SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kaynak Sorunsuz' Diyenleri Yalanlayan Görüntü

A- A+ PAYLAŞ

SU BASKINI KAYNAĞI DA KİRLETTİ.. İŞTE KAYNAĞIN BULANIK SU GÖRÜNTÜLERİ.. Malatya'nın içme suyunun toplandığı Kaptaj tesislerinin de bulunduğu bölgeye yakın bir noktada inşa edilen Hidroelektrik Santrali'ne ait kanalların patlaması sonucunda yaşanan su baskınının, Kaptaj Tesisleri'ndeki içme suyuna karıştığı ve kirlettiği halde, MASKi Genel Müdürlüğü'nün "Gündüzbey Kaptaj Tesisi ana kaynağımızda bir problem yoktur. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla içmesuyunu kullanabilirler" şeklinde yanıltıcı açıklama yapması, kamuyounda tepkiyle karşılandı.

İşte MASKİ açıklamasını yalanlayan ve Malatya içme suyunun kaynaktan kirletildiğini ortaya koyan o görüntüler

Görüntüler, kirli suyun Kaptaj Tesisleri'nde toplanan temiz içme suyuna karıştığını gösteriyor

malatyahaber.com'a ulaşan video görüntülerde, özel bir şirkete ait Keklicek HES su kanallarının patlaması sonucunda, HES'i besleyen temiz olmayan suyun, Kaptaj Tesisleri'ne girerek, Malatya'nın temiz içme suyuna karıştığı ve suyu bulandırdığı görülüyor.

Kaptaj Tesisleri'ndeki yoğun kirlilik açıkça görülmesine ve video görüntüyle kayıt altına alınmasına karşın, MASKİ Genel Müdürlüğü'nün, vatandaşları uyarmak yerine, inkar edici bir tutum takınarak "Gündüzbey Kaptaj Tesisi ana kaynağımızda bir problem yoktur. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla içmesuyunu kullanabilirler"  şeklinde açıklama yapması, tepki topladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarında paylaştığı söz konusu açıklamaya tepki gösteren çok sayıda vatandaş, musluklarda çamurlu su akmasına karşın "Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla içmesuyunu kullanabilirler" biçimindeki açıklamasını sert ifadelerle eleştirdi.

Malatya içme suyu büyük tehlike atlattı, Başkan Gürkan da kirlenen suyu görmezden geldi

Diğer yandan, Malatya içme suyunun karşı karşıya kaldığı büyük tehdide karşın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, su baskını sonrası sahada görülmemesi de dikkat çekti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, kirletilen Malatya içme suyundaki kirliliği inkar ederek, "Gündüzbey Kaptaj Tesisi ana kaynağımızda bir problem yoktur. Hemşehrilerimiz gönül rahatlığıyla içmesuyunu kullanabilirler" şeklinde bir tweet attı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Kaptajdaki içme suyunun normal zamandaki 'berrak' görüntüsü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

53 yorum yapılmış

  • Murat (2 yıl önce)
    2 yasında bir kızım ve 4 yasında bir kızım var 2 gündür sürekli kusuyorlar. Bu işin sorumlularıda akrabalarıda kan kussun İnşallah. Neden hala o koltukta oturuyorsunuz soruyorum size ? hiç mi gurur yok sizde? Öznur Hanım ve Bülent Bey seçim zamanı yine gelir 2 tur atar yalandan milletin sırtını sıvazlar boş vaadlerde bulunur bizim koyun tayfasıda siz merak etmeyin der Ankaraya uğurlarlar. Selahattin Başkana lafım yok biz çalışan hizmet eden adamı severiz. Ama bu işin sorumluları orda oturmaya devam ederse bizde gereğini yaparız. Umarım bu yorumu onaylarsınızda millet ne halde görürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıanne (2 yıl önce)
    Malatya da marketten para ile su alıp içeceğimiz günleri gördük yaaa inanılır gibi değil...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Türkiye de hiç bir şehirde olmayan temiz bir kaynak suyuna sahip Malatya. Ancak ne yazık ki bu temiz kaynak suyunu kirleterek vatandaşına verecek kadar beceriksiz, iş bilmez bir yönetime de sahip Malatya. Allah bunları başımızdan bir an önce def etsin. Bu önemli içme suyu kaynağının yanında Hes in ne işi var. Hes kuracak başka yer bulamadınız da mı kaynağın yanına yaptınız? Kimleri zengin etmek için bu izinleri verdiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Şu an Malatya eğitim ve araştırma hastanesi çocuk yetişkin hasta dolu.24 temmuz 2021.Ishal ateş kusma. Yatacak yeriniz yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • İstifa (2 yıl önce)
    İstifa eden var mı? Yok! Sorun da yok! Paşa paşa içtiniz içeceksiniz suyu. Paşa paşa oy vereceğiniz gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kanalda sızmalar çatlaklar varmış vatandaş bunu sulama Birliği yetkililerine gidip söylediklerini anca dikkate alınmadıklarını ayrıca aynı bölgedeki ve tüm sulamanın yapıldığı bölgelerdeki vatandaşlar 50-100......TL gibi borçlarından dolayı icraya verildiklerini 500-600-1000tl ye kadar kendilerinden para alındığı orda vekillere valiye söylüyorlar biride demiyorki bu paraları nereye gidiyor neden kanallar tamir edilmiyor sadece koltuklarda oturup arabalar ile geziyorlarmı ne iş yapar bu sulama birliği
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Bir yandaşın çıkarı için yalan söyleyen, bir ilde yaşayan binlerce insanın sağlığını görmezden gelen bir zihniyetin bu topluma vereceği hiçbir şey kalmamıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesela (2 yıl önce)
    Geldik şu dünyaya 60- 70 -80 yıllığına misafiriz ya hu misafir. suyumuz yok oluyor eyy ahali!! Amacımız insan olmak partili olmak değil ki A B C partisi gelip geçti, hatta geçiyor kalıcı olan Malatya, yani suyumuz, kayısımız. hiç bir şeye sahip çıkamıyoruz çıkmıyoruz bari suyumuza sahip çıkalım
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    su malatyanın kimliği idi onuda yok ettiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaptaj (2 yıl önce)
    Sahipsiz Malatya, koyun sürüsü gibi ahali
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Musluktan su içemez olduk
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Gerçekten musluk suyu içmeyi hayal bile edemiyoruz malatya sokaklarına akan yağmur vb sular yerin tabanına inecek uyanigin birisi gelecek İnönü Mahallesi'ndeki çevreyolu üst geçidinin yanında bulunan parka kuyu vuracak ordan çıkan suyu bana icirecek,yapmayın bunu diyoruz ama dinleyen yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    Kanallardaki sızıntı üç yildir varmış ama onlem almamışlar. Yetkililer hergun oradan gecerken goruyorlarmis.Belediye ve kurumlari surekli uyarmalarina ragmen ilgilenen hiç bir kurum çıkmamış. Buyuk bir facianın eşiğinden dönüldü .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Etrafimizda doğal kaynaklardan su kaynıyor biz kuyu sulari olmasa susuzluk çekeceğiz, Gaziantep, Adıyaman erkenek dağlarından şehirlerine içme suyu götürüyor biz ise seyrediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    İnönü Mahallesi'nde biz zaten kuyu suyunu kullanıyoruz, gunduzbeyin o güzelim suyunu unutali çok oldu,değerli dostlar Malatya'ya Kayseri'den Mehmet Özhasekinin akrabası bir maski müdürü gelmişti , Malatya'da şehir içinde 60 civarinda kuyu vurarak Su sorununu kayserilinin uyanık aklı ile çözdüğünü zannetti kendisi çekti gitti ama biz o kuyu suyunu temizlik dışında yemek ve içmek için kullanmıyoruz,sayın Selahattin Gürkan sizden rica ediyoruz malatyamizi bu kuyu suyundan kurtariniz bu kuyuları Park ve bahçeler müdürlüğü sulama amaçlı kullanabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Toplumda kanaat önderi bir büyüğümüz vardı o sohbetlerinde devlet yetkilisi bir konuda açıklama yapmış bilgi vermiş ise o bilgi doğrudur derdi ,işte rahmetli olan o büyüğümün yaşadığı o günleri özlüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Meto (2 yıl önce)
    İşte şimdi malatya belediye sinin CHP li olmadığına sevindim . Çünkü CHP ' li baskan olsaydı , dünyaya rezil olmuştuk. . Ülkemizdeki bazı basın yayın organları 24 saat haber yaparlardi göğüslerini gere gere
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip D. (2 yıl önce)Meto isimli kullanıcı yorumuna
    De yürü git. Sanki Malatya şimdi dünyaya rezil olmamış.Senin dünyadan haberin yok. Kuyuönü’ndeki su deposunun girişine HES yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi, su deposuna giren sudan elektrik üretip kullanıyor, HES den çıkan suyu da depoya alıp dağıtarak sana bana içirip parasını alıyor.Bu su ne kadar sağlıklı? Bunun dünyada bir örneği var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet Akboğa (2 yıl önce)
    Sayın güler hazar gazeteci meslektaşım. Görüntüler bana ait. Gönül ister ki video Necdet Akboğaya aittir deseydiniz. Daha etik olurdu sanırım.. Saygılar. EDİTÖR'den: Görüntü, E.P. adlı okur tarafından malatyahaber'e ulaştırıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet Bey bu görüntuleri bizzat siz mi çektiniz? Birileri sizinle paylaştı mj? Sizinle paylaşanlar başkalariyla da paylaşmıştır. Bana 2 whatsap grubundan geldi ve sosyal medyada da gördüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet Akboğa (2 yıl önce)Necati isimli kullanıcı yorumuna
    Evet bazı özel yerlere attım ordan dağılmış olabilir. Sosyal medya sizden çıktı mı bitti oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özen (2 yıl önce)
    Ne çok boş konuşan var. Malatyalılar seçim günü geldiğinde tıpış tıpış gidip yıllardır yaptıkları gibi yine yeniden tekrar aynı partiye aynı oy verilecek. Az balık yemenin dezavantajları bunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer (2 yıl önce)
    Akp liker kafaya koymuş milletimizi bitirecek korona, aşı, su bakalım daha ne çıkaracaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Ya dün yazacaktım yazmadım. MASKİ Genel Müdürü demiş ki, klorlama yaptık. Arkadaşım, klorlama nedir, niçin yapılır? İçme Suyu Yönetimi 101 konusu bunlar. Bu şekilde kirlenen suya kloru basıp sorunu çözdüğünü zannedersen millet de musluktan akan çamurları seyreder. Maski gibi vizyoner bir kurum Haci ve ardından Gürkan döneminde liyakatten koparıldı. Bunlar daha iyi günler diyordum, kötü yönetimin sonuçları gelmeye başladı. Neyse arkadaşlar, gidin kayısı bahçesi harığında akan suları, klozetinizdeki suları klorlayın. İçme suyu öyle oluyormuş ya... Yazık. Ya hu bir de o kadar parayla yenilenen borulara hep mil doldu şimdi. Paramız çok, gene eşer gene değiştiririz he mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)
    "Daha bu iyi günlerimiz " Gündüzbey'e çok yakın yerlere taş ocağı ruhsatları veriliyor. Patlatılan dinamitler deprem etkisi yaratıyor. Yakında suyumuzu tamamen kaybedersek hiç şaşırmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orkun (2 yıl önce)
    Abartı olacak aMmmaaaaa isterse binlerce kişi hastalansın umurumda değil biz damacana kullanıyoruz (burası şaka tabiki) sizi allah korusun fakirler :))) çünkü Abuzer kadayıfları siz yarattınız!!! Şahane bir repliktir bu bilenlere.. müstehaktır Malatya’ya hiç acımam..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Dün suyumuz çamurlu akıyor adamlar hâla güvenli bir şekilde içebilirsiniz diyor yuh artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bu bir kaza diyelim. Olabilir. Ama Malatya Büyükşehir Belediyesi kötü yönetiliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes (2 yıl önce)
    Malatya ya bayram ziyaretine geldik çocuk iken kana kana içtiğimiz suyu çocuğuma da icirdim(tabi kirli olduğunu sonradan öğrendik)3 gündür hasta doktor doktor geziyoruz sayenizde kaynak suyumuz yerine damacana içeceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Boşu boşuna hayıflanmanın manası yok ki, her hangi bir olumlu doğa olayını bile reklam aracı olarak kullanan ve utanılmasa kendilerine kutsaliyet katan bir yönetim var iken,insan kaynaklı veya tedbirsizlikten kaynaklanan bir felakete sahip çıkarmı bu insanlar...yazıklar olsun bukadar yanlışa bulaşmış insanlara bizden dir diyip tepki vermeyen bizlere....
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA (2 yıl önce)Zafer isimli kullanıcı yorumuna
    ne doğa olayı be kardeşim.hes doğa olayımı.hes’i besleyen kanallarda patlama olmuş hes olmasaydı bu arıza da olmayacaktı.dere ırmak nehir çay harık bırakmadılar hepsinin önüne hes yaptılar olacağı da buydu zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • Burada yaşanan olay doğa olayı olarak yorumumdaki kastım değil,yağmur bereketi olsa bizim yüzümüzden yağdı vs vs vs..selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih B. (2 yıl önce)
    Vali ile beraber belediye başkanları ve Öznur çalık gidip yerinde gördü. Buna rağmen vatandaşa bu çamurlu suyu içirdiler ya hepsini Allah’a havale ediyorum. Bu ülkede bunlara hesap soracak bir kanun yok ama Allah’ın adaletinden kaçamazlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)Fatih B. isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim, sen Allah'ın adaletini Allah'a bırak. Ben devlet adaleti istiyorum, medeni bir ülke istiyorum. Hiçbir şey de Allah'a havale edilmek zorunda kalmayalım istiyorum. Bir yığın cahilin koca ülkeyi karanlığa sürüklerken Allah ve din üzerinden yaptığını da unutmayalım. Allah ve din argümanlarıyla laik bir cumhuriyet yönetilmez. Kulun işini Allah'a havale etmek acizliğinden vazgeçmek için kuruldu bu Cumhuriyet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet özparlak (2 yıl önce)
    Belediye başkanı Malatya halkını ciddiye almıyorsa bizde seçimde kendilerini ciddiye almayız
    0
    0
    Yanıtla
  • Akrep828 (2 yıl önce)
    Reisin arkasına sığınıp elleri birleştirip parmak uçlarına kalkarak festival olsun şenlik olsun kısaca nerde reklam var orda boy göstermekle olmaz suyun önüne geçip bir poz verseydiniz iyiydi trafikten mi çıkamadınız noldu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)Akrep828 isimli kullanıcı yorumuna
    Tüm o kişileri atayan Reisiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    20 Temmuz gece 23:00 sıralarında musluğu açtığımızda çamur aktığını gördüm.Hemen kameraya aldım.Sabaha kadar su öyle geldi.Apartmanda herkes huzursuzdu.Kimi musluğu çıkardı kimi musluklarını değişti.Sürekli bir sucu gibi uğraştılar..Ama o günden itibaren çatlak oluşmuş hiç bir tedbir alınmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim öğretmen (2 yıl önce)
    O gün çamur aktı lavaboda bundan dolayı imiş bende bir yerde tamirat var sandım. Gece vaktiydi
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)
    Para için doğa satılmaz, Para için kaynak kurutulmaz, Para için insanlarımız bulanık çamurlu su içemez. Hes projelerini yapanlar lüks evlerin de klima altında lüks yiyecek içeçekleri içerken, yerken fakir fukara o sudan zarar görüyor. Ey malatya halkı görün artık duyun artık, anlatın bu gercekleri. Bu ülkeye, ulkenin tüm doğa güzelliklerine çöktü bu projeleri yapanlar fakir uyanmazsa sonumuz hüsran
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Çok çalışıp,her önlemi alarak güzelim kaptajı da batırdınız.Bundan sonra o kadar çok cebimizde paramız varki bir de markete gidip hergün 10-15 litre hazır şu için para harcıyacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Malatyanın 100 yılını planlıyorlardı sayın gürkan.birde parmakları birbirine değdirerek konuşması yokmu beni bitiriyor.her yere hes yaptılar malatya yı bitirdiler.eee şimdi bu haber üzerine maski müdürü ne yapacak.istifamı edecek yoksa sus pus mu olacak.cevap belli.sus pus olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • ozpoturge (2 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Parmakları değdirerek konuşmak beden dilinde kibir ve yüksek egonun işaretidir
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim (2 yıl önce)
    Belediyedeki yetkililer bardak bardak o sudan içerek poz verirlerse belki daha inandırıcı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    ben burdan selahattin gürkana ve maski genel müdürüne şunu söylemek istiyorum.. geçen yıl iki yerde damar su buldunuz suyun başında da resimler çektirdiniz ve sosyal medyaya ve haber sitelerine attınız o resimleri. dedinizki buralarda şu an hatırımda değil bilmem kaç saniyede bilmem kaç metre küp su fışkırıyor malatya suya rahatlayacak ve aradan bir yıl geçti ne oldu.. ! bulduğunuz damar sular oralara neden hala tesis kurup faliyete geçirmediniz. sizde şu var söylem var eylem yok söylem eyleme geçmiyor ve geçmez de. reklamınızı yapmaktan başka yaptığınız bir şey yok. malatyalı memlekete hizmet olup olmadığını çok iyi biliyor şimdiye kadar hangi belediye başkanın da nasıl hizmet verdiğini çok iyi biliyor fazla reklamın peşinde koşmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (2 yıl önce)
    Eyyyyy maskı temellide sularda kırmızı mil akıyor. Eyyy belediyeler neredesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Seçinde hatırlanısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp Tunga (2 yıl önce)
    Gözlerden uzak bir noktada sinsice paralarına para katmak için Eğer bir Hidroelektrik santrali yada Hes Barajı yapılıyorsa; Bilinsin ki Bu iktidarın ve mevcut yöneticilerin onayı olmaksızın inşası ve işletmesi imkansız bir gelişmedir. Bir milyonluk bir nüfusun ve kadim şehrin içme suyunu ziyan ederek bu ihanet yapılyorsa; Başta 5 dönemdir Malatya milletvekili olan eski eczacı hanımefendinin haberinin olmaması iyi niyetten bakarsan gaflet ölçeğinde zafiyet, diğer açıdan ise halkın içinden gelen bir hanımefendinin halkından, değerlerinden ve yemininden nasıl uzaklaşarak artık çok çok başka birileri olduğunun açık kanıtı, koca Malatya şehrinin de tarihe geçecek Üzüntüsüdür.
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent (2 yıl önce)
    zaten bunlar sütten cikmis ak kasik! Bunlarin zamaninda olumsuz bir sey olma ihtimali milyonda sifir! Hep bunlar cici cocuklar, bunlara muhalfete eden kim varsa tü kaka kötü cocuk! Pes arkadas!
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Olur böyle vakalar, birileri de yalanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübek (2 yıl önce)
    hes projesine kim kimler onay verdiyse bu işin sorumlusu odur yakında o kaynak kurutulacak o zatlar daha da mutlu olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri (2 yıl önce)
    bir de gidin bir hastanenin acil servisine de görün sudan dolayı yaşanan rahatsızlıkları
    0
    0
    Yanıtla
  • Çağ atlamıştık hani sağlıkta
    0
    0
    Yanıtla