SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Kazanma Arzusu Bana Göre Mükemmeldi”

0
Güncellendi - 2019-10-04 23:35:11
“Kazanma Arzusu Bana Göre Mükemmeldi”
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Sergen Yalçın, Yukatel Denizlispor karşısında aldıkları galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Umarım bundan sonrası hem Malatyaspor hem de bizim için iyi olur” dedi.

 Yalçın, 5-1 galip geldikleri Yukatel Denizlispor karşılaşması sonrası basın toplantısında, yaşadığı sakatlık nedeniyle karşılaşmayı yarıda bırakan Hugo Rodallega’ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 Tecrübeli teknik adam, kazanmaya ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek, “İlk 7 hafta itibariyle gidişatımız çok kötü değil ama baktığımız zaman çok iyi de değil. Yani normal planlamamızın 2-3 puan gerisinde gidiyoruz. Çok istediğimiz durumda değiliz. Ama bu akşam için iyi oynayarak, rahat bir galibiyet almak en azından bizim oyuncularımızın hem kendine güvenini yerine getirdi hem de moralimizi düzeltti. Oyuncularıma ve taraftarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 Yalçın, bir gazetecinin ‘Ligin altıncı haftasında deplasmanda Antalyaspor’a kaybettiniz, hafta içerisinde neler değişti ki bu skor oraya çıktı?’ sorusuna, “Geçen hafta biz gerçekten haklı bir mağlubiyet aldık. Tamam, rakip ceza alanının dışından 3 tane gol attı ama bizde oyun içerisinde hiçbir şey yapmadık. Bir reaksiyon göstermedik, skoru değiştirmek için hiçbir çaba sarf etmedik. Zaten istatistiklere baktığımızda kaybetmemizin en doğal sebebiydi. Dışarıda çok bilinmese de biz içeride biraz farklı çalışıyoruz. İstatistikler çok önemli özellikle takımın, oyuncuların istatistiklerine çok önem veriyoruz. Hafta içerisinde bazı toplantılar yaptık. Oyunsal anlamda bir sorunumuz yok, mental anlamda bazı sorunlarımız var. Özellikle sezon başından beri oynadığımız maç sayısı 11. UEFA maçlarıyla başladık, çok tempolu ve zor maçlardı. Oyuncularımız bu maçlarda çok zorlandı” cevabını verdi.

 Takım olarak ciddi sakatlıklar yaşadıklarını belirten Yalçın, şunları kaydetti: “Galatasaray maçında Fofana, Bifouma, Gökhan yoktu. Yeni çok önemli oyuncularımız yok. Ofansif hattaki en önemli oyuncularımız yok. Oynamayı bırakın hamle yapma adına da çok fazla şansımız yok. Belirli, rutin hamleler yapabiliyoruz. Oyun içerisinde bir şablon, format değişikliği yapamıyoruz çünkü oyuncularımız yok. Ciddi oyuncularımız yok halende devam ediyor. Mesela iki gündür bizimle antrenman yapıyor ama Bifouma’yı bugün hiç kullanmadık. Mina sakatlandı yok. Mustafa Akbaş kart cezalısı, Fofana çok hazır durumda değil. Bu süre zarfında ciddi fiziksel sorunlarla da uğraşıyoruz. Ama bu milli maç arası hem milli takım oyuncularımıza hem de bize iyi gelecek diye düşünüyorum. Biraz dinleneceğiz. Biraz sakatlarımızı toparlayacağız. Artık ligin üçüncü bölümüne çok daha güçlü, hazır bir şekilde gireriz diye planlıyoruz.”

 Yalçın, bir gazetecinin ‘UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarıyla başladınız tabi bir düşüş olacak. Takım bu düşüşü atlattı mı?’ sorusuna ise “Biz şampiyonluğa oynayan bir takım değiliz. Biz, belirli biz çizginin üzerinde gitmek istiyoruz. Ne çok düşüş yaşamak ne de çok çıkış yakalamak istiyoruz. Bizim tek derdimiz çizgimizi korumak. Onun adına bütün uğraşlarımızı veriyoruz ama kolay değil zorlanıyoruz neden çünkü 25 oyuncu var. Oyuncularla, sakatlıklarla, bazı psikolojik sorunlarla uğraşmak o kadar kolay değil. Mesela bu hafta 2 takım toplantısı, en az 7-8 tane de bireysel toplantı yaptık. Oyuncularımızı mental olarak bu oyunun içerisine tekrar döndürmek için toplantılar yaptık. Bugün ki galibiyet bizim için çok önemliydi çünkü biz takım olarak hem güvenimizi kazandık hem de tekrar birlikte bu oyunun içine girdik. En önemli tarafı bugün bizim içim buydu. Oyuncularımız bugün çok konsantre olmuşlardı. Çok agresiflerdi, dirençlilerdi. Kazanma arzusu bana göre mükemmeldi. Bizi en mutlu eden tarafı bu. Umarım bundan sonrası hem Malatyaspor hem de bizim için daha iyi olur.”

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • adnan (4 yıl önce)
    malatyamız fenerdende gs dende beşiktaştanda iyi futbol oynuyor eleştirilere bakın ya siz hiçmi bu takıma sahip çıkmazsınız bu takımdan tabiki futbolcuda satılacak alınacakta degerini bulan satılacak yoksa bu paralar nerden geleck denizli maçı beş tane gol atılmış artık yuh size zevkle maç seyrettik başarılar yönetim başarılar ekip ve futbolcular yaşasın malatyasporumuz
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Arkadaşlar niyet okumaya gerek yok sergen hoca bir şekilde burada kalmaz gerek beşiktaş'ta değişecek yönetim ile yeni gelecek yönetim'e aday olan bütün isimlerin neredeyse hedefinde sergen hoca olduğu kesin.Ayrıca yönetime de sitemi var tabi ki hocanın , malum yönetim altarnatif bir kadro kurmadı yani yedekten gelip maç çevirecek isim yok kulübede yani ne yapıyorsa mevcut 11 yapıyor ! örnek vermek gerekirse jahoviç allah korusun bir sakatlansa yerine oynatacağın bir santraforun yok,işte gökhan,işte bifouma bunlara örnek diğer isimler.Yani sergen hoca'ya kılıf aramaya gerek yok hoca elinde ki bu dar kadroyla çok fazla başarılı.Bence adil gevreğin en büyük şansı erol hoca ve sergen hoca olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vural YILMAZ (4 yıl önce)
    Sergen Hoca acaba ilerideki olası başarısızlıklara kılıf mı bulmak istiyor. özellikle de şu açıklamasıyla neyi anlatmaya çalışıyor? "Biz şampiyonluğa oynayan bir takım değiliz. Biz, belirli biz çizginin üzerinde gitmek istiyoruz. Ne çok düşüş yaşamak ne de çok çıkış yakalamak istiyoruz. Bizim tek derdimiz çizgimizi korumak. Onun adına bütün uğraşlarımızı veriyoruz ama kolay değil zorlanıyoruz. " diyor. Yani hedefsiz ve ruhsuz bir takım mı yaratmak istiyorsunuz? Süper ligde oynayan bir takım ya şampiyonluğa ya da düşmemeye oynar. Bunun ortası ya şansa yada tesadüflere kalmış bir şeydir. Evet yönetimin transfer konusunda çok büyük yanlışlıkları olmuştur. İhtiyaç duyulan yerlere transferle takviye yapmak yerine elindeki değerli oyuncuları da satmış veya gitmelerine engel olmamıştır. Örneğin Ertaç gibi atletik bir kaleciye yol verilip kale 140 kiloluk Farnolle teslim edilirse ceza sahası dışında bile 3 golde yersiniz 5 golde. Ama yine de bir teknik direktör için bunlar bir bahane değildir. Burada defalarca yazdım. Malatyaspor daha maçın ilk başlarında ilk golü yedi mi oyuncuları çok çabuk demoralize oluyor. Kendilerini bir daha toparlayamıyorlar. Yine aynı şekilde ilk golü attılar mı oyuncuların kendilerine olan güveni artarak devam ediyor. O yüzden kaleci ve savunma konusuna değindim. Diğer bir husus oyuncu değişikliklerinde yanlış oyuncu seçimi. Örneğin Ahmet İldiz yerine Rahman'ı oyuna alırsanız tabi ki hücuma kalkmaya cesaret edemezsiniz. Her an bir atak yersiniz. Sergen Hoca önce kafasında şu hususu bir netleştirsin. Ya Malatyaspor ya da Beşiktaş. Kusura bakmasın ama ikisi birden yürümüyor. Bu durumun farkında olan oyuncularda takım disiplininden kopuyorlar. Yine bir başka husus teknik direktörün basının karşısında isim vererek oyuncularını önemli, önemsiz diye nitelendirmek çok sakıncalıdır. Bana göre Malatyasporda oynayan 25 futbolcunun 25 i de önemli futbolculardır. Yeter ki onlara o güven verilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş boş yapma devam et
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Allahım bu nasıl eleştiri ve bakış açısı . Illa bir eksiklik ,laf sokacak bahane var . Ya keyif alın az keyif hayat böyle geçmez .
    0
    0
    Yanıtla
  • 3 büyük değil malatyaspor'lu (4 yıl önce)
    Allah aşkına berk yıldızı gönderiyorsunuz ondan sonra bifomanın iyileşmesini bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (4 yıl önce)
    Elindeki kadroya rağmen böyle bir yönetime rağmen Harika işler çıkarıyorsun Sergen hoca. Elindeki kadro belli kenarda oyunu değiştirecek bir seçenek maalesef yok olmayınca da ya EREN giriyor ya rahman Allah sabır versin adil gevrek gibi bir adamla çalışıyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Elindeki kadroda yönetimin onların başına sergeni getirende yönetim basarisizmi yönetim . Bakış açısına bak . Sergen sanki kendi kendine geldi
    0
    0
    Yanıtla
  • Carbon (4 yıl önce)
    Bu hafta Beşiktaş'a kaybetmemesi için dua etmek lazım hemde kendi evinde oynuyor kötü bir skor o taraftari ne yapar düşünmek bile istemiyorum 2 hafta ara var Beşiktaş başkanı da belli olur kısacası bu hafta Beşiktaş kazanması lazım yoksa Sergen yolcu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (4 yıl önce)
    Dün 5 .1 lik skorla yendik zma takım çok şımarık.Futbolda dalga geçiyorlar.Kalecimiz çok laubali hareketlerde bulunuyor.Bunlara tedbir almak gerekir.Futbolda dalga geçilmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu nasıl bir yorum.Takım 5 tane atmış halen takımın laubaliliğden bahsediyorsun.Dalga mı geçiyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Sergen hoca bu buğra da ne buluyorsunuz adam maça giriyor koşmaktan aciz neden Ahmet ildiz e hiç şans vermiyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Sergen yalçının şu sözü dikkatimi çekti. “Umarım bundan sonrası hem Malatyaspor hem de bizim için iyi olur” Malatya için mutlaka iyi de, bizim için iyi olur sözünü anlamadım. Mesela beşiktaşa gitmek için mi? Hafızamızda kalsın.
    0
    0
    Yanıtla