SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kazada Kaçan 2 Afganlı Göçmen de Bulundu

0
Güncellendi - 2021-07-22 22:27:32
Kazada Kaçan 2 Afganlı Göçmen de Bulundu
A- A+ PAYLAŞ

DEVRİLEN OTOBÜSTEKİ 11 AFGAN GÖÇMEN KAZADAN SONRA KAÇMIŞ, İLK ETAPTA 9'U YAKALANMIŞTI.. Malatya- Kayseri karayolu Darende ilçesi sınırlarında devrilen yolcu otobüsünden kaçan 11 Afgan uyruklu göçmenin ilk etapta yakalanan 9'undan sonra, bulunamayan 2'sinin de yakalandığı bildirildi.

Van'dan İstanbul'a gitmekte olan E.M. idaresindeki 34 CGS 214 plakalı yolcu otobüsü Aşağıulupınar Mahallesi'nde şarampola devrilmişti. Kazada yaralanan araç şoförü E.M. ve ikinci sürücü S.A.H. ile 3 kişi, ambulanslarla Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Otobüste bulunan ve yurda yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 11 Afganistan uyruklu kazanın ardından kaçmıştı. Bu göçmenlerden 9'u kısa süre sonra yakalanmıştı.

Dronla yapılan aramalar sonucu 2 göçmenin daha bulunduğu bildirildi.

Yakalanan Afganistan uyruklular, ülkelerine geri gönderilmek üzere Malatya Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Bu arada otobüs şoförüne göçmen kaçakçılığı suçundan adli işlem yapıldığı öğrenildi.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Misafir (2 yıl önce)
    Güzel yurdumun düştüğü hale bak.Ulke yol geçen hanına dönmüş. Bu mülteciler ülkemiz için çok ciddi sorundur.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    mülteci cenneti olduk sınırlarımıza her taraftan saldırıyorlar bunlar kazaren yakalananlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübegli (2 yıl önce)
    Ülke yol geçen hanı gibi oldu Muhalefet bu göçmen sorununu kullansa "gönderecem bu göçmenleri Suriyelileri" dese ve kararlı olsa vallahi çok oy alır. Çünkü her zaman söylüyorum bu Suriyeliler ülkemizin en büyük sorunudur ve ilerde daha vahim şeyler olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gero (2 yıl önce)
    Sorgulanması gereken en önemli husus bu insanlar muhtemelen Hakkari-Van güzergahından geliyorlar. Darende'ye kadar Hakkari-Van-Bitlis-Muş-Bingöl-Elazığ-Malatya illerini sorunsuz bir şekilde nasıl geçiyorlar? Kaza olmazsa muhtemelen varış yerlerine de sorunsuz/denetimsiz şekilde ulaşacaklardı. Ayrıca otobüs ün arkasındaki logoya bakılınca bana ulusal bir otobüs firmasının aracı gibi geldi. Bu otobüs hangi firmaya kayıtlı ve sahibi kim? Diğer yandan fotodaki insanların o hüzünlü bakışları da insanın yüreğini burkuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    3500 km yoldan geliyorlar kimse dur demiyor.EtraflarındaTACİKİSTAN,Türkmenistan.Pakistan.Özbakistan.Irak,İran,Kuveyt gibi yakın ülkeler varken Türkiye ye gelmeleri şaşırtıcı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ülkemiz mülteci cenneti her yerde kaçak işçi çalıştırıyorlar özellikle çiftlikler ve çobanlık sektöründe bunlara iş veriyorlar bunlarda memlekete telefon ediyor akın akın ülkemize geliyor sınırlar allaha emanet giren çıkan belli deeğil
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir tost (2 yıl önce)
    Afganlı nedir?
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Güzel ülkemin geldiği hale bak..bu kadar başı boşluk olur mu? Milyonlarca suriyeli sığınmacı şimdide afganlar..alman başbakanı çıkmış bugün alay edermiş gibi konuşuyor..sizde iyiler orda kalsınlar biz almayacağız diyor..şaka gibi..hakikaten şaka gibi..
    0
    0
    Yanıtla