalesinde 16.510.000.- (Onaltımilyonbeşyüzonbin) Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık Müh. Tarım Jeo. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. ve Ortakları Ortak Girişim Grubu’na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık Müh. Tarım Jeo. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. ve Ortaklar Ortak Girişim Grabu’nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine,

16.500.000.- (Onaltımilyonbeşyüzbin) Türk Lirası bedelle ikinci teklifi veren Akyüz Madencilik İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri İç ve Dış Ticaret Ltd. Ştİ.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Akyüz Madencilik İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti.nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline.."

"KAYMAK" ARAZİ

TEDAŞ binasının yan tarafında bulunan, Malatya-Adıyaman Karayolu ile demiryolu arasında kalan daha önce ihaleye çıkartıldığında 243 bin 817 metrekare büyüklüğünde olan arazi, talip çıkmayınca Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 9 ayrı parsele bölünerek satışa sunulmuştu. TEMSAN’a ait iken Hazineye devredilen, daha önce kamu şirketi olan “ tta Gayrimenkul A.Ş.” tarafından 2011 yılından itibaren defalarca satışa sunulan ve en son 2015 yılında satışı iptal edilen arazi son alarak Sümer Holding’in arazisi olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunulmuştu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son satış ihalesi duyurusunda; İkizce Mahallesi 113 ada da bulunan ve 9’a bölünen arazideki 28 nolu parsel 20 bin 52 metrekare, 29 nolu parsel 20 bin 52 metrekare, 30 nolu parsel 20 bin 52 metrekare, 31 nolu parsel 21 bin 704 metrekare, 32 nolu parsel 19 bin 691 metrekare, 33 nolu parsel 18 bin 761 metrekare, 34 nolu parsel 24 bin 128 metrekare, 35 nolu parsel 24 bin 128 metrekare ve 36 nolu parsel 26 bin 551 metrekare olarak açıklanmıştı.

Özelleştirme ihalesi için son teklif verme süresi 1 Haziran 2018 tarihinde sona ermişti. İhalede Malatya-Adıyaman Karayolu’na ön cephesi bulunan her ikisi de 24 bin 128 metrekare büyüklüğünde olan 34 ve 35 nolu parseller ile 34 nolu parselin arkasındaki 33 nolu parseller için Ankara merkezli Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık Müh. Tarım Jeo. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. ve Ortakları Ortak Girişim Grubu tarafından verilmişti. Ankara merkezli şirkete Malatya’dan bazı şirket ve isimlerin ortak girişim grubu oluşturmuş olabileceği ifade edilirken, ortak girişimi oluşturan isimler açıklanmamıştı.

Bölgede bulunan TEMSAN'a ait arazinin 210 bin metrekaresi de, geçtiğimiz günlerde Asfalt Şantiyesi olarak kullanılmak üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmişti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

GÖRSEL: I.OSB ile Malatya-Ankara- Adıyaman yolu yanında yeralan ve tek parça halinde satılamayınca 9 parçaya bölünen arsaların konumu

GÖRSEL: 9 parça arsadan taliplilerine  satışına karar verilen 3'ünün konumu..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • KASAP (5 yıl önce)
    YE BABAM YE , YA HESAP GÜNÜ NE OLACAK İŞTE SORUN BU
    0
    0
    Yanıtla
  • TOPRAK (5 yıl önce)
    Ne var buranın altında altın mı var anlamadım alan razı satan razı banane varsa bi üçkağıt hesabını zaten verirler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahoni (5 yıl önce)
    Teminatı yakacaklar kimse buraya bu paraları vermez verse bile yarın satayım dediğinde yarı parasını teklif ederler
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    EKONOMİ ÇOK KÖTÜ idare edildi.Şimdi bütçe de para yok.maaşları bile satarak ödüyorlar....satın bakalım ne kaldı elinizde ...bundan sonra satacak birşey yok...ne yapacaksınız.katar para vermiyor...herşey sattınız...hala anlamadı bu millet sizi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Bu ihaler fes olması lazım kesinlikle iki firma arasında anlaşma var verdiği fiyatlar bunu gösteriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Rant için almadılar, yatırım için aldılarsa İsimlerini açıklamadan nede çekiniyorlar. İsimlerini açıklasınlar biz de Malatya'lılar olarak gurur duyalım. Rantçı değillerse ?
    0
    0
    Yanıtla